proteza de sold

499 comentarii 1 2 ..... 151617 Înainte ›
0
08-12-2014, ora 13:36
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Ce greutate/inaltime are??
Exista niste limite dpdv mecanic ale acestor proteze..
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
06-01-2015, ora 11:00
Dana Birtas
Nu este medic/terapeut
Dana Birtas
Buna ziua! Ieri am fost la medicul balneolog pentru ca de mai muta vreme ma supara o durere de sold care aparea mai ales la efort. Am facut radiografie si mi s-a pus urmatorul diagnostic: coxartroza secundara dreapta pe fondul unei displazii de sold congenitale (despre care nu am avut cunostinta).
Durerile (suportabile) au aparut in urma cu aproximativ 11 ani la un an dupa o nastere normala (care am inteles acum ca era contraindicata in cazul displaziei de sold) cand am inceput sa fac sport. Durerile au disparut de la sine, fara sa fie nevoie de analgezice decat foarte rar drept urmare (si din pacate) nu am mers la medic. De-a lungul celor 11 ani am mai facut sport frecvent (alergare, aerobic gen zumba) cand durerile au reaparut apoi dupa o perioada de antrenament au disparut de la sine. In ultimul an acestea au devenit ceva mai frecvente, tot asa la efort tot disparand fara medicamente.
Pe radiografie se vede clar chiar si pentru cineva neavizat ca si mine- ca soldul e aproape "os pe os", cartilajul fiind destul de avariat.
Din ce am citit pe forumul acesta si mai ales din raspunsurile domnului doctor Marius Uscatu am inteles ca e bine ca o protezare sa fie amanata cat se poate de mult. Nu am inteles exact care este durata de viata a unei proteze si la cata vreme aceasta se schimba si de cate ori poate fi schimbata.
Stimate domnule doctor Uscatu daca ati putea sa imi dati cateva raspunsuri v-as fi extrem de recunoscatoare. Pot sa va trimit radiografia pe email.

Va multumesc din suflet!

Dana Birtas
0
06-01-2015, ora 13:52
Dana Birtas
Nu este medic/terapeut
Dana Birtas
Am uitat sa specific ca am 165 cm si 60 kg.
0
01-02-2015, ora 19:06
Ileana.S
Nu este medic/terapeut
Ileana.S
Bună sănătate tuturor,
în curând voi avea nevoie şi eu de o protezare a şoldului. Am o coxartroză foarte deranjantă, ca urmare a unei displazii congenitale. Deşi problema mă preocupă de câţiva ani, nu ştiu unde şi cu cine să fac operaţia. Cei care au trecut prin protezare, mi-ar putea recomanda un medic care are rezultate foarte bune în protezarea şoldului, la Cluj, sau Târgu Mureş? Protezele decontate prin casa de asigurări sunt de aceeaşi calitate ca cele folosite la clinici private, gen Clinicco-Braşov, sau cele achiziţionate de pacient? Sunt foarte dezorientată, nu ştiu încotro s-o iau să fie bine. Mulţumesc pentru orice răspuns.
0
02-02-2015, ora 10:29
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- protezele au, la ora actuala, calitati asemenatoare; difera mai ales interfata de frecare (metal-polietilena, ceramica-polietilena, ceramica-ceramica, metal-metal etc), difera forma si dimensiunile componentelor metalice si mai difera trusa de instrumente pentru operatie.
- nu se pune problema achizitionarii de catre pacient. Mai mult chiar, cunosc reputate clinici de stat unde este interzisa categoric achizitionarea de catre pacient.
- protezele sunt decontate de catre sistemul de asigurari de sanatate prin intermediul Programului National de Endoprotezare, atat in spitale publice cat si in spitale private.
- mai important mi se pare alt aspect, total ignorat de catre pacienti: obezitatea impiedica protezarea soldului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
02-02-2015, ora 17:07
Ileana.S
Nu este medic/terapeut
Ileana.S
Mulţumesc pentru răspuns domnule doctor.
Am înţeles importanţa greutăţii corporale (obeză nu sunt, dar sunt conştientă că am un surplus de 5-8 kg., voi încerca să scap de el că doar depinde de mine).
Problema mea este unde, la ce spital din România, la care medic să apelez, pentru ca să fiu cu gândul că sunt "pe mâini bune" şi în locul unde astfel de protezări se fac cu mare succes, cu trusa de instrumente şi cu protezele cele mai bune calitativ?
Cu mult respect.
0
02-02-2015, ora 18:07
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Nu am inteles exact: ce greutate/inaltime aveti??
Cel mai adesea "normalitatea" greutatii este privita diferit de diferiti indivizi...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
02-02-2015, ora 21:01
Ileana.S
Nu este medic/terapeut
Ileana.S
Am 68kg., înălţimea de 162cm, vârsta 52 ani.
Mulţumesc mult pentru interesul manifestat.
0
02-02-2015, ora 21:07
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Da, greutatea nu este foarte mare si nu constituie o contraindicatie absoluta pentru protezare.
Pe de alta parte, cu cat greutatea este mai mare, cu atat soldul se distruge mai repede (atat propria articulatie, cat si una protezata).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
20-02-2015, ora 17:42
rapa dan
Nu este medic/terapeut
rapa dan
Buna ziua domnule doctor!Am 41 ani si am fost diagnosticat cu necroza cap femural.In luna august am suferit o comotie labirintica urechea interna, am urmat un tratament ce continea si dexametazona circa doua saptamani.dupa terminarea tratamentului am avut probleme cu picioarele(adica nu aveam stabilitate in ele si dureri).am urmat un tratament cu arcoxia, paracetamol perfuzabil etc si durerea a disparut.la sfarsitul lunii noiembrie, dupa cateva zile de mici alergari (pt a incerca sa slabesc putin am simtit o durere inghinala ce nu trecea.am facut un echo parti moi, apoi am facut un ct pelvis.pe rezultat a iesit o bursita ilio psoaps, cateva mici adenopatii inflamatorii inghinale si coxartroza bilaterala.recomandarea medicului radiolog a fost pt un rmn sold stangpt aprecierea eventualei afectari a artic coxo femurale stangi.treptat insa durerile cresteau in intensitate mai ales dimineata cand primii pasi erau un cosmar, iar durerea era si in partea dreapta.am urmat un tratament, am facut gimnastica medicala.mentionez ca RMN nu pot face deoarece am un surub la niv genunchiului dupa o fractura a spinei tibiale.zilele trecute am mers la iasi la un radiolog, am facut o echografie sold stang si rad bazin si sold stang profil.
Rezultatul este:
ECHO SOLD STANG
-remisie cvasicompleta a bursitei ilio-psoaps evid la exam ct din decembrie 2014
-absenta colectiei ariculare coxo femurale
RGF BAZIN SI SOLD STANG PROFIL:
-cap femural stang cu modificari de necroza avasculara:fine condensari centrale si transparente, aplatizare la polul superior(imagine in treapta)
-spatiul articular CF stang normal(fara semne de coxartroza)
-cap femural drept cu foarte vagi modificari sclerotice-de urmarit in context de OANCF incipienta.
VA ROG DIN TOATA INIMA SA VA DATI O PARERE (DEOCAMDATA) SI DACA PUTETI SA-MI RECOMANDATI UN MEDIC IN BUCURESTI
0
20-02-2015, ora 21:17
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Exista la ora actuala solutii tehnice adaptabile oricarei situatii.
O singura problema ramane insurmontabila: nu se poate proteza soldul in cazul obezitatii, care determina si distrugeri masive, precum cele enumerate de D-voastra.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
21-02-2015, ora 11:59
rapa dan
Nu este medic/terapeut
rapa dan
eu am 175 cm si 86 kg.sa inteleg ca solutia protezarii este imposibila deocamdata?ce trebuie sa fac?
