probleme mari ORL: otite dese, amigdalita si polipi

12-08-2012
cumulus
Nu este medic/terapeut
cumulus
Buna ziua, sunt din Cluj Napoca, am 55 ani, 1.71 cm, 65 kg si am probleme cu intreg sistemul ORL; ca scurt istoric, de mic aveam otite dese (mai ales la urechea stanga) fapt pt. care mi s-au scos amigdalele si polipii. Acum sunt foarte sensibil, racesc tot timpul, noaptea am nasul infundat non stop am o durere continua de gat, nu pot sa innot cu capul sub apa (imi plac scufundarile), am tot luat antibiotice mai ales augmentin al carui efect era doar pe timpul tratamentului, pe urma reveneau aceleasi simptome. Am fost la un consult medical unde in urma unei radiografii s-au constatat urmatoarele: sinusuri libere, usoara deviatie de sept nazal spre stanga, hipertrofia cornetelor nazale inferioare bilateral. Medicul consultant mi-a dat urmatorul tratament (cca. 10 zile): bioparox-spray bucofaringian si nazal 2/zi in gat, nasonex-spray 2/zi in nas, aerius 5mg-comprimate filmate 1/zi, fluconic 50mg capsule 1/zi. Mentionez ca au trecut 5 zile de tratament dar n-a aparut nici o ameliorare. Va cer sfatul dvs.
7 comentarii
0
12-08-2012, ora 16:43
geo88
Nu este medic/terapeut
geo88
Pai imediat dupa 5 zile sa isi faca efectul?Mai asteptati dupa o saptamana se vad rezultatele.Insa cu privire la deiatia de sept, asta se poate rezolva pe cale chirurgicala, deviatia poate fi o cauza a infectiei ORL ce determian otita.Mergeti si discutati aceasta treaba cu specialistul.
0
14-08-2012, ora 09:47
cumulus
Nu este medic/terapeut
cumulus
Buna ziua, sunt din Cluj Napoca, am 55 ani, 1.71cm, 65kg si am probleme cu intreg sistemul ORL; ca scurt istoric, de mic aveam otite dese ( mai ales la urechea stanga ) fapt pt. care mi s-au scos amigdalele si polipii. Acum sunt foarte sensibil, racesc tot timpul, noaptea am nasul infundat non stop am o durere continua de gat, nu pot sa innot cu capul sub apa (imi plac scufundarile), am tot luat antibiotice mai ales augmentin al carui efect era doar pe timpul tratamentului, pe urma reveneau aceleasi simptome. Am fost la un consult medical unde in urma unei radiografii s-au constatat urmatoarele: sinusuri libere, usoara deviatie de sept nazal spre stanga, hipertrofia cornetelor nazale inferioare bilateral. Medicul consultant mi-a dat urmatorul tratament (cca. 10 zile): bioparox-spray bucofaringian si nazal 2/zi in gat, nasonex-spray 2/zi in nas, aerius 5mg-comprimate filmate 1/zi, fluconic 50mg capsule 1/zi. Mentionez ca au trecut 10 zile de tratament dar n-a aparut nici o ameliorare. Va cer sfatul dvs.
0
16-08-2012, ora 02:07
leticiacristian
Nu este medic/terapeut
leticiacristian
buna seara, sunt foarte speriata, va rog sa ma ajutati cu un sfat...fata mea 12 ani, a curatat fratele de 3 ani si 7 luni in ureche cu betisoare, si la un moment dat am auzit pe cel mic ca tipa ca-l doare urechea, si ca-i curge sange.am fost la medic, dar nu mi-a spus mare lucru, decat ca la iritat putin si sa-i pun picaturi sa nu se infecteze.bun.dar pe micut tot il doare, plange, nu poate sa doarma pe urechea afectata.ce sa fac...are ceva mai grav ?si picaturile cred ca nu le suporta, il ustura.picaturile se numesc OTIX.noi stam in spania...va rog ce sa fac
0
19-08-2012, ora 20:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pt.cumulus
adordarea problemei este total gresita.
nu sunt focare de infectie si tratamentul cu antibiotice a facut si mai mult rau, prin fatul ca a atacat si flora normala intestinala.
cred ca sensibilitatea se datoreaza problemelor digestive-' e navoie de un consult la gastrologie
regim strict alimentar si tratament local cu inhalattii, gargara, aromoterapie... cum am mai scris pe forum.
0
19-08-2012, ora 20:59
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pt.letitiacristian
1. primul lucru... sa aryncati betisoarele din casa si Niciodata sa nu le mai folositi.
am scrii de sute de ori pe forum.
2. copilul trebuie vazut de un medic orl.. care sa souna daca e lezat numai conductul auditiv, sau e perforat si timpanul.
tratamentul difera.
3. nu trebuie sa ajunga apa in ureche deloc cel putin 3 saptamani
0
22-08-2012, ora 11:54
mocanasu ramona
Nu este medic/terapeut
mocanasu ramona
buna ziua sunt din bacau si as dori un sfat de la dumneavoastra:am un baiat de 7 ani care de-a lungul timpului a avut otite insotite de durere la nivelul urechii insa in ultimele 3 luni a facut otita fara a acuza durere la nivelul urechii, insa nu mai auzea. Am fost la orl-ist care ne-a dat tratament cu:zinat, crema mentolata, nurofen, si otocalm, daca era cazul, dar nu a fost.Am facut audiograma la inceputul tratamentului si a iesit rau nu auzea aproape deloc pe calea aerului dar pe os auzea foarte bine.Dupa terminarea tratamentului am ateptat inca trei saptamani si am repetat audiograma care a iesit foarte bine.Am fost iar la acelasi orl-ist cu rezultatul si ni s-a spus ca nu trebuie operat de polipi.Saptamana trecuta avea o tuse si nas infundat am fost la pediatru si ni s-a dat ketof 5ml seara, ACC 6 ml de 3 ori pe zi, olinth spray un puf de 2 ori pe zi dar nu avut nici un efect si de ieri iar a inceput sa nu mai auda. am fost iar cu el la orl-is care iar ne-a dat zinat crema mentolata nurofen si ne-a spus ca trebuie operat de polipi ca asta este cauza otitelor care duc si la situatia de a nu mai auzi.Dupa terminarea tratamentului asteptam o saptamana si apoi facem analizele pentru operatie.As dori un sfat de la dumneavoastra si daca, credeti de cuviinta sa venim la un control la cabinetul dumneavoastra. multumim.
0
22-08-2012, ora 15:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. sunt deacord cu D.DR ca cauza otitelor poate fi nasul si polipii.
daca trebuei operat sau NU.. decide medicul care vede Nasul !!!
daca doriti sa veniti la pascani
-. pentru programare cu 1 zi inainte de a veni
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amigdalele, folosite în teste de laborator pentru analiza efectului medicamentelor asupra celulelor imune
  • O nouă tehnică pentru tratarea infecţiilor urechii medii
  • Polipi nazali - cum recunoști afecțiunea și când e indicată operația
  • Hipertrofia adenoidiană are cauze genetice și virale, potrivit unui nou studiu
  • Amigdalele umane absorb nanoplasticele, sugerează cercetătorii
  •