proteina s mica in sarcina

24-02-2011
mamitzu
Nu este medic/terapeut
mamitzu
sunt insarcinata in 14 saptamani si in urma analizelor efectuate la profilul de trombofilie ereditara mi-a iesit proteina S valoarea 39%. este o valoare mica comparativ cu valorile normale si medicul meu ginecolog mi-a recomandat aspenter pe care l iau din saptamana5 de sarcina dar acum considera ca ar trebui sa trec pe un tratament cu un anticoagulant. sunt din cta si am fost deja la un hematolog dar de aici m-au trimis la fundeni la bucuresti spunand sa ma duc acolo pt a primi raspuns in ceea ce priveste tratamentul pt ca mai apoi sa ma intorc aici si sa fiu luata in evidenta. as dori sa stiu daca valoarea este intradevar mica, ce riscuri presupune si daca ma puteti indruma catre un medic bun, dar nu la fundeni pt ca acolo deja cunosc pers care au avut de suferit in urma investigatiilor facute acolo de catre dr uscatescu si nu vreau sa ajung la dansa. va rog mult daca s-a mai confruntat cineva cu problema asta si ce a facut. multumesc
4 comentarii
0
26-02-2011, ora 21:08
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Valoarea normala a proteinei S este 60-145 %..dar valoarea acesteia scade in mod normal in sarcina si in cazul consumului anumitor substante. Mergi la Fundeni daca acolo ai fost trimisa, in spital nu lucreaza doar medicul de care te temi.Trebuie sa te internezi, sa repeti analizele, sa se evalueze riscurile pentru tine si copil si sa faci tratament Stiai de aceasta boala de sange dinainte ? Are cineva din familie aceasta boala ?
0
28-02-2011, ora 16:45
mamitzu
Nu este medic/terapeut
mamitzu
am avut antecedente in urma cu 7-8 ani, deci da stiam ceva dar nu stiam cat de grav, si tratament am facut atunci dar daca am vazut ca medicii nu mi-au dat sa continui am crezut ca poate s-a rezolvat. stiam ca in sarcina reapar prob si de aceea i-am spus medicului ginecolog la prima vizita si am facut toate analizele necesare, nu in romania ci in germania.
0
28-03-2011, ora 13:01
MBella
Nu este medic/terapeut
MBella
buna ziua,
va scriu, pentru ca sunt putin speriata si derutata.
iaa problema mea: in anul 2010 am pierdut doua sarcini, oprite in evolutie, para sa fie nevoie de chiuretaj. anul acesta am schimbat medicul, care dupa un tir de intrebari de 10 minute mi-a spus ca s-ar putea sa fie trombofilie. am mers si am facut analizele, dar inca nu am primit rezultatele, insa am sapat internetul sa aflu mai multe si m-am speriat. tratamentul e destul de "agresiv" cu injectii in burtica, zilnic. as vrea sa-mi spuneti si mie, cat de grav ar fi un asemenea diagnostic, in cat timp tratamenul ar incepe sa-si faca efectul., si cat ar dura un asemenea tratament?
multumesc
0
10-07-2011, ora 23:14
anathrya
Nu este medic/terapeut
anathrya
In mod normal, tratamentul de care vorbesti este clexane si se administreaza injectabil chiar pana in ultima saptamana de sarcina, depinde de 'evolutia' trombofiliei. O eventuala intrerupere a tratamentului sau neurmarea lui poate duce la oprirea sarcinii in evolutie, oricand pe parcursul celor 40 de saptamani. Simptomatologia presupune stagnarea dezvoltarii fatului, care nu mai corespunde in dezvoltare cu numarul de saptamani gestationale (din momentul conceptiei), ceva de genul - ar trebui sa aiba 20 de saptamani, din momentul conceptiei, dar este dezvoltat doar pentru 17, 18 saptamani..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize și investigații în timpul sarcinii
  •