probleme ginecologice

15-08-2009
gim
Nu este medic/terapeut
gim
In iulie 2007, am nascut prin cezariana, si din acel moment problemele se tin lant:
1. in mai 2008, dupa 8 luni in care am luat anticonceptionale, m-am confruntat cu o intarziere a ciclului menstrual, motiv pt. care m-am prezentat la medic si-s-a constatat ca aveam un chist.Am consultat medicul ginecolog, am urmat un tratament, dupa care chistul a disparut.
2.In acelasi timp, si pana in prezent aproape la fiecare urinare gasesc o secretie sub forma de mucus, incolora si fara miros, si care bineinteles in preajma menstruatie devine maronie.
3. Totodata, pana in prezent, desi am renuntat la anticonceptionale de 1 an si 4 luni, menstruatia mea era la inceput ( circa 1-2 zile) aproape uscata.
4. Operatia mea se prezinta astfel: jumatate s-a vindecat imediat ( cicatricele sunt deschise la culoare -albe, iar cealalta jumatate are o culoare mai inchisa, iar in locurile unde a fost cusuta se simteau la pipait niste noduri). De cateva ori, ultima data acum cateva zile, dupa ce urinam, am gasit pe hartie, bucati de ata ( circa 2 cm) cu nod la capat.

Intrebarile mele sunt:
1. este normal ca vindecarea operatiei sa decurga in acest mod : jumatate vindecata in totalitate si cealalta jumatate nu ?
2. este normal ca ata chirurgicala sa se elimine pe aceasta cale ?
3. secretia este normala dupa nastere ? (au trecut 2 ani)
Va multumesc pentru atentia acordata !
4 comentarii
0
15-08-2009, ora 16:28
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Vindecarea operatiei a decurs in mod normal si s-a facut in totalitate ; cicatricea postoperatorie e posibil sa nu aiba aceeasi culoare de la un capat la altul.Ultima interventie a fost in 2007 si tu spui ca acum ai gasit pe hartie ata chirurgicala cu nod la capat????E imposibil. Poate ca e ata simpla de la chilot sau migrata prin simpla frecare cu lenjeria.Secretia pe care o ai este normala.Pentru linistea ta poti merge sa te vada specialistul ginecolog.Numai bine!
0
16-08-2009, ora 14:52
marra
Nu este medic/terapeut
marra
Referitor la ata chirurgicala, nu este imposibil.Tot prin cezariana am nascut si eu iar ata chirurgicala(o parte din ea)s-a eliminat singura dupa 7 ani, multe fire formand chisturi pe peretii vaginului, de care am scapat printr-o mica interventie la medicul ginecolog.Adevarul este ca o explicatie pertinenta nu a fost capabil sa ofere.Deci, este posibil!Multa sanatate!
0
17-08-2009, ora 18:49
lavinia_bako
Nu este medic/terapeut
lavinia_bako
buna ziua de aproximativ 5 ani am fost si eu diacnosticata cu chist ovarian drept de aproximativ 5 cm. de atunci am luat tot felul de tratatmente am laut mai multe feluri de anticonceptionale dar nu au avut nici un rezultat.acum am fost la un alt ginecolog care era nedumerit spunandu-mi ca nu stie exact daca este chist sau HIDROSALPINX. probabil aceasta ar fi explicatia pt care nici un tratament nu dadea rezultate de fact nu este chist ce hidrosalpinx.
va rog sa-mi spuneti ce tratament se poate face pt aceasta problema, exista sansa sa ma vindec fara operatie?pt ca medicul mi-a spus ca nu mai este nici o cale decat operatia.
si as mai dori sa stiu daca avand aceasta problema mai pot avea copii.
ce imi recomandati?
sa ma operez si apoi sa incerc sa fac un copil sau as putea sa am copil si avand aceasta problema
0
09-09-2009, ora 16:51
crystynaana
Nu este medic/terapeut
crystynaana
buna ziua, vreau si eu un raspuns la intrebarea mea, incercand sa rezolv o alta problema care ma preocupa de 2 saptamani (o constipatie) am constatat ca am o scurgere rosie ca un inceput de ciclu, toate ar fi normale la 43 de ani dar. eu nu mai am ciclu de 2 ani nici un pic, deloc iar inainte de asta am facut tratament sa imi vina ciclu 4 ani medicul mia zis ca pot fi in menopauza este corect ceia ce sa intamplat, iar de 3 zile chiar ma simt balonata exagerat, o sa radeti dar mai ieri am facut si un test de sarcina si a iesit negativ, am motive de ingrijorare ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum influențează riscul de obezitate tipul nașterii – vaginală sau prin cezariană
  • Câte zile poate să întârzie ciclul (fără a fi o problemă)
  • Cezariana nu afectează calitatea vieții sexuale
  •