probleme hormonale

23-03-2009
happysmilingtw
Nu este medic/terapeut
happysmilingtw
buna seara.
As avea nevoie si eu de o parere si un sfat al unui medic. Am 17 ani si de la varsta de 13 ani ma confrunt cu probleme hormonale( pilozitate in exces, acnee, menstruatie dereglata si haotica plus ovare micropolichiste ). Timp de un an jumatate am mers pe metode naturistice de reglare a menstruatiei, dar se pare ca nu mi-au fost de prea mare folos. Am luat jumatate de an, Diane 35 la sfatul unei doctorite, pot spune foarte bune( recomandate pe baza de analiza de sange si ecografie) si nu am avut probleme deloc in aceasta perioada. Se pare ca cele 6 luni nu au fost suficiente pentru curatarea ovarelor si dupa o pauza de 2 luni, le-am reluat inca 12 luni, pana in luna martie a acestui an( am inceput o pauza de 2 luni de zile, la sfatul medicului ). Si sunt foarte multumita de rezultat: ovare curatate, ten curat si pilozitate cat de cat stapanita! De cateva luni, insa mi-am inceput viata sexuala si am folosit contraceptivele si ca un mod de protectie. Si as dori in continuare sa le folosesc ca metoda contraceptiva. Dar avand in vedere varsta pe care o am, nu stiu cat de bine imi va fi pe viitor, pentru ca imi doresc sa am copii si nu vreau mai tarziu sa-mi dau in cap pentru greselile "tineretii".
Sindromul ovarelor polichistice nu cred ca am, ci as cataloga mai degraba problemele mele ca fiind specifice varstei si stresului cauzat de capacitate( pe langa ovare, m-am procopsit si cu probleme la stomac si microlitiaza renala). Dar as putea spune ca fara AC menstruatia nu prea vrea sa apara si ovarele mele formeaza chisturi vrand nevrand.
Este daunator pentru fertilitate daca as continua sa iau anticonceptionale ( fie Diane 35, fie alte pilule care mi se potrivesc organismului cu un continut mai mic de hormoni) ca mijloc contraceptiv?
1 comentarii
0
24-03-2009, ora 21:05
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nici vorba, nu-ti fac rau si nu dauneaza fertilitatii, din contra.Daca te-ai simtit mult mai bine cu Diane 35, continua sa le iei, ca metoda de terapie si de contraceptie.Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul