provocare menstruatie chirurgical-sop

09-04-2015
coriio
Nu este medic/terapeut
coriio
Buna seara! Am 32 ani si nu am avut niciodata menstruatie regulata, am luat 10 ani anticonceptionale;le-am intrerupt acum 2 ani si mi-am facut teste de sange-zi 3 CM, dintre care:Fsh (5.3), Lh (35.4), prolactina (635), colesterol hdl (29), trigl (184) cu valori proaste.. progesteron-zi 21 (3.16)..mi s-a pus si diagnostic de SOP, urmand un tratament de 6 luni cu: duphaston, siofor, ZN, acid folic, royal jelly, femicur.

Dupa aceste luni, am refacut analizele: fsh (5.1), lh (43.8), hormon antiMullerian (in limite, 4.6)-mi s-a dat tot siofor si duphaston..la ecografie s-a descoperit pe langa ovarele micropol. si un posibil fibrom endocavitar.- AM mers astfel de la ENDOCRINOLOGIE catre GINECOLOGIE!

Aici, dna ginecolog mi-a spus ca nu am fibrom si nici Sop, doar foliculi mariti...si m-a pus sa refac analizele: Fsh (5.7), Lh (15.3), prolactina (688-peste limita de 638!)testo liber (0.011)..si sa iau duphastonul din maxim ziua 40(asa, ca poate imi vine si fara el)...dar nu a fost asa...am asteptat 15 zile dupa terminarea duphastonului si tot nu a venit.

Am fost azi la doctor si mi-a provocat menstruatia cu o anumita ustensila medicala (nu stiu numele exact...)
Nu am mai auzit de aceasta practica si sunt putin ingrijorata...poate ma ajuta cineva care a facut asa ceva sau a auzit de asta.

Multumesc anticipat!
3 comentarii
0
13-04-2015, ora 14:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
1. In Germania anticonceptionalele se prescriu maxim 8 luni. Au facut congrese, au ajuns la concluzia ca provoaca peste 100 de boli, unele care apar dupa intreruperea anticonceptionalelor iar Ministerul Sanatatii lor le-a interzis medicilor sa prescrie mai mult de 8 luni.

2. Sa nu mai luati asa ceva niciodata. Produc 5-6 avorturi hormonale o data la 2-3 ani, cu consecinte mari in viata de mai tarziu a cuplului.

3. In caz ca nu se regleaza menstruatia, va recomand:

Ceai pt reglare hormonala

Galbenele, Coada soricelului, Coada calului - se amesteca in parti egale.
Infuzie 3 cani/zi 3 saptamani pauza 3 saptamani se repeta inca 3 saptamani.

O lingurita amestec de plante la cana cu apa de 250 ml, infuzate 10 minute.
0
15-04-2015, ora 01:27
coriio
Nu este medic/terapeut
coriio
Multumesc mult pentru raspuns; anticonceptionalele dauneaza grav sanatatii pe termen lung!Eu am renuntat la ele pentru ca imi provocau dureri groaznice de cap (pe o singura parte) in ultimele luni... Plus ca am retinut apa din cauza lor si am facut si mici pietricele la rinichi... Greseala mea.

O sa merg maine la farmacie si sa iau cele necesare prepararii ceaiului.
O sa fac luna aceasta si teste de ovulatie ca sa vad daca am sau nu.ca nu sunt de acord nici cu Duphastonul luat luna de luna...
0
15-04-2015, ora 13:57
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Mihnea Dragomir

Citind diferite forumuri de întrebări şi răspunsuri medicale, constat că multe femei susţin că iau anticoncepţionale "ca să-şi regleze ciclul". Se amăgesc singure, în afară de cazul în care sunt amăgite de medicii lor.

Trebuie ştiut, subliniat şi amintit de câte ori este cazul, în special cuplurilor creştine: anticoncepţionalele nu reglează niciun ciclu. De fapt, în general ele suprimă ciclul cu totul, ceea ce este altceva decât a spune că îl reglează. Ce se întâmplă, mai exact ?

De obicei, atâta timp cât ia anticoncepţionale, o femeie nu are ciclu de loc: ovarele sunt, în aproximativ 90 % din cazuri, scoase din funcţie. Ca urmare, menstruaţia nu are loc. La oprirea anticoncepţionalelor apare, după câteva zile, o sângerare asemănătoare unei menstruaţii, numite "sângerare de privaţie". În realitate, de aceea medicii recomandă de obicei 21 de zile cu anticoncepţionale şi 7 zile fără anticoncepţionale: ca să aibă femeile impresia că mai au ciclu.

În realitate, anticoncepţionalele sunt capabile să regleze cu adevărat menstruaţia în foarte puţine situaţii (aşa cum este boala ovarelor polichistice), în schimb în mult mai multe situaţii apare dereglarea menstruaţiei timp de multe luni după asemenea "tratament".
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ciclul de două ori pe lună
  •