probleme mari cu muschii picioarelor

23-11-2007
alynka
Nu este medic/terapeut
alynka
buna seara! mama mea de 1 luna si jumatate nu a mai putut sa se ridice in picioare (stand continuu in pat) datorita unui chist renal enorm (20 kg). am fost cu ea la doctor din pct de vedere renal dl doctor la care am fost spune ca a facut tot ce a putut si ca ea este bine urmand sa mai faca o tomografie.
PROBLEMA ESTE CA EA NU SE POATE RIDICA IN PICIOARE NICI SUSTINUTA. cea mai mare reusita am inregistrat-o astazi (22.11.2007) stand in fund pe marginea patului cam cate 10 min la interval de 30 de min si asta de 3 ori pe ziua de astazi. Am observat ca muschii de la pulpele picioarelor se simt vag la mana la masat iar muschii de jos se simt ca si cand ar fi moi si foarte mici.
intrebarea mea este cum as putea sa o ajut pe mama de ce gen de masaj are nevoie si cum as putea sa fac sa se poata ridica in picioare. VOINTA ARE INSA NU SE POATE RIDICA. CUM SE PROCEDEAZA IN ACEASTA SITUATIE???
1 comentarii
0
03-12-2007, ora 00:00
Dr. C. Gavrilas
Identitate neconfirmată
Dr. C. Gavrilas
Va trebui sa contactati un kinetoterapeut din localitatea de domiciliu a mamei care sa fie dispus sa se deplaseze la domiciliu si sa inceapa un program adaptat de kinetoterapie si masaj. Va recomand sa nu efectuati dv. nici o manevra de masaj mai ales pe gambe caci puteti sa mobilizati posibili trombi formati pe vase dupa atita imobilizare. Tot la sfatul specialistului kinetoterapeut va trebui probabil sa achizitionati un dispozitiv ajutator pt. mers (cadru, baston, cirje etc.).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.