probleme la umar

19-11-2012
ioan b
Nu este medic/terapeut
ioan b
Examen RM umar stang
Modificari edematoase la nivelul tendonului muschiului infraspinos, fara retractia acestuia- mai probabil intindere, fara semne de ruptura. Discrete modificari edematoase la nivelul tendonului muschiului supraspinos, mai probabil intindere fara semne de ruptura. Tendon muschi teres minor, tendon muschi subscapular cu aspect RM normal. Tendonul capului lung al bicepsului localizat la nivelul santului bicipital, fara anomalii de semnal. Modificari edematoase la nivelul capului femural cu fractura cu infundare in partea postero-laterala (leziune Hill-Sachs). Ruptura labrum antero-inferior cu interesarea periostului (leziune Bankart). Hidrartroza moderata, in special la nivelul recesului axilar. Modificari edematoase la nivelul bursei subacromio-claviculare si recesului adiacent muschiului subscapular fara colectii constituite.
Concluzii:
Modificari edematoase la nivelul capului humeral cu fractura-infundare in partea postero-laterala a acestuia (fractura Hill-Sachs) si ruptura labrum antero-inferior cu interesare periostala (leziune Bankart). Aspect de intindere tendoane muschi supra si infraspinos, fara semne de ruptura.
Hidrartroza moderata, in special la nivelul recesului axilar.
3 comentarii
0
19-11-2012, ora 16:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Trebuie sa consultati un specialist in artroscopia umarului.
Atitudinea terapeutica depinde nu numai de examenul clinic, dar si de datele personale: varsta, sex, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, antecedente diverse etc.
Examenul RMN este valoros, dar numai daca este studiat ca imagine directa, in timpul examenului clinic la specialistul in artroscopia umarului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
06-01-2014, ora 16:42
mihaienache
Nu este medic/terapeut
mihaienache
Am 22 ani si am o problema la umarul stg. Mai exact la un antrenament la sala, in urma cu 9 luni, mi-am luxat umarul stg-am ajuns la Floreasca si mi-au pus umarul la loc cu anestezie. Crezand ca nu e nimic foarte grav, dupa 1 luna m-am reapucat de sala si cand am facut o fluturare mi-a sarit umarul din nou. Am facut un rmn iar concluziile sunt: leziune a labrumului glenoidian de cca 3, 5 cm pe versantul anterior, minim epansament lichidian intraarticular umar drept. Am fost la dr Andrei Ioan Bogdan si mi-a recomandat artroscopie cu refacerea labrumului cu 2-3 ancore speciale.
Intrebarile mele sunt:
Chiar trebuie sa fac artroscopie in conditiile in care de ceva timp nu ma mai doare umarul.
Din ce cauza mi-a sarit umarul? Daca stau linistit 1-2-3 luni nu va vindec de la sine??
0
06-01-2014, ora 22:00
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
labrumul este partea cartilaginoasa unde se prinde capsula articulara pe glenoid (o parte anatomica a scapulei, sau omoplatului, cum vreti). acesta este rupta, deci capsula articulara nu este integru, aceasta produce o instabilitate a umarului, din aceasta cauza umarul poate sa se luxeze mult mai usor decat in mod normal, in plus instabilitatea cu timpul produce leziuni cartilaginoase a suprafetei articulare si implicit artroza.
daca se face artroscopic este o operatie destul de delicata, necesita indemanare si experienta mare in domeniu. trebui sa calculati cu aproximativ 3 luni de recuperare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: