propunere reteta supliment alimentar pentru pacientii cu cancer

04-07-2013
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Va propun o reteta pe care am facut-o dupa ce am studiat cateva suplimente alimentare, mai multe opinii pe net si pe care o propun pacientilor cu cancer, alaturi de alte tratamente sau profilactic, mai ales pentru cei care consuma multa carne. Este un supliment care nu face rau, cu mentiunea ca nu-l recomand in sarcina.
Este vorba despre o reteta de mustar aromat. Se iau 3 borcane de mustar fin, fara conservanti, ' Bunatati de la Bunica' si se adauga: 40 g turmeric, 20 g piper macinat, 20 g ginseng pisat, 20 g rozmarin maruntit, 20 g boia ardei iute si 20 g usturoi pisat. Se amesteca, se pune apoi amestecul intr-un recipient, la rece si se consuma 2 lingurite de 3 ori pe zi ca atare sau in mancare, mai ales daca este interzisa sarea.
Astept pareri cu privire la imbunatatirea retetei, despre beneficii. Mi-ar place si un studiu despre beneficiul suplimentelor alimentare in tratamentul cancerului.
O seara buna
10 comentarii
0
04-07-2013, ora 23:12
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Reteta de mai sus este un foarte bun stomahic, mareste focul digestiei cum ar spune ayurvedistii, dar probabil ca piperul si boiaua nu li se potrivesc tuturor tipurilor somatice ! Orice suplimente sau dieta care ridica imunitatea sunt bune pt cancer ! Se urmareste suplimentarea cu antioxidanti, enzime, vitamine, flavonoizi din surse vegetale, oxigenarea si marirea ph-ului sangelui si a organismului in general ! Ultimele 2 se pot face medical, organizat, cu foarte mari beneficii in boala neoplazica ! Detalii la cerere !
0
06-07-2013, ora 18:55
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara ! Am o noua propunere pentru un supliment alimentar pe baza de miere, antioxidant, antiinflamator, antiseptic, pentru pacientii cu cancer, mai ales copii, are gust bun, nu face rau.Il recomand copiilor si adultilor, nu si femeilor insarcinate.
Cum il preparam? Se ia 1kg de miere de albine de salcam si se adauga 25 ml tinctura de propolis( concentratie 30 g propolis %, extract hidro-glicero-glicolic pentru copii ) si urmatoarele ingrediente uscate, sub forma de pulbere: 20 g scortisoara, 20 g cuisoare, 20 g coriandru, 20 g salvie, 20 g busuioc, 20 g cimbru, 20 g rozmarin, 20 g nucsoara. Recomand 1 lingurita de 3 ori pe zi copii si 2 lingurite de 3 ori pe zi la adulti, ca atare sau diluare intr-un pahar cu apa.
Astept opinii si cred in continuare ca ar fi interesant un studiu privind beneficiile suplimentelor alimentare in tratamentul cancerului. Aceasta reteta se poate asocia altor tratamente pentru cancer. Numai bine
0
06-07-2013, ora 20:15
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Sarm'na ! La aceasta ultima propunere nu am ce comenta, pare foarte valoroasa, cuisoarele in special au o valoare antioxidanta foarte mare !
La prima reteta trebuie spus ca piperul si ardeiul iute nu se pot recomanda sub nici o forma oamenilor bolnavi si nici chiar celor sanatosi deoarece dauneaza ficatului ! Piperul negru se poate totusi inlocui cu ghimbir ! ;)
0
06-07-2013, ora 20:46
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Ok, adaugam si ghimbir 20 g la prima reteta, dar se pare ca si piperul si boiaua de ardei iute au proprietati anticancerigene, antiinfectioase. In caz de intoleranta sau contraindicatii la piper si boia de ardei, nu se folosesc.
De altfel, eu cred ca boala neoplazica ( cancerul ) este o afectiune infectioasa ( virala???) care se manifesta la persoane care prezinta un anumit teren genetic sau cand organismul prezinta modificari aparute in urma actiunii unor factori favorizanti pentru boala neoplazica.
0
06-07-2013, ora 21:06
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
PS: Mai cred ca eradicarea cancerului se va putea face dupa identificarea agentului sau agentilor infectiosi implicati in producerea bolilor neoplazice si prepararea unui vaccin, eventual un vaccin polivalent. De altfel, agentul cauzal al cancerului de col uterin, al cancerului orofaringian este Papilloma Virus, este posibil ca tot el sa fie implicat si in producerea cancerelor de piele. Un alt exemplu pentru a crede in cauza infectioasa a cancerului este limfomul Burkitt produs de virusul Epstein Bar.
0
06-07-2013, ora 22:23
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Intr-adevar este de natura infectioasa dar nu neaparat virala, odata sistemul imun slabit sunt multe virusuri si bacterii care se pot dezvolta local ! Doctorul Simoncini a presupus si a dovedit ca este de natura fungica, mai exact o candidoza profunda care a reusit sa treaca de mucoase, unde se gaseste in mod obisnuit :
-*


(* modificat de admin)
0
08-07-2013, ora 22:37
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
La reteta pe baza de miere, sa mai audaugam si 20 g oregano.
0
08-07-2013, ora 23:36
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
E cam pleonastic fata de cimbru ! :)
0
23-09-2013, ora 00:41
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Terapeut Domitian Ioan Pasca
Referitor la cele doua retete. In primul rand in formula propusa actiunea produsului finit este una foarte slaba. Ingredientele mentionate se pot utiliza impreuna insa sub forma de extracte concentrate si nu sub forma de pulbere in care canitatea de principii active este una foarte redusa. Utilizarea piperului respectiv a extractului de piper creste semnificativ absortia celorlalte principii active cu efect antitumoral din care amintesc curcumina din turmeric si ginsenosidele din ginseng si nu in ultimul rand capsaicina din ardeiul iute care are de asemenea proprietati antitumorale. Pentru protectia hepatica se poate completa cu silimarina extrasa din armurariu. Mentiunile referitoare la forma ingredientelor este valabila si pentru a doua reteta. Pentru a fi eficient e nevoie de utilizarea unui concentrat fapt care este posibil prin folosirea unui extract si nu a pulberii de planta.
0
27-01-2014, ora 23:03
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Toate aceste retete nu sunt prea bune deoarece si autorul cartii ANTICANCER Doctorul DAVID SERVAN le enumera pe langa altele cum ar fi sofranul, patrunjelul, mararul, cimbrul, coriandrul, busuiocul, oregano si multe altale, usturoiul, ceapa, prazul care sunt puternice anticancerigene, numai ca ele nu sunt suficiente pt. a nu face cancer, CA UN EXEMPLU ESTE CHIAR AUTORUL CARE A AVUT DOUA OPERATII DE CANCER SI A DECEDAT TOT DE CANCER.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
03-11-2023, ora 13:20
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Carbunele vieții
Carbon Elixir
Conține molecula C60 - Premiul Nobel. Superantioxidant este de 172 de ori mai puternic comparativ cu vitamina C, antiaging, protecția împotriva radicalilor liberi și radiațiilor 5G, booster imunitar, îmbunătățirea funcției creierului, accelerarea creșterii părului, îmbunătățirea performanțelor sportive, crește semnificativ rezistența generală a organismului.
Vezi detalii
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Depistarea precoce a cancerului la femeie
  • Cancerul la sân – o amenințare care poate fi prevenită
  • Un dispozitiv nanometric ar putea depista și supraveghea evoluția cancerului
  • 1 din 10 supraviețuitori ai cancerului continuă să fumeze după diagnostic
  • Consumul ridicat de cafea a fost asociat cu creșterea riscului de cancer colorectal la bărbați
  • Cologuard - un nou test neinvaziv de screening pentru cancerul colorectal
  • Administrarea zilnică de aspirină scade riscul de cancer (meta-analiză)
  •