probleme de auz la baietel de 4 ani

03-09-2012
CaPos
Nu este medic/terapeut
CaPos
Buna ziua,
am un baietel de 4 ani care are probleme cu auzul, aude numa dc vorbim f tare cu el. Adica, cam de prin iarna primavara nu mai aude cum auzea pana acum. Am fost la cativa doctori orl si toti ne-au spus ca nu se vede nici o problema la urechi. I-am facut o audiograma in primavara si a fost ok. I-am mai facut una saptamana trecuta si doctorul la care am fost acum a zis ca nu aude deloc cum trebuie. Ne-a dat un tratament cu antibiotic ca sa fie mai agresiv si sa desfunde nasul dc e vreun blocaj spre ureche. Avea cativa muculeti si vorbea pe nas. Noi de obicei suntem cu homeopate si naturiste, f rar apelam la alte medicamente.Am terminat tratamentul si am revenit la el azi la o noua audiograma. S-a vazut o mica imbunatatire dar nu cu mult. Ne-a spus sa continuam sa-i bagam picaturi in nas pana vineri si sa mergem la o alta audiograma. Dc nici atunci nu se vede vreo imbunatatire atunci ne-a spus ca singura optiune ramasa este sa-l operam de polipi. El mai sfoaraie noaptea, dar nu tot timpul, raceste destul de frecvent, din iarna pana acum cred ca a avut peste 10raceli (nas infundat si rosu in gat). Ni s-a spus de mai multi ca are polipii mariti, dar nu ni s-a recomandat operatia pana acuma. Este cazul de operatie dc nu a avut otite sau probleme cu urechile? a avut 2 otite pe la vartsa de 1-2 ani. S-a nascut si cu hidronefroza bilateralala rinichi si ni-i s-a mai spus ca s=ar putea sa aiba legatura si cu asta. se poate asa ceva? exista vreun tratament de micsorare a polipilor ca s anu facem operatia si sa imbunatatim auzul? Va multumim!
2 comentarii
0
03-09-2012, ora 21:21
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Initial tre sa faceti o timpanograma...sa stiti sigur ca este o otita seroasa si nu alceva mai grav
2. Piare fi afectat si nervul auditiv... si pentru a afla acest lucru trebuie sa mergeti i n centrul universitar
Unde sa faceti potentiale evocate..
Fara acests investigatii. Nu stiti ce tratati
0
03-09-2012, ora 22:04
CaPos
Nu este medic/terapeut
CaPos
Daca ar avea otita, n-ar trebui sa-l doara sau sa curga ceva din ureche? el nu are nici un simptom.

In ureche mi-i s-a spus ca timpanul arata f bine, nu este inflamat deloc, ceara in ureche etse f putina, deci nici dop de ceara nu ar fi problema.
Doctorul i-a facut si o audiograma osoasa si a spus ca aia a iesit f bine, deci la nervul auditiv si la urechea interna cica nu sunt probleme. Copilul este f cooperant, deci doctorul a putut sa-i faca audiograma fara probleme.
Mentionez si faptul ca nu avem cazuri in familie de pierderi de auz sau ceva de genul asta.
Ce ni-i s-a sugerat acuma este sa-i scoatem polipii si apoi sa-i bagam tubulet in timpan pentru drenarea vreunui posibil lichid ce poate fi in spatele timpanului. Doctorul ne-a mai spus ca s-ar putea sa fie lichid in spatele timpanului care sa fi inceput deja sa se faca mai vascos si at nu se mai poate drena. singura posibilitate fiind chirurgical.
Vineri avem programare la o noua audiograma si o sa-l intreb pe doctor despre timpanograma.

Va multumim!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: