proteza fixa sau scheletata

25-04-2012
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Buna ziua
Am 37 de ani si in timpul sarcinii mi s-a stricat foarte tare dantura. Am inceput tratamentul dintilor, problema e ca am nevoie de proteza in partea superioara-maxilar.Mai am 5 dinti in fata si ultimii molari in spate.
Nu stiu ce tip de proteza sa aleg-fixa sau scheletata..Prolema e cu gingiile-imi sunt cam rosii si cateodata ma ustura. Eu mi-as dorii o proteza fixa din ceramica dar nu stiu in ce masura imi va afecta gingiile, am inteles ca o proteza cimentata daca se scoate e compromisa. In ce priveste proteza scheletata nu stiu in ce masura as suporta metalele alea in cerul gurii si nu stiu cat este de comoda.Are cineva proteza scheletata, e comoda?
1 comentarii
0
10-05-2012, ora 18:24
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
'proteza fixa sau scheletata?'

In alegerea tipului de lucrare cel mai potrivit este foarte importanta pozitia pe arcada a dintilor ramasi precum si starea lor de sanatate.

Dar in primul si in primul rind trebuie rezolvata problema gingiilor inflamate.

'Nu stiu ce tip de proteza sa aleg-fixa sau scheletata'.
In aceasta situatie, alegerea ar trebui sa fie in principal a medicului in functie de ceea ce gaseste la consultatie. Alegerea poate fi a dvs doar daca starea dintilor dvs permite ca ambele variante de lucrari sa fie corecte din punct de vedere medical.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul