probleme psihice ?

12-04-2007
tobi
Nu este medic/terapeut
tobi
Buna ziua! Am 33 de ani si sunt din Sibiu. Totul a inceput acum 4 ani in luna aprilie. Eram la volan cand brusc am ametit foarte tare, eram aproape de lesin. M-a luat cu transpiratie abundenta, palpitatii, respiratie greoaie, apasare in piept si multa frica. M-am speriat probabil foarte tare. Sotia m-a dus la urgenta unde mi-au facut o glucoza si dupa o ora am plecat acasa. Ameteala si lipsa de aer au persistat mult timp la care s-a adaugat si o subfebrilitate permanenta (37-37, 3 grade). Am facut tot felul de analize, am fost chiar si internat din cauza subfebrilitatii (eram tot cu termometrul in mana) dar toate au iesit bune. Imi doream sa se gaseasca ceva pentru a scapa de ameteala si de lipsa de aer dar se pare ca totul era ok. La un moment dat ma feream de magazinele mari unde aceste simptome se accentuau. Dupa ceva vreme, nu mai stiu exact cat, m-am dus la un psiholog si am inceput sedinte de psihoterapie care m-au ajutat in sensul ca subfebrilitatea a disparut, ameteala n-a disparut complet dar nu ma mai speria si ameteam rar probabil ca orice om. Treaba cu respiratia aproape a disparut revenea doar cand eram infundat la nas (poate erau puii psihicului). In consecinta episodul cred ca a trecut (oare?) si am revenit la o viata normala. Pana aici totul bine si frumos. Anul acesta ma intorceam de la schiat cand cu pasi inceti, pe autostrada conducand, m-a luat ameteala. Cred ca din nou m-am speriat mai mult. Am tras pe dreapta, mainile si picioarele erau moi, aveam un usor tremur si simteam ca lesin. Pana acasa a condus un prieten, eu nu mai eram in stare, nu eram sigur pe mine. Acum am observat ca daca trebiue sa conduc mai cu viteza ( peste 90 km la ora) acel sentiment de nesiguranta revine si ma cuprinde o teama, o frica de a nu ametii si culmea chiar ametesc. Mai nou daca intru intr-un spatiu mare (magazin, hala) ametesc si merg ca si cum as fi beat, imi pierd parca echilibrul si am o stare proasta, de frica. V-as fi foarte recunoscator daca m-ati ajuta cu un sfat, cu orice. Sint toate acestea sechele din trecut? Am uitat sa mentionez ca de 4 ani incoace mi s-a accentuat foarte tare frica de inaltime. Va multumesc anticipat si astept nerabdator un raspuns din partea Dvs.,
6 comentarii
0
12-04-2007, ora 00:00
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Daca ati avut deja prima data succes cu ajutorul unui psihoterapeut, de ce nu apelati iar la aceasta solutie ?
(in conditiile in care spuneti ca analizele dvs sunt ok, si neurologul va spune ca nu aveti probleme din categoria pur medicala)

Pentru ca ceea ce descrieti dvs seamana cu un atac de panica.
Insa fara opinia in urma discutiei fata-in-fata cu un profesionist nu vom sti niciodata exact...
0
12-04-2007, ora 00:00
dr. Laura Constantinescu
Nu este medic/terapeut
dr. Laura Constantinescu
Dumneavoastra ati avut o tulburare anxioasa. Simptomele anxietatii tind sa se reintoarca in conditii de stress.Nu sunt sechele ci este vorba de un nou episod de anxietate. Cititi articolul "atacurile de panica".
0
02-09-2007, ora 00:00
brolin
Nu este medic/terapeut
brolin
Pentru Tobi,

Sal, si eu am patit exact ca tine doar ca ameteala m-a luat pe strada si nu in masina, dar dupa acea starile mele sunt similare cu ale tale, am umblat la medici peste medici si au spus ca sunt anxios si depresiv.Mi-au prescris Xanax din care iau putin sa nu raman dependent.La inceput si eu mergeam cu masina tare si cand ma opream la stop ma uitam afara pe geam parca eram intr-o nava pe mare asa mi se parea.
Din cauza stresului am facut si o gastrita si am senzatii de greata si asta imi accentueaza starile anxioase.Sunt ff stresat si toata ziua caut sa vad ce boli mai am sau daca am ceva in neregula pe corp, etc, etc.
Cum te mai simti acum?
0
25-03-2009, ora 12:40
mar33
Nu este medic/terapeut
mar33
Tobi cauta-ma !!! Vreau sa vorbim id messenger: marian01anx
0
20-02-2013, ora 18:22
aniruke
Nu este medic/terapeut
aniruke
Va salut pe toti m-am inregistrat pe acest site special... sa va povestesc ce am patit yo poate... va pot fi de ajutor... catusi de putin... mi s.a intamplat acum un an in urma... o kestie..ca mergeam pe autostrada cu masina... si inainte de asta ma enervasem putin... mi s.a intamplat sa ametesc puternik sa mi se tulbure vederea... si sa nu mai am incredere in mine ca pot conduce fara sa mi se intample ceva... si am condus asa vreo 5 km dar cu mare frica... dupa care cu mine in masina era un prieten... si a condus el pana akasa... yo am inceput sa ma linistesc... si dupa care a doua zi m.am simtit ok.. dar dupa cateva zile... aceeasi treaba... am plekat la un magazin la vreo 10 km de casa... dupa care acelasi episod s.a repetat... m.am panicat si mai tare... dupa care aveam mereu frika sa merg undeva departe cu masina pentru ca nu voiam sa mi se repete... si am crezut ca de la o zi la alta se va skimba totul in bine... dar in afara de asta ma gandeam si la o mie de prostii... ca pot avea orice de pe lumea asta... si frica era si mai mare... am facut tot felul de analize... la inima.. la sange.. 2 rezonante la cap... si au iesit ok... dar din ce in ce...ameteam mai des... ba la volan... ba la servici... ba pe strada... ma speriam de la orice... zgomot... tresâream... cand ma enervam tremuram... m.am lasat de fumat...de baut alcool.. nu mai consumam aproape delok... si nu eram cine stie ce bautor de alcool... dar am zis...ca poate o fi asta poate o fi.de la fumat.. si tot asa.. dupa care am inceput sa imi dau seama ca erau atacuri de panica... specific..ca la servici eram stresat in fiecare zi de un prost de sef... si veneam acasa treemurand de nervi... dupa care am contactat medicul de familie.. si i.am spus ca sa.mi dea niste pastile ca ma linisteasca... si mi.a prescris... PAROXETINA si dupa prima saptamana am inceput sa revin la normal... mi se parea ca lumea e mai frumoasa dupa un an de zile de ameteli..de parka m.as fi trezit din betie... si pentru toti cei ce au probleme de genul asta..si credeti ca faceti atacuri de panica..yo zic ca e bine sa va consultati cu medicul si sa incercati un tratament cu paroxetina..sau un alt medicament echivalent... acestea au si efecte adverse.. asa ca e bine sa va informati. despre aceste efecte sa nu aveti alte surprize. la mine a avut un efect advers si i.am cerut medicului sa.mi prescrie un achivalent care sa il pot lua fara probleme... si dupa o luna de tratament cu paroxetina am inceput sa probez Escitalopram akum am o saptamana cu acest medicament si ma simt ca nou... va sfatuiesc pe toti cei ce aveti probleme de genul asta..sa nu asteptati sa se agraveze situatia...va salut si sanatate va doresc la toata lumea...sper ca fiecare dintre voi sa dea un raspuns si pentru cei ce au probleme.. si sfaturi...haideti sa ajutam si pe cei din jur...pentru ca si yo tot de asta v.am scris tuturor... cayo nu am gasit pe nici un forum un asa sfat.
0
22-02-2013, ora 07:30
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna ziua, în psihoterapie aţi învăţat anumite deprinderi pentru autocontrol, ce trebuie aplicate de fiecare dată când vă confruntaţi cu simptome similare. Din ceea ce spuneţi este foarte probabil să vă confruntaţi cu o tulburare de anxietate, sensibilitate crescută faţă de mediul social, mişcare şi înălţime.
În intevenţia psihoterapeutică de care aţi beneficiat s-au abordat simptomele pentru aceste contexte? Dacă nu, continuaţi intervenţia, eventual cu un alt psiholog, chiar şi online. Pentru anxietate se obţin aceleaşi rezultate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce ameţeşti când te ridici în picioare?
  • Semne că ai putea sa leșini
  • Amețeli frecvente - e normal să amețești zilnic? Despre cauzele amețelilor
  • Cauzele leșinului și ce se întâmplă în organismul nostru când leșinăm
  • De ce unele persoane leșină mai ușor decât altele
  • Sincopele cauzate de tulburările de ritm ar putea fi prevenite
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  • Amețeala - cele mai frecvente cauze
  • Cum tratezi amețeala (vertijul, amețelile frecvente)
  •