proteza de sold

03-04-2013
pandelica
Nu este medic/terapeut
pandelica
Buna ziua, am 45 ani si am fost operata de proteza de sold dupa displazie congenitala, in data de 02.11.2012. Am inteles ca operatia a fost foarte complicata, osul a trebuit sa fie repozitionat si s-a lungit piciorul cu 4.5 cm. Radiologic totul arata foarte bine, nu sunt modificari, dar recuperarea nu decurge bine, am dureri cam la o palma de genunchi, in momentul cand incerc sa merg fara baston si simt ca o stransura in jurul protezei, fapt ce ma incurca la mers. Mi-am recuperat destul de bine mobilitatea si pot face miscari de gimnastica, merg la o sala de recuperare, dar nu pot merge fara baston si persista durerea. Pana luna trecuta medicul care m-a operat zicea sa fac recuperare ca totul e bine, acum m-a trimis la scintigrafie osossa si a zis ca se poate sa nu adere proteza la os..Nu am inteles foarte bine ce se intampla, La analiza respectiva rezultatul nu a evidentiat mare lucru, am inteles ca trebiue sa astept inca 3 luni dupa care se repeta si se vede, comparativ daca este o problema. Puteti sa-mi raspundeti daca aveti cunostinta de astfel de cazuri si ce as putea sa fac, eventual un tratament sau alimentatia sa ma ajut singura sa se fixeze proteza. Va multumesc
2 comentarii
0
03-04-2013, ora 16:16
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este evident ca nu se pune problema alimentatiei sau a vreunui medicament, doar in masura in care nu sunteti supra-ponderala (nu am inteles exact greutatea/inaltime).
Problema este una biomecanica locala, tine de fortele exercitate asupra protezei, de calitatea acesteia si a actului operator, precum si de alti zeci de factori similari.
Solutia este sa-l contactati fie pe chirurgul care v-a operat, fie un altul cu o vasta experienta in protezarea soldului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
0
03-04-2013, ora 17:00
pandelica
Nu este medic/terapeut
pandelica
Am 1.60 inaltime si 60 kg. Am fost operata la Tg. Mures de catre un medic cu multa exp[erienta, se pare ca operatia a fost un succes(dupa opinia altor specialisti), totusi eu nu ma simt bine, nu inteleg ce se intamplasi ce se poate face. Un medic ortoped mi-a spus ca se poate sa fie recuperarea mai grea si de durata, deoarece fac progrese, dar foarte mici. Multuesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Markerii urinari pot prezice afecțiunile oaselor survenite după protezarea de șold
  • Un program de mers cu un obiectiv de distanță poate îmbunătăți funcționarea după operația de înlocuire a șoldului
  •