prurit f puternic dupa transpiratie excesiva in sezonul cald

10-12-2005
danielhreapca
Nu este medic/terapeut
danielhreapca
Pe timpul sezonului cald, odata cu transpiratia excesiva apare acest prurit insuportabil, ca un fel de mici intepaturi preponderend in zona pieptului dar si pe maini, picioare. Dureaza in jur de 30 de minute dupa care totul revine la normal. Mi-a fost descoperita o litiaza renala acum cca. 2 ani. Mictiunea pe timpul sezonului cald mi se pare cam prea rara totusi. O secretie mult prea mare de toxine la nivelul pielii ar putea provoca acest prurit? Ar putea fi si alte cauze? Adaug ca am facut un tratament lung cu citrak de magneziu pe care nu-l pot corela cu disfunctionalitatea mai sus mentionata dat fiind faptul ca pruritul se manifesta si inaintea tratamentului iar, la recomandarile medicului de familie, consum foarte multa apa minerala plata.
1 comentarii
0
19-12-2005, ora 00:00
Dr.Anca Zbranca
Nu este medic/terapeut
Dr.Anca Zbranca
Pruritul poate intr-adevar dat de o secretie brusca de transpiratie dar din pacate nu poatefi tinut prea bine in friu de tratamente.

Puteti incerca antihistaminicele (de exemplu AERIUS 1 cp.pe zi) in perioada in care banuiti ca veti avea o secretie importanta de transpiratie, de exemplu in orele in care faceti sport, etc.

Cu consideratie, prof.dr.Anca Zbranca
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.