sfaturi pentru tratarea prolapsului rectal la copii

27-08-2014
Violeta05
Nu este medic/terapeut
Violeta05
Buna seara,
Ma poate ajuta cineva cu sfaturi pentru tratarea prolapsului rectal la copii? fetita mea are doi anisori si ne confruntam cu problema asta de aproape jumatate de an. Va rog din suflet sa imi impartasiti din experienta Dumneavoastra daca ati avut copii cu aceasta boala!! Ma doare inima ca nu stiu cum sa imi ajut copilul!!!

Va multumesc.
Violeta
4 comentarii
0
28-08-2014, ora 10:04
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Nu dati nicio relatie despre starea de sanatate si nutritie a copilului, alimentatie, frecventa si consistenta scaunelor, sangerare la defecatie, aspectul orificiului anal intre scaune, tratamente efectuate in urma consultatiei medicale.
0
28-08-2014, ora 12:27
Violeta05
Nu este medic/terapeut
Violeta05
Starea de sanatate a fetitei este buna, mananca foarte bine (in general foarte sanatos), scaune are regulat dimineata si seara ( se intampla foarte rar sa faca o data pe zi), nu are sangerari. Dupa defecatie eu ii introduc incet intestinul (care este iesit ca un ghemotoc de aproximativ 2-3 cm in diametru si are culoare rosu vinetiu) la locul lui si nu mai iese deloc pana la urmatorul scaun, aspectul este normal.
Inafara de ulei de parafina de pus in mancare nu ni s-a sat nici un alt tratament. Ni s-a spus ca trebuie doar sa asteptam pentru ca pana la varsta de 6 ani se va vindeca de la sine.
0
29-08-2014, ora 19:52
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Presupun ca scaunele sant relativ pastoase si nu consistente.Este important ca pasajul scaunului prin partea anala sa se petreaca cu cel mai mic efort din partea copilului, pana la deloc.Alimentatia zilnica va contine fructe:citrice, para, pruna; supa:radacinoase fara morcov, pastai, ardei gras, dovlecel, nu cartof.Intre mese trebuie sa primeasca lichide:apa, ceai.Puteti administra lactuloza(Duphalac)seara:5-10-15 sau 20 ml, crescand doza la 3-4 zile, pana cand obtinem un scaun mai mult apos si care se va elimina fara efort(puteti folosi pempers), doza pe care o vom pastra o perioada buna de timp in speranta fixarii mucoasei intestinale.Dupa fiecare scaun faceti toaleta locala cu apa si sapun si aplicati Hemorzon.Dupa cateva saptamani de tratament reveniti cu precizari de evolutie.Succes!
0
01-07-2021, ora 19:01
Roxanaroxana18
Nu este medic/terapeut
Roxanaroxana18
Buna ziua! Îmi puteți spune care este evoluția fiicei dumneavoastră? Am și eu un copil în vârstă de 3 ani cu prolaps care a debutat de aproximativ 2 luni. Are un regim alimentar strict și reușesc să controlez in mare măsură, însă îmi e teama de evoluția ulterioară. Va mulțumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Prolapsul rectal

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: