proteza de sold

499 comentarii 1 2 ..... 121314 ..... 16 17 Înainte ›
0
24-04-2013, ora 11:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Este imposibil de anticipat evolutia suferintei.
Statistic vorbind, suferinta se agraveaza cu trecerea timpului, determinand invaliditate cvasi-totala.
Problema principala in acest caz este reprezentata de masa musculara, necesara unei bune recuperari, garantie a evolutiei post-operatorii favorabile. Cu cat pacientul merge mai putin, cu atat masa musculara fesiera scade, iar riscul complicatiilor post-operatorii creste (mai ales riscul de luxatie a protezei).
Prin urmare, se impune o masa musculara satisfacatoare pentru efectuarea protezarii, ce poate fi obtinuta numai prin pastrarea unui perimetru de mers rezonabil.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
24-04-2013, ora 11:56
jitarumarcel
Nu este medic/terapeut
jitarumarcel
Ar fi bine sa fac demersurile pentru obtinerea protezelor(cu o consultatie la un doctor specializat), sau sa mai amin citiva ani?? Masa mea musculara a picioarelor)este OK. Nu este diferenta mare de cand eram sanatos.Am incercat in tot acest timp sa merg cit mai mult, pina simt ca ma doare tare.Mai am si acasa o bicicleta medicala care ajuta mult.Multumesc pentru raspunsuri.Scuzati pentru atitea intrebari.
0
24-04-2013, ora 12:34
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu trebuie sa va scuzati pentru intrebari.
Bicicleta medicinala este super-ok, poate chiar mai utila decat mersul in sine (care, totusi, nu trebuie neglijat in perspectiva operatiei).
D-voastra nu puteti aprecia obiectiv troficitatea musculaturii fesiere.
Interventia de protezare va aduce o cvasi-normalizare a vietii D-voastre profesionale si socio-familiale, cu eliminarea gradului de handicap. Va trebui numai sa evitati eforturile fizice mari, care contribuie la uzura prematura a protezei.
Prin urmare, sfatul meu sincer este sa incepeti procedurile necesare, printr-o evaluare la ortopedul care va gestioneaza situatia.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
09-05-2013, ora 14:22
RedDragon
Nu este medic/terapeut
RedDragon
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi sau indrumari. Despre ce este vorba...
Mama mea in varsta de 72 ani, a suferit o operatie de protezare a soldului, in urma unui accident suferit la inceputul lunii martie anul trecut, soldat cu o fractura de col femural. Deoarece in urma acelei interventii chirurgicale s-a montat o proteza de tip Moore (cu toate ca am primit asigurari din partea medicului ca proteza ce urmeaza a fi folosita va fi una 'de cea mai buna calitate, fiind produsa in Franta si din titan, putand fi utilizata in conditii bune toata viata'), si asta in conditiile in care noi am platit proteza respectiva si eram dispusi sa achizitionam o proteza de calitate superioara. Dupa operatie a inceput gimnastica recuperatorie, respenctand cu strictete recomandarile medicului si ale kinoterapeutului, dar facand eforturi mari pentru o recuperare cat mai rapida. Totul a mers bine pana intr-o dimineata, la 6 luni de la operatie, cand a avut dureri mari in zona soldului, care o impiedicau sa se sprijine pe piciorul operat. In urma investigatiilor facute de medicul ortoped, i s-a spus caare o fractura in zona cotilului si este necesar sa stea o luna imobilizata la pat. Acest lucru a daunat foarte mult ducand la atrofiere musculara si pierderea partiala a mobilitatii. A reinceput recuperarea mobilitatii dar fara sa mai poata ajunge la stadiul avut inaintea imobilizarii la pat, iar dupa cateva luni situatia a inceput sa se inrautateasca cu fiecare zi care trecea si anume:
- tumefiere si dureri puternice la nivelul genunchiului;
- dureri la nivelul cotilului;
- diminuarea drastica a distantei de deplasare (nu se mai poate deplasa fara sprijin, si numai pe distante scurte);
- imposibilitatea de sprijin pe acel picior;
- cand sta intinsa pe spate nu mai poate ridica piciorul etc.
A consultat mai multi medici ortopezi, dintre care unii foarte bine cotati la nivel national (ICCO, MEDLIFE, TG Mures), si concluzia unanima dupa verificarea tuturor radiografiilor facute a fost ca nu a existat o fractura (ma refer la cea de-a doua asa zisa fractura in urma careia a stat imobilizata la pat 1 luna).
In final a facut o scintigrama osoasa, si in nurma ultimului consult ortopedic, i s-a spus ca nu sunt probleme la articulatia genunchiului, dar diagnisticul este de cotilita (a examinat prima radiografie facuta dupa operatie si cea mai recenta pentru a verifica eroziunea cartilagiului), si ca este necesara in maxim 2-3 luni o interventie chirurgicala de schimbare (revizie) a protezei cu una totala.
Proteza recomandata este una totala, cimentata numai in partea cupei acetabulare, aceasa din urma fiiind placata pe interior cu polietilena.
La intrebarea mea daca nu ar fi de preferat o proteza care sa aiba cuplul ceramic/ceramic, ni s-a raspuns ca in niciun caz, deoarece si acestea rezista foarte mult la frecare (este aproape imposibil de 'tocit') si in plus acestea sunt prevazute cu dispozitiv 'antiluxatie'.
Acum, ma iertati, dar cum deja sunt patit, vreau sa ma asigur, ca noua proteza este una la care sa nu mai fie necesare revizii ulterioare (interventiile acestea implica un grad de risc destul de mare si costuri ridicate), si pe de alta parte nu ne dorim sa fie limitate numarul deplasarilor in perioada urmatoare de teama de a nu se uza prematur proteza.
Eu vad lucrurile in felul urmator, si va rog sa ma corectati daca gresesc...
- Particulele de uzură, ca urmare a frecarii componentelor protezei influenţează semnificativ reacţiile biologice adverse specifice implanturilor în stadiul de a fi scoase din uz. Polietilena produce particule de dimensiune mai mare si care nu se degradeaza persistand in tesuturi, spre deosebire de dele produse de ceramica care sunt mai mici si dizolvabile in timp.
- Folosirea polietilenei ultradense in combinatie cu oteluri inoxidabile sau cu diferite aliaje metalice pe baza de Cr, Co, MO, Ni etc, conduc la o uzura mai accentuata a acesteia decat in combinatie cu materiale ceramice cum ar fi Alumina, Zirconia.
- Datorita fortelor de frecare mai mari, in cazul combinatiei polietilena/metal rezulta o cantitate de particule de uzura mai mare in acelasi interval de timp, cu toate complicatiile ulterioare.
- Materialul ceramic este mai rezistent şi mai dur decât plasticul şi ca urmare generează mult mai puţine particule de uzură în urma frecării. La protezele tip ceramică/ceramică, frecarea este cu aproximativ un ordin de mărime mai mică decât la protezele metal/polietilenă, iar volumul de uzură de aproximativ o mie de ori mai mic. Datorită durităţii, suprafeţele protezelor ceramice sunt foarte rezistente la zgâriere.
Este adevarat, tehnologia de fabricatie a acestor proteze este mai avansata, si care a dus la anumite loturi cum sunt cele din zirconia fabricate in perioada 1998-2001 cu o rata de esec foarte ridicata, dar ma gandesc ca tehnologia s-a imbunatatit in ultimul timp (am citit pe undeva ca rata de esec actuala ar fi undeva sub 1/10000)
In concluzie cred ca folosirea unor proteze de tip ceramica/ceramica ar aduce o durabilitate si o toleranta in timp mai ridicata, sau varianta mai ieftina in care numai capul femural sa fie ceramic, ar duce si in acest caz la reducerea uzurii componentelor protezei la jumatate. Mai mult in acest din urma caz, s-ar putea folosi si o cupa acetabulara antiluxatie.
Va rog sa-mi spuneti dvs. ce credeti ar fi bine sa insist pe o proteza cu un cuplu de frecare mai mic, care sa fie mai rezistenta in timp, sau sa merg pe recomandarea medicului ortoped? Este ceva ce mie imi scapa?
0
09-05-2013, ora 15:50
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Aveti perfecta dreptate in toate consideratiile enuntate.
Un singur element nu ati luat in seama: componentele interfetei ceramica-ceramica sunt relativ fragile si casante, fiind expuse distrugerii de tip mecanic.
La 72 de ani, gold standard ramane interfata metal-polietilena (probabil chirurgul a luat in considerare si o eventuala supra-ponderabilitate a pacientei, care reprezinta o contraindicatie absoluta a interfetei ceramica-ceramica).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
09-05-2013, ora 16:42
RedDragon
Nu este medic/terapeut
RedDragon
Buna ziua!
Din neglijenta am omis sa trec inaltimea raportata la greutate.
Mama in tinerete a avut 166 cm, acum este posibil sa aiba in jur de 160 cm, iar greutatea este in jur de 50 kg.
M-am gandit si eu ca protezele cu componente ceramice au un grad de casabilitate superior celor cu interfata metal-polietilena, dar nu vad un motiv de casare decat in cazul unui soc puternic care ar putea interveni in cazul unei caderi pe o suprafata dura. Pe de alta parte, caderile trebuiesc evitate in toate tipurile de proteza, cu precadere la doamnele in varsta, care au un inceput de osteoporoza. Cu alte cuvinte cred ca mai degraba exista riscul desprinderii cupei acetabulare atat a celor cimentate cat si a celor necimentate, sau de fractura a 'suportului' (a cotilului), decat a componentelor ceramice.
0
09-05-2013, ora 17:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Eu am lucrat 3 ani intr-o mare clinica franceza si am vazut nenumarate componente ceramice 'sparte'.
Prin urmare, chiar daca progresul tehnic este remarcabil, aceasta problema inca nu a fost rezolvata.
Eu v-as sfatui sa recurgeti la interfata metal-polietilena.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
09-05-2013, ora 17:53
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
cel putin in zona noastra problema cu partile ceramice sparte a aparut cam prin 2002. era o combinatie nefericita de cap ceramic si un inlay tot de ceramica.
conusul protezei era una foarte ingusta de 8/10mm. problema se pare ca era o frezare necorecta a gaurei din capul ceramic si diferenta foarte mare a diametrului capului (32mm) si a conusului (8mm), care a rezultat un cuplu foarte mare intre parti (32/8mm) care a creat tensiune in cap si acesta s-a spart cu timpul, fara nici un traumatism. toata seria a trebuit schimbata aproape fara exceptie. erau sute de revizii din aceasta cauza. evident cauza exacta nu cunoaste nimeni, sunt numai speculatii, toti pacientii de aici au fost despagubiti si capul retras de pe piata.
problematica a fost rezolvata prin marirea consului la 12/14mm si renuntarea la inlayul ceramic pentru unul de crosslinked polietilena (inlayurile ceramice incep sa revina in ultima vreme). si substanta din care sunt produse capurile a fost schimbata, in ziua de azi se foloseste mai ales biolox-delta keramik.
care este diferenta intre combinatia de metal/polietilena si ceramic/polietilena?
metalul uzeaza cam de doua ori mai rapid polietilena, ionii de metal care se elibereaza din uzura capului sunt foarte agresivi (in ultimii ani a aparut problema cu combinatia metal/metal care a dus la intoxicatii cu chrom si a fost interzisa).
noi folosim o combinatie de cap 36mm delta-keramik, conus de 12/14mm, proteza de titaniu (in 95% din cazuri) si inlay de polietilena crosslinked. din varianta noua (delta-keramik) eu personal nu am vazut nici un cap spart, din cel vechi mai apar cateva pe an.
0
09-05-2013, ora 18:44
RedDragon
Nu este medic/terapeut
RedDragon
Va multumesc mult pentru raspunsurile prompte si bine documentate!
0
10-05-2013, ora 21:38
mihaelaion2012
Nu este medic/terapeut
mihaelaion2012
Am fost diagnosticata cu coxartroza sold stang, in urma unei preluxatii la acelasi sold la varsta de 2 luni, am stat in ghips de la talie in jos 6 luni, pana la varsta de 8 luni.
In ultimul an am lucrat exclusiv in picioare, iar de cateva luni am inceput sa simt dureri mari la sold, mergand in jos pe coapsa, la genunchi, la glezna.
Am intrat in concediu medical si durerile s-au mai atenuat, incerc sa ma menajez si sa ma odihnesc.
Primul medic ortoped care m-a vazut m-a sfatuit sa aman cat de mult pot operatia de protezare a soldului, pentru ca proteza rezista cam 20 de ani si atunci va fi necesara o noua operatie.
Al doilea medic ortoped, chirurg de aceasta data, mi-a recomandat sa ma opereze cat mai curand, in acest an, pentru ca sa evit degradarea oaselor si pentru ca, daca ma opereaza in aceasta faza a bolii, va obtine rezultate spectaculoase.
De exemplu, in cazul meu, acetabulul nu este afectat, ceea ce ii permite fixarea buna a protezei.
Mentionez ca am 34 ani, inaltime 1.65 cm si 52 kg (daca este necesar, pot sa mai slabesc, oricum intentionez, mai ales ca mi s-a spus ca o greutate mai mica este mai avantajoasa pentru sold).
Doresc sa consult si alti doctori ortopezi.
Dvs. ce imi recomandati?

Cu respect,
Mihaela - Brasov
0
11-05-2013, ora 10:02
FlorianC
Nu este medic/terapeut
FlorianC
Pentru mihaelaion2012

Buna ziua,
Eu am fost operat acum 2 ani la dumneavoastra in Brasov, la Clinicco de dr. Balint. Va sfatuiesc cu toata caldura sa luati legatura si cu dansul.

Multa sanatate!
0
11-05-2013, ora 23:39
mihaelaion2012
Nu este medic/terapeut
mihaelaion2012
Multumesc pentru sfat.
Am auzit de dl. doctor Balint, este foarte apreciat.
Am fost la dansul la consultatie, dar am avut o experienta neplacuta: dat fiind ca am luat cu mine doar rezultatul RMN (interpretarea scrisa, pozele si CD-ul), asa cum am fost sfatuita de medicul ortoped care m-a vazut initial, dl. dr. Balint s-a rastit la mine pe un ton foarte nepoliticos si mi-a spus raspicat ca fara radiografie nu poate sa-si formeze o parere. M-a trimis acasa sa iau radiografia si sa revin, dar situatia aceasta m-a afectat atat de mult incat nu mi-am dorit sa revin, cu atat mai mult sa fiu operata de dansul.
0
11-05-2013, ora 23:44
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
trebuie sa intelegeti ca descrierea pozelor este o parere subiectiva a radiologului. este ca si cum v-as explica cum arata o masina, pana cand nu il vedeti nu il puteti aprecia corect daca arata bine sau nu.
0
12-05-2013, ora 09:41
mihaelaion2012
Nu este medic/terapeut
mihaelaion2012
Eu nu am inteles de ce dansul nu a putut sa-si formeze o parere examinand CD-ul de la RMN (pe care il avea deja deschis in calculator cand am intrat in cabinet) si a tinut neaparat sa vada radiografia. In mod normal, rezultatul RMN este mai performant si mai precis, spre deosebire de radiografie.
Al doilea doctor, chirurg ortoped, caruia i-am cerut parerea, s-a uitat pe radiografie, apoi pe RMN, si mi-a spus clar ca pe RMN se vede totul mult mai clar.
De ce dl. dr. Balint a insistat atat de mult sa vada radiografia si nu l-a interesat catusi de putin RMN-ul, pe care il avea deja in fata? Si nici macar nu s-a exprimat politicos?
Asta este nedumerirea mea.
0
12-05-2013, ora 09:50
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Intervin in discutie foarte punctual: pentru evaluarea coxartrozei imaginea radiologica este capitala.
RMN este o explorare foarte performanta pentru abdomen, craniu, tesuturi moi in general, insa pur si simplu nu se utilizeaza in coxartroza, ci doar in cazul unei suspiciuni de necroza a capului femural, de probleme inflamatorii, de situatii post-traumatice speciale. Intotdeauna explorarea RMN este precedata de examinarea prin radiografie, care permite explorarea oaselor si articulatiilor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
12-05-2013, ora 10:01
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
din pacate noi nu vedem nici una dintre imagini, deci nu ne putem sa ne dam seama cine are dreptate.
la 34 de ani se efectueaza un RMN pentru a depista o eventuala necroza de cap femural, sau un impingement femuro-acetabular - aceasta examinare arata mai bine partile moi si o eventuala necroza a capului femural (cunoscand insa anamneza Dvs cu displazia soldului, cauza coxartrozei este evidenta - insa pot fi si cazuri complexe)
radiografia arata oasele, pentru un ortoped acesta este cea mai importanta examinare, pentru ca proteza se prinde in oase si nu in partile moi. marimea oaseleor, densitatea lor este un factor important in alegerea protezei. deci inainte de protetizare, radiografia este obligatorie si nu numai sold din 2 directii ci si bazin AP
0
12-05-2013, ora 10:27
mihaelaion2012
Nu este medic/terapeut
mihaelaion2012
Va multumesc din suflet pentru ambele raspunsuri, atat de rapide si clare.
Am inteles acum de ce dl. dr. Balint a solicitat mai intai radiografia (insa era bine daca ar fi specificat acest lucru cu un ton potrivit - sau poate acesta este stilul dansului, eu nu il cunosc, a fost prima data cand l-am vazut).
Chirurgul ortoped, dupa ce a vazut radiografia si RMN-ul, a pus diagnosticul de coxatrroza cu necroza aseptica a capului femural post luxatie sold stang.
As dori sa pun pozele cu radiografia si RMN-ul, pentru a va ajuta si a va face o idee, dar nu stiu cum pot face acest lucru.
Eu am facut mai intai radiografie de bazin si apoi RMN coloana lombara si RMN bazin (la radiografia de bazin a fost indicata si spina bifida, dar la RMN-ul lombar nu a mai aparut).
0
26-05-2013, ora 19:49
georgianaI
Nu este medic/terapeut
georgianaI
FlorianC, Buna tocmai vreau sa ma programez la doctorul balint ptr un control si o operatie cu proteza sold luxatie congenitala sold drept am dureri foarte mari schiopatez rau nu mai pot calca pe el, mar interesa costurile daca poti sami spui sunt deja operata la picior de la varsta de 12 ani si cred ca operatia sia facut treaba pana acum am 34 de ani si mai multe detalii cat stau la pat.etc multumesc astept un raspuns urgent si recomandari la un doctor bun in bucuresti nu stiu daca imi pot permite sa ma operez la Clinicco.
0
27-05-2013, ora 18:25
FlorianC
Nu este medic/terapeut
FlorianC
Pentru georgianaI:

Buna ziua.
Eu m-am operat in Iunie 2011, iar atunci pretul a fost de 16.000 lei. Asta a inclus absolut tot. Mi-am facut un credit bancar la care mai am inca de platit, insa va spun cu toata sinceritatea ca nu regret nici un leu!! Conditiile de spitalizare sunt foarte bune, iar in ceea ce priveste calitatea actului medical, tot respectul meu! In plus, nu am stiut ce e aceea durere post operatorie! Va recomand cu toata caldura sa purtati o discutie cu dl. doctor.
Daca considerati ca pretul este mult prea mare, ca alternativa va recomand pentru Bucuresti sa luat legatura cu dr. Niculescu de la spitalul Colentina. Am discutat si eu cu dansul. Este un foarte bun chirurg. Doar ca nu am fost convins de calitatea protezelor folosite. Au fost insa persoane care s-au operat la dansul si in prezent sunt mai mult decat multumite.

Multa sanatate!
0
01-06-2013, ora 16:27
ABBY82
Nu este medic/terapeut
ABBY82
Bunica mea a fost operata ieri(revizie proteza sold), operatia a durat 7ore, inca e in terapie pana luni, a fost dificila dar starea ei e stabila si favorabila, nu va putea calca pe piciorul operat cam 3luni din cate am inteles, acum sa vedem evolutia ei.
0
01-06-2013, ora 21:58
georgianaI
Nu este medic/terapeut
georgianaI
multumesc ptr raspuns nu imi permit banii astia asa ca va trebui sa ma rezum la ce imi permit as vrea sa stiu daca pot procura proteza prin cas unde as putea sa ma interesez
0
04-06-2013, ora 14:23
ABBY82
Nu este medic/terapeut
ABBY82
As dori sa stiu cum as putea sa o ajut cu deplasare, carjele nu stiu daca le va putea folosi, exista cumva alte obiecte ajutatoare pt mers(in afara de cadru)?Va multumesc.Mentionez ca nu are voie sa puna piciorul operat jos 6luni de zile.
0
04-06-2013, ora 18:02
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
pot sa intreb ce s-a intamplat de nu are voie sa puna jos piciorul operat 6 luni?
daca nu are suficienta forta in brate va fi dificil sa nu incarce piciorul operat, sunt cadre de mers cu roti si sustinere axilara pentru pacienti greu mobilizabili, insa nu sunt ieftine, din pacate nu am gasit pe site-uri romanesti
de ex: http://www.stolle24.de/product_info.php?info=p274_Gehwagen-Trio.html
0
04-06-2013, ora 19:34
ABBY82
Nu este medic/terapeut
ABBY82
Bunica a avut timp de 8ani proteza la sold, acum 1an i-a aparut o fistula care supura permanent, am inteles din analize, radiografii ca e vb de o infectie care i-a afectat proteza.Vineri a fost operata, operatia a durat 8ore, i-a fost scoasa proteza si pus ciment cu antibiotic(nu stiu mai multe detalii inca).Aparatul aratat de dvs ar putea fi de ajutor...pacat ca nu se comercializeaza si la noi, va multumesc pt raspuns.
0
25-07-2013, ora 13:06
danut_ab
Nu este medic/terapeut
danut_ab
Buna ziua, ma numesc Enache Danut sunt din Alba Iulia am 43 de ani, 1, 60 m, 50 kg si vreu sa adresez domnilor doctori cateva intrebari:
Am o spondilita anchilozanta de gradul 4 in anul 2000 la 30 de ani am suferit o operatie pentru protezarea soldului stang din cauza cocxatrozei in 2001 operatie pentru soldul drept ambele proteze cimentate, in luna mai 2013 din cauza durerilor se sold stang am fost la medic : verdict decimentarea protezei singura solutie revizuirea protezei, in luna august urma sa ma prezint pentru operatie dar ghinionul meu carja cu care ma deplasam prin casa a alunecat pe gresie la intrarea in baie am cazut in genunchi si m-am ales cu o fractura de femur, norocul meu ca a fost tot la piciorul cu probleme
Diagnostic internare:fractura periprotetica femur stang de artoplastie totala cimentata de sold cu decimentarea aseptica a componentelor endoproteice.Se intervine de urgenta si se practica imobilizarea pe extensie transcheletica continua si se instituie tratament antitrombotic iar dupa o prealabila pregatire se intervine chirurgical in data de 10.07.2013 si se practica: reducere sangeranda fractura periproteica femur stang, revizie artoplastica sold stang cu endoproteza totala de tip STRYKER-DLS si inel de ranforsare, recoltare grefa osoasa din creasta cotilului.
Din discutile cu medical aceasta proteza necimentata cu cap ceramic ar fi buna cam de ultima generatie, eu nu am gasit nimic pe internet legat de acest tip de proteza, stiu doar atat, durata de viata este un pic mai mare ca cele cimentate, sunt casante la socuri, perioada de recuperare este mai mare(2 luni nu am voie sa calc pe picior, dupa care se reia mersul progresiv cu semi sprijin)
Intrebarile mele pentru donul doctor:
"¢ De unde pot lua mai multe informatii pentru acest tip de proteza(un site, un documentar despre ele, sau daca cunoasteti dumneavoasra mai multe amanunte mi le puteti trimite pe adresa de email sau sa le scrieti aici pe forum)
"¢ Care ar fi socurile care trebuiesc evitate pentru a preintampina spargerea ceramici
"¢ Acest tip are cumva dispozitiv antiluxatie
"¢ Ce miscari am voie sa fac cu piciorul
"¢ Durata de viata a protezei(sunt deja la a treia operatie urmeaza peste 1-2 ani si a 4 pentru revizia doldului drept)
"¢ Credeti ca mai este nevoie de alta revizie(domnul doctor zicea ca spera sa ma tina toata viata am 43 de ani acum)
"¢ Daca scap ceva pe jos eu nu ma pot apleca sa recuperez obiectul, ma pun in genunchi recuperez si ma ridic, acum cu aceasta proteza pot sa mai fac la fel, inainte aveam o oarecare siguranta mentala ca este cimentata si nu se desprinde, acum fara ciment doar cu un surub prins in bazin si doua suruburi in coada protezei la 10 cm deasupra genunchiului pot sa fac la fel, stiu ca proteza este din materiale la care adera osul dar cat de tare se poate integra in bazin
Din anul 2000 de la prima operatie folosesc diclotard, salazopyrin, si de 2 ani si colchicina
Sunt pensionat pe caz de boala
0
25-07-2013, ora 18:10
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
proteza acesta puteti sa-l gasiti pe paginile
http://www.stryker.fr/index/professionnels/fr_pag_info-prod/fr_pag_prod-hanche/fr_pag_hanche-revision-hip/fr_pag_hanche-revision-dls.htm
http://www.stryker.de/index/de_pag_anwenderinfo/de_pag_produktportfolio/de_pag_endoprothetik/de_pag_hueftprodukte.htm
din pacate noi folosim alte sisteme (Brehm), deci nu pot aprecia cat de buna este aceasta proteza
- capul ceramic modern (delta-keramik) se sparge extrem de rar, trebuie evitate cazaturile si sariturile
- deobicei fiecare firma produce inlayuri asimetrice care previn mai eficient luxatiile, in acest caz trebuie sa intrebati medicul operator daca au folosit asa ceva
- pana la vindecarea totala trebui sa consultati cu medicul operator ce miscari sunt permise, acesta varieaza in functie de stabilitatea osteosintezei
- deobicei o proteza moderna are sanse sa functioneze corect in medie 15-20 de ani, insa acesta depinde foarte mult de pacient (osteoporoza, infectiile si fracturile sunt inamicii mari a protezelor)
- daca traiti mai mult de 63 de ani, atunci aveti sanse bune ca sa aveti nevoie de inca o proteza
- in prima faza trebuie sa se vindece fractura, dupa vindecarea fracturii, daca proteza este stabila nu ar trebui sa creeze probleme sa stati in genunchi
0
27-07-2013, ora 12:56
danut_ab
Nu este medic/terapeut
danut_ab
Va multumesc pentru informatii domnule doctor
0
23-11-2013, ora 18:35
victor1
Nu este medic/terapeut
victor1
buna ziua
mama are peste 90 ani (este subponderala)si o protezare de sold din urma cu trei ani, care de vreo doua luni ii provoaca dureri mari atunci cind incearca sa se sprijine pe piciorul afectat (durerile apar din zona coapsei pina spre genunchi); o radiografie facuta cu patru luni inainte (doar din directie frontala) arata, spunea dl. doctor care a vazut-o, ca proteza ar fi bine asezata, lucru din care deduc eu ca nu ar trebui sa apara astfel de dureri; pot ele fi de alta natura? ce trebuie facut?
multumesc anticipat pentru atentie.
0
24-11-2013, ora 22:59
Dr. Manuel Nastai
Ortopedie si traumatologie, Stuttgart
Dr. Manuel Nastai
@victor1

Daca aveti radiografiile, ar fi util sa mi le aratati. Puteti sa puneti o foaie alba in spatele fiecareia si sa le scannati sau sa le fotografiati si sa le trimiteti fie pe email, fie prin siteul http://tinypic.com. Le uploadati rand pe rand folosind butonul respectiv si apoi dati copy/paste la linkul care apare aici.
0
27-11-2013, ora 00:22
FlorianC
Nu este medic/terapeut
FlorianC
Pentru danut_ab:

Pentru detalii suplimentare referitor la protezele ceramice puteti lua legatura cu dr. Balint de la Clinicco Brasov. Eu am fost operat acum 30 luni cu o proteza ceramica-polietilena de catre dansul si va asigur ca veti primi informatii mai mult decat pertinente. Nu inteleg de unde ati scos informatia urmatoare:
"sunt casante la socuri, perioada de recuperare este mai mare (2 luni nu am voie sa calc pe picior, dupa care se reia mersul progresiv cu semi sprijin)".
E de pe google, asa-i?! Pentru ca eu am fost operat intr-o luni, iar miercuri am fost trimis la.. plimbare! Iar dupa o saptamana de la operatie eram acasa, fara calmante si foloseam carja doar pe distante lungi.. Acum, fac absolut orice vreau: alerg, sar, schiez, patinez... etc.
Adaugă un comentariu / răspuns
499 comentarii 1 2 ..... 121314 ..... 16 17 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un program de mers cu un obiectiv de distanță poate îmbunătăți funcționarea după operația de înlocuire a șoldului
  •