0
21-02-2015, ora 13:08
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Protezarea nu este imposibila, insa nu este deloc dezirabila, deoarece uzura este cu atat ma rapida, cu cat greutate este mai mare. Celelalte complicatii ale protezarii sunt infinit mai frecvente la supra-ponderali.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
24-02-2015, ora 19:47
SorinGhe
Nu este medic/terapeut
SorinGhe
Buns seara, domnule doctor, am rugamintea de a ma sfatui in problems de sanatate, care a aparut relativ recent. Am 41 ani, 1, 80 inaltime si 78 kg. De la varsita de 16 ani, am practical aproape continuu culturismul la nivel de amator iar de circa 8 ani merg la sala unde practic exercitii cu greutati pentru intretinere. In Luna Julie 2014, am simtit o dureri la genunchiul stang, in urma examinarii Rmn, rezultand rupture de menisc. In Luna septembrie 2014, m-am operat si am effectuat gimnastica medicala si m-am simtit foarte bine. Cu to ate acestea, pe la sfarsitul celor 3 saptamani de recuperate, am simtit o dureri in soldul stang, in prima faze superficiala, insa ulterior tot mai acuta.Am cerut parerea medicului ortoped care m-a operat si dupa un mai multe tratamente cu analgesice si antiinflamatoare, fara rezultate, La indicatia medicului am effectuat un ex amen RMN CAS BAZiN PENTRU COXOFEMURALE, rezultatul find urmatorul:
Pe dreapta:
Varianta anatomical cu hiperplazie de regimen cervocicefalica de predispune la un conflict femuroacetabular
Arroz a debutanta/moderata cu:
- fara edem osos suspect femoral, fara semne de necroza osoasa. Neregularitate de contur osos femural la nivel cervico-cefalic postero-inferior cu posibila geoda subcondrala de 10 mm transv, 5 mm ap (dupa 13 axial) secundar unui conflict femuroacetabular posterior.
- ingustare minima de spatiu articulate coxo-femural in regiunea supero-externa, cu scleroza marginala subcondrala acetabulara, fara edem osos
-calcificare de labrum acetabular cu aspect de osteofite locale
-fara exercise lichidian articular

Pe stanga:
Varianta anatomica cu hiperplazie de regiune cervocicefalica de predispune la un conflict femuroacetabular
Artroza debutanta/ medie cu:
- fara edem osos suspect femural, fara semne de necroza osoasa. Neregularitate de contur osos femural la nivelul jonctiunii cervico-cefalice anterior si posteroinferior.Geode subcondrale in anterior de 5x5 mm si posterior de 3 mm.
- ingustare minima de spatiu articular coxo- femural in regiunea superiors
- calcificare de labrum articular
-minima reactive lichidiana articular a.
CONCLUZII:
Conflict femuroacetabular bilateral, stangadreapta
Articulatia coxofemurala stanga:
-conflict femuroacetabular atat anteroestern cat si posterointern
-reactie lichidiana articulara minima.
Articulara coxofemurala dreapta:
-conflict femuroacetabular posterointern

Precizez ca actualmente am dureri doar in soldul stang, in special cand ma incalt, cand ma ridic din sezut, cand intru si ies din autoturism. Va fog sa-mi spuneti daca din analiza examenului RMN resulta necesitatea unui operatii la soldul stang, cu eventuala protezare, in car positive daca varsta si diagnosticul actual obliga la urgentarea acestea intrrventii sau daca considerati ca exista si alte variante pentru recuperare in cazul conflictului femuroacetabular, de examplu, gimnastica, kinoterapie, artroscopie de sold, infiltratii, etc
Va multimesc.
0
24-02-2015, ora 23:59
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
problema nu este usoara mai ales in romania.
de proteza nu este (inca) vorba. si infiltratiile cu steroizi (diprophos, triam, etc.) ar trebui sa le evitati
dupa descriere probabil aveti un "bump" bilateral care produce un impingement tip "Cam" sau deja din cauza degeneratiei labrumului, una combinata "Cam and Pincer".
in prima faza ar trebui un examen fizic competent si depinzand de acest examen si de imagini poate fi necesara o arthroscopie cu remodelarea colului femural si/sau rezectie de labrum.
aici vine problema: arthroscopia soldului este una infinit mai complicata decat cea a genunchiului (atat tehnic cat si din privinta instrumentariului), nu veti gasi usor un specialist bun in romania. operatia fiind una destul de tehnica este bine sa gasiti cineva cu experienta majora in domeniu.
0
25-02-2015, ora 22:56
Dr. Tarek Nazer
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Tarek Nazer
Buna ziua
Tin sa confirm ceea ce a zis colegul meu, legat de artroscopie de sold, eu am facut specializare in Anglia unde am efectuat artroscopii de sold pentru leziunile de labrum si impingment si au avut rezultate foarte bune, insa de un an mam intors in Romania si am avut pacienti care necesitau acest fel de operatia. din pacate nici un spital din Romania nu are chitul petru aceasta artroscopie inclusive spitalele private.
se putea aduce acest chit in Romania pentru operatii dar costa 2000 de euro per operati sa il inchiriezi.
mult succes. si o zi buna
0
27-02-2015, ora 18:23
dani1974
Nu este medic/terapeut
dani1974
Buna ziua!
Am 41 de ani, inaltimea 1, 70 si 63 de kg, am fost diagnosticata cu coxartroza bilaterala pe fond de displazie congenitala. La CT de sold se evidentiaza ascensionarea capurilor femurale cu ruperea arcului cervico obturator si imagini chistice dispuse subcondral.
Sunt interesata sa aflu ce proteza se poate pune, daca este nevoie de proteza speciala, un medic foarte bun din tara.
Aspet un raspuns daca ma puteti ajuta, multumesc anticipat!
0
30-04-2015, ora 03:53
vmarian69
Nu este medic/terapeut
vmarian69
Buna ziua, sunt un barbat din Bucuresti in varsta de 33 de ani.Sunt diagnosticat din anul 2007 cu osteonecroza de cap femural drept gradul 3, in prezent devenind bilaterala.Problema la piciorul stang sa agravat foarte tare, am dureri puternice si in repaus, in somn, nu mai pot flexa piciorul peste 90 de grade, si multe alte simptome neplacute pe care nu mai stau sa le enumar.Mi s-a spus de la foisor ca a ajuns la gradul 5 osteonecroza la acest picior.Am depus un dosar la Spitalul Universitar anul trecut in octombrie, pentru incscrierea prin Programul National de Endoprotezare in vederea protezarii cu o proteza necimentata avand cuplu ceramic-ceramic.Sunt foarte dezamagit de sistemul sanitar de stat din Bucuresti, inca nu am gasit un spital care sa imi poata oferi aceasta proteza gratuit prin programul national de endoprotezare asa cum este normal si legal.La spitalul municipal mi s-a spus ca pot astepta mult si bine dupa proteza aceea ca nu o va cumpara spitalul niciodata cu toti banii pusi de ei.In incercarea de a gasii totusi un spital care sa-mi ofere proteza prin programul acesta am mai incercat la spitalul Colentina unde mi sa zis ca nu sunt fonduri pentru asa ceva, si la Foisor, unde mi sa zis ca nu mai se folosesc proteze cu cuplu ceramic la ei la spital.Spitalele enumerate mai sus prin care am trecut pot oferii numai proteze conventionale respectiv, necimentata/ metal/ polietilena, nicidecum ce-a ce mi-ar trebui mie, ca sunt foarte scumpe i-ar spitalele respective nu au fonduri suficiente ( saracutii )...Cum sa nu fi dezamagit de sistemul sanitar de stat, cand cotizezi o viatza intreaga la CAS, iar cand ai nevoie de ceva ce ar trebui sa-ti ofere gratis conform programului national de endoprotezare, spitalele te indruma ca fiind singura alternative, sa te duci sa iti cumperi singur proteza din bani proprii.Acum rog pe domnii doctori care au mai scris pe acest forum, si care dansii afirma cu tarie ca exista spitale in Bucuresti care ofera gratis orice proteza prin programul national de endoprotezare, sa-mi aduca si mie la cunostinta care sunt acestea, daca ele intradevar exista, care imi pot oferii proteza necesara mie respective necimentata avand cuplu ceramic - ceramic.Va multumesc, si astept raspunsuri din partea dumneavoastra domnilor doctori.
0
30-04-2015, ora 10:48
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Situatia este destul de simpla: va "inarmati" cu scrisorile medicale ale ortopezilor care afirma ca nu va pot furniza proteza necesara, faceti dosar la CNAS si obtineti 100% proteza.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
30-04-2015, ora 17:40
vmarian69
Nu este medic/terapeut
vmarian69
Buna ziua!
Va multumesc pentru raspuns Dl. Dr. Marius Uscatu.Pentru a va da replica la ce-a ce ati spus, nici un spital nu a dat in scris ca nu poate furniza proteza respectiva, totul sa facut verbal in urma consultatiilor.Iar solutia la care ma indemnati dumneavostra este destul de complexa, cu dosar depus la CNASMB.Acum stau si ma intreb, oare de ce mai exista spitale de stat daca ajungi in situatia de a ajunge personal la CNAS sa cersesti o proteza de sold?!Mai ramane sa o montez singur si totul e rezolvat...Rusine acestui sistem corupt, si stricat, cotizam degeaba o gramada de bani la stat.In situatia mea cred ca sunt multe persoane tinere, singurele alternative ramanandu-ne : - ori sa cumparam proteza din bani proprii
- ori sa ne reprofilam catre privat, unde operatia cu tot cu proteza face cat diferenta data la unele spitale pentru cuplul ceramic-ceramic + spagi.
0
30-04-2015, ora 18:00
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu trebuie sa 'cersiti' nimic, deoarece aprobarea dosarului de catre CNAS (CASMB) dureaza cateva zile si este 100% sigura.
Depuneti scrisoarea medicala conform careia spitalul nu are proteza, iar restul este o pura formalitate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
04-05-2015, ora 20:45
RueGabriela
Nu este medic/terapeut
RueGabriela
Buna ziua,
as dori sa aflu parerea obiectiva a cuiva care a fost operat la MedLife Buc.-prof.dr.Popescu Mihail Viorel de NACF si coxartroza intrucat intentionez sa colaborez cu echipa domniei sale si nu am gasit inca pe forum opinii cu privire la acest aspect, nemaivorbind de ingrijorarea care apasa constant.
Multumiri anticipate si multa sanatate tuturor.
0
05-06-2015, ora 17:43
Ylyana
Nu este medic/terapeut
Ylyana
Buna ziua!

Dl doctor, pe 10.06 2014 v-am trimis un mesaj in legatura cu o proteza BHR. La sfatul dvs am renuntat la ea. Am fost apoi la alt medic care voia sa-mi puna o proteza cimentata. M-am ingrozit, pentru ca de la BHR ajunsesem la proteza cimentata. In sfarsit, dupa mai multe tatonari pe 22 ianuarie m-am operat la Brasov la dl dr Balint, care mi-a pus o proteza necimentata. Dupa aproximativ doua luni nu mai aveam nevoie de carja. Am mai folosit-o doar ocazional inca vreo 2 saptamani.
Acum am alta problema. De la inceputul lunii aprilie, dupa o calatorie cu avionul, mi-a aparut o durere la laba piciorului stang. Durerea e localizata in prelungirea degetelor, al doilea si al treilea, dupa degetul mare. Cu toate ca am inotat si am facut mai multe exercitii, durerea nu a disparut nici dupa 2 luni. Credeti ca e o problema de ortopedie? Este evident ca trebuie sa merg la un medic, dar pana acum nu am acordat prea multa atentie pentru ca durerea este suportabila si apare de obicei doar cand imi misc degetele. Va multumesc daca imi puteti da din nou un sfat.
0
05-06-2015, ora 20:10
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cu mare probabilitate este vorba despre o metatarsalgie:
- aveti cumva si monturi (hallux valgus), cauza majora a metatarsalgiei?
- ce greutate/inaltime aveti?
- sunteti cumva diabetic??
- ce incaltaminte purtati, cu toc sau fara toc??
Aveti si antecedente reumatologice (poliartrita, lupus etc)???
Asteptam detalii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
05-06-2015, ora 21:10
Ylyana
Nu este medic/terapeut
Ylyana
Buna ziua!
Dl doctor va multumesc pentru raspuns.
Nu am monturi. In ultimii 4 ani am suferit din cauza coxartrozei, asa ca am purtat doar incaltaminte fara toc, comoda, cu partea anterioara a incaltamintei cat mai lejera pentru a nu-mi tine degetele stranse. Vara port doar espadrile din panza. Acum, dupa operatie chiar nu as indrazni sa port ceva cu toc. Am o problema cu glicemia, intr-adevar, in jur de 1.12- 1.2.
Cu greutatea stau mai prost. Am 1, 63 m si 80 de kg. La mine oasele atarna foarte mult, sunt masive, iar dupa testul dexa, densitatea este la limita superioara. Ar trebui sa fac o radiografie? Mi se pare cam mult ca dupa 2 luni de la debutul durerii aceasta nu a trecut.
0
07-06-2015, ora 22:08
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Va raspund punctual:
- incaltamintea nu provoaca monturi, insa agraveaza metatarsalgia;
- intr-adevar, cele 30 kg in exces reprezinta un factor major de aparitie si agravare a metatarsalgiei.
- la cele 30 kg in plus aveti o sansa de 99, 99% sa fiti diabetica, ceea ce poate justifica suferinta descrisa.
Prin urmare, trebuie sa renuntati la kilogramele in exces si mai ales sa reduceti drastic efortul fizic (stat in picioare, mers pe jos etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
17-06-2015, ora 02:55
ELENA Oradea
Nu este medic/terapeut
ELENA Oradea
Buna seara.Sunt f necajita. Tatal meu in varsta de 84 de ani, care se simtea in general bine, dar avand operatii vechi la amandoi genunchii, umbla mai greu, cu carja, s-a impiedicat si a cazut azi in bucatarie! Ni s-a spus ca are FISURA la SOLD si ca ar trebui operatie si proteza. Dar si ca proteza trebuie platita. Noi ne temem ca nu ar rezista la o asemenea operatie, avand inima marita, e obez si are probleme si la plamani, bronsita cronica sau ceva de genul...Va intreb:
1. operatia e singura solutie?
2. proteza se plateste, nu e compensata de CAS?
3. daca nu se opereaza, ce sanse are?
4. dar la operatie, ce sanse are sa scape cu viata?
Momentan este in Cluj, i se fac investigatii, nu stim ce va urma...Stim, este in varsta, dar parea puternic si noi il mai vrem printre noi!! Ce ne recomandati? Va multumim, Cu Respect.
0
17-06-2015, ora 08:08
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
NU exista in ortopedie notiunea de ""'fisura"": osul este fie integru, fie fracturat.
1. daca este o fractura de col femural sau pertrohanteriana, operatia este singura solutie;
2. proteza este 100% gratuita, fiind asigurata prin Programul National de Endoprotezare. Sunt multe clinici unde se respecta legea care interzice spitalelor de stat sa solicite pacientilor achizitionarea materialelor medicale.
3. fara operatie, sansele de supravietuire sunt de 1%, datorita complicatiilor legate de imobilizarea definitiva la pat.
4. cu operatie, sansele de supravietuire cresc. Chiar si asa, cea mai importanta problema actuala nu este varsta, ci obezitatea: ce greutate/inaltime are??
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
19-06-2015, ora 02:05
ELENA Oradea
Nu este medic/terapeut
ELENA Oradea
Domnul Doctor, va multumim mult pentru raspuns. Tata are 1.75 m si cam 95 de kg, poate nu chiar, in ultima vreme ne-am straduit sa slabeasca putin, dar nefacand miscare decat f. putina, a fost cam greu, la 84 de ani. Ni s-a spus ca nu poate fi operat iar maine, vineri, il vor externa...Medicul ne-a mai recomandat sa nu stea tot culcat, sa incerce sa se ridice si chiar sa faca cativa pasi cu cadrul, sa insistam!...Poate sa se lase pe picior daca e fractura sau...fisura, cum o fi, in articulatie? (maine vom sti exact diagnosticul de pe foaia de iesire din Spital).Cum sa procedam cu el, ce conduita sa luam, probabil ca vom primi si din Spital recomandari...va fi greu, am vrea sa-l putem salva, chiar si fara operatie, sa facem tot ce e posibil, dar nu prea stim ce si cum...Putem ajuta cu ceva vitamine, alimentatie, la sudarea fracturii, mai sunt ceva sperante? Va multumim
0
19-06-2015, ora 15:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cele 30 kg in exces constituie, daca nu o contraindicatie majora pentru operatie, macar un factor puternic agravant, producator de complicatii. Probabil ca a fost unul dintre motivele refuzului operatiei.
Pe de alta parte, aparent paradoxal, greutatea excesiva reprezinta o indicatie majora pentru operatie, deoarece in absenta operatiei sansele de supravietuire sunt minime, iar pacientul nu se poate deplasa din cauza greutatii excesive.
Eu va sfatuiesc sa cereti o alta opinie la un alt spital, eventual ceva mai experimentat.poate-poate isi asuma riscurile operatiei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns
499 comentarii 1 2 ..... 151617 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un program de mers cu un obiectiv de distanță poate îmbunătăți funcționarea după operația de înlocuire a șoldului
  •