probleme memorie, concentrare

16-05-2013
youdontknow
Nu este medic/terapeut
youdontknow
Am 21 de ani si de multa vreme (chiar daca, doar de aproximativ un an am inceput sa realizez) am probleme de concentrare, atentie(cand incerc sa ma concentrez sau sa fiu atent la ceva am dureri de cap sau cand vreau sa invat mi-e greu sa ma concentrez), memorie-scurta(cu cea lunga stau destul de bine imi amintesc detalii care s-au petrecut in urma cu cateva luni, ani), eu care in trecut aveam o memorie foarte buna si invatam foarte bine(acu pur si simplu simt ca ma tampesc).Am citit pe net ca masturbarea in exces poate duce la distrugerea de neurotransmitatori, si alte efecte negative cum ar fi ejaculare precoce, obosala fizica si psihica, fobie sociala, anxietate, simptome pe care le resimt.. Am renuntat aproape definitv la acest obicei, in ultimele 6 luni am facut de maxim 2 ori.Vreau acuma sa intreb un doctor neurolog sau unul specializat in acest domeniu daca masturbarea chiar are aceste efecte asupra memoriei, concentrarii sau sunt doar mituri.Si daca unele suplimente cum ar fi 5htp, gaba m-ar ajuta cu problemele de concentrare, memorie, sau orice alt sfat e bine venit.Daca a mai fost abordat acest subiect imi cer scuze, dar am nevoie de raspunsul unui doctor sau a unei persoane care stie despre ce e vorba.
4 comentarii
0
17-05-2013, ora 12:12
Psiholog Otvos Monika
Psihologie, Brasov
Psiholog Otvos Monika
Buna ziua.
Incercati la sectiunea medicala, aici sunt putini medici. Personal, va recomand sa consultati un psiholog pentru fobia sociala si anxietate, care va poate ajuta si in legatura cu dificultatile sexuale.
0
17-05-2013, ora 20:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ youdontknow

Poate fi un inceput de sindrom anxios depresiv.
Incearca initial cu 5hp.
Da cautare pe site la un topic "5htp", facut de Mr. Nick si documenteaza-te acolo despre acest medicament.

P.S.: Pot sa iti confirm ca sunt multi utilizatori pe site cu depresie si anxietate care s-au masturbat.
Chiar daca s-au lasat, au trebuitt sa se ocupe de depresia si anxietatea care le-a aparut in urma.
Daca ai posibilitati financiare, mergi si la un psiholog.
0
13-06-2013, ora 12:30
Psiholog Pentilie Marius
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Pentilie Marius
Ca masturbarea in exces poate duce la distrugerea de neurotransmitatori este doar un mit, circula foarte multe mituri in legatura cu acest lucru. Nu este recomandat sa renunti de tot la obiceiul asta deoarece pe de-o parte poate fi benefic, duce la o eliberare a tensiunii si e benefic si pentru glandele sexuale. Undeva la 2-3 ori pe saptamana e considerat a fi normal desi e greu de spus unde incepe sa fie in exces. Dar intr-adevar masturbarea in exces poate avea efecte asupra vietii sexuale, cand este practicata mult timp si foarte des si in combinatie cu materiale pornografice poate duce la disfunctii erectile sau la ejaculare precoce deoarece organismul se obisnuieste cu un anumit tip de stimuli. Totusi daca iti gasesti o partenera dificultatile initiale vor disparea odata ce te obisnuiesti cu noii stimuli. Problemele cu memoria pot avea multe cauze, poate fi doar un simptom pentru alta tulburare, totusi tu consideri ca ai probleme cu memoria raportandu-te la experienta subiectiva, s-ar putea ca totul sa fie in regula, dar ca sa te linistesti poate ar fi nevoie sa o testezi obiectiv la un psiholog,
0
14-06-2013, ora 00:15
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ youdontknow

Un raspuns de pe un alt topic

Salut!

Stimate dle paul_p, da, masturbarea oboseşte organismul, pentru că prin mastrubare se consumă multă energie fizico-mentalo-psiho-spirituală.
Prin masturbare, care presupune şi ejaculare, se elimină din organism o cantitate considerabilă de spermă ce conţine aproximativ 150 de mg proteine, 6 mg lipide, 11 mg carbohidraţi, 3 mg colesterol şi multe alte substanţe nutritive ca: zinc, potasiu, vitamina C şi B, calciu, acid citric, creatină, fructoză, acid lactic, magneziu, fosfor, sodiu şi seleniu, aminoacizi, galactoză şi unii hormoni (testosteron, estrogen, progesteron, prolactină dar şi prostaglandine). Eliminând aceste substanţe ZILNIC, pe lângă consumarea aiurea a energiei psihice şi spirituale, se produc unele carenţe care induc tulburări organice, în timp. Trageţi dv. concluzia, mai departe.
DA, bineînţeles, în concluzie, masturbarea şi chiar sexul produc oboseală. Incredibil dar adevărat. De ce credeţi că sportivilor li se INTERZIC relaţiile sexuale înaintea competiţiilor? Pentru că i-ar obosi şi le-ar scădea randamentul, potenţialul, sporul, capacitatea de a obţine rezultate pe măsura lor fiziologică antrenată (şi masturbarea este o relaţie sexuală, anormală, ce-i drept, pentru că, la bărbat, cel mai adesea, ea presupune o relaţie de moment între penis, cel puţin o mână şi minte!).
Sfat prietenesc: NU vă mai masturbaţi.
_
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină respect şi preţuire,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce uităm?
  • Fotografiile ne pot afecta memoria
  • Grupa de sânge ar putea influența pierderea memoriei
  • Curiozitatea influențează creierul să învețe și să memoreze mai bine
  • Optogenetica arată că memoria poate fi manipulată prin impulsuri luminoase (studiu pe șoareci de laborator)
  • Amintirile despre durerile nașterii sunt influențate de intensitatea lor (nu de durata) și de epidurală
  • Exerciții de memorie
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Cum îți poți îmbunătăți concentrarea?
  •