dupa o perioada f. stresanta, am probleme cu tensiunea

27-11-2014
catalingr
Nu este medic/terapeut
catalingr
buna ma numesc catalin si am 41 de ani in urma cu aproxaimativ 4 saptamini dupa o perioada foarte streesanta in care nu m am odinhnit si am consumat 4 5 cafele espresoo mici alea foarte tari si pe fondul unei stari de nervozitate accentuate mi a crescut tensiunea 20 cu 10 am ajuns la urgenta unde mi au fost administrate medicamente pentru tensiune
iau dimineata atacand 8 mg si impamid
ulterior am fost la inca un medic care a pus problema hipertensiunii pe sema unei mosteniri genetice bunica si mama probleme cu tensiunea fiind programat si la analize mai detaliate
in fiecare dimineata iau tensiune prima oara cind o iau este 14 cu 7 sau 8 dupa 5 minute o iau si este 12 sau 13 cu 7
uneori seara dupa ce ma agit tensiune creste in jur de 15 cu 9 sau 9, 5 cred ca fac atacuri de panica
pot sa spun ca pina sa am aceste probleme am mai avut uneori atacuri de panica cind eram infundat si nu puteam sa respir dar reuseam sa ma autocontrolez si sa ma linistesc prin respiratie si relaxare
pot sa spun ca pina sa am acesta problema am fost un tip sportiv faceam miscare de cel putin 3 4 ori pe satamina si nu am avut probleme de sanatate de accea faptul ca am aceste probleme sunt foarte stresante sunt un tip care ii e frica de medici.
va multumesc mult daca ma puteti ajuta cu sfaturi ar fi minunat.
9 comentarii
0
30-11-2014, ora 11:03
unombun
Nu este medic/terapeut
unombun
Si eu am avut o crestere inexplicabila a tensiunii, iar in urma unui control la medicul de familie mi s-a prescris Bisogamma5 cate o pastila pe zi, dimineata, de atunci totul pare ok din punctul de vedere al tensiunii, aceasta mentinandu-se la 12 cu 8 in general.
0
30-11-2014, ora 11:19
catalingr
Nu este medic/terapeut
catalingr
ce analize ai efectuat???
0
17-01-2015, ora 18:43
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ catalingr

Daca v-au trecut atacurile de panica, trebuie monitorizata si tratata tensiunea.
Daca nu, s-ar putea ca problemele cu tensiune sa fie de la anxietate sau atacurile de panica.
Trebuie sa identificati diagnosticul corect.
0
17-01-2015, ora 20:45
catalingr
Nu este medic/terapeut
catalingr
am fost la un medic foarte bun, toate controalele eco, dopler, holter.. au iesit bune, din punct de vedere fizic se pare ca nu am probleme acestea sunt pe fondul atacurilor de panica si anxietate
acum am mers la un psiholog pentru psihoterapie sper sa reusesc sa depasesc momentele cind fac atac de panica.
cu siguranta voi fi bine si voi scapa de aceste atacuri de panica
0
17-01-2015, ora 21:18
catalingr
Nu este medic/terapeut
catalingr
voi rezolva si problema atacurilor de panica si anxietae si voi fi bine.
va urez multa sanatate
aceste atacuri sunt foarte urite din punct de vedere psihic insa sunt convins ca voi rezolva aceasta problema si voi fi ok
0
18-01-2015, ora 13:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca nu va trec numai cu sedintele la psiholog, mergeti la psihiatru sa va prescrie o pastila.
0
18-01-2015, ora 13:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cum ne afecteaza anxietatea organismul
Ce se intampla de fapt in organismul uman in cazul acestor boli

Traducerea pentru filmuletzul de pe Youtube How Anxiety Affect the Body
-*

Tulburarile de anxietate sunt o afectiune foarte des intalnita a starii de sanatate mintala.
In Statele Unite anxietatea este chiar mai des intalnita decat depresia.
Ca si alte afectiuni psihice, anxietatea are o componenta emotionala si o componenta care afecteaza creierul ca organ (o componenta neurobiologica).
Cercetarile au aratat ca exista un numar de numar de factori ce tin de chimia creierului care contribuie la dezvoltarea unei tulburari de anxietate.

Asa cum este si cazul depresiei, cercetatorii cred ca un nivel scazut de serotonina poate contribui la dezvoltarea unei tulburari de anxietate.
Serotonina este un hormon care este creat in diferite parti ale corpului, incluzand creierul si intestinele.
Ea actioneaza ca un vasoconstrictor, adica face ca vasele de sange sa se subtieze. In acest fel ajutand la dirijarea fluxului de sange.
Celalalt rol important al serotoninei este acela al unui neurotransmitator. Neurotransmitatorii transporta mesajele de la creier intre celulele nervoase numite neuroni.
Cand neurotransmitatorii sunt eliberati, ei ajuta sa fie controlata o larga varietate de functii vitale. Incluzand miscarea, bataile inimii, somnul, gandirea, ratiunea sau chiar starea de dispozitie.

Iata cum actioneaza neurotransmitatorii:
Fiecare neuron este compus din axon, dendrite si corpul celular.
Un impuls electric se transmite in axon de-a lungul unui tub subtire care functioneaza ca o antena. Si este trasferat prin neurotransmitatori precum serotonina sau dopamina. Neurotransmitatorii calatoresc apoi prin intermediul unei sinapse sau deschizaturi catre dendritele unui alt neuron. Care receptioneaza neurotransmitatorii si ii absorb in corpul celular. In circumstante normale exista o doza normala de neurotransmitatori transmisi prin intermediul sinapsei sa comunice cu ceilalti neuroni.

Dar la persoanele care sufera de tulburari de anxietate cateva anomalii pot aparea.

Prima este ca neurotransmitatorul serotonina este produs in cantitate insuficienta in organism, pentru a regla starea de spirit sau dispozitia.

A doua anomalie are loc cand serotonina nu se transfera la fel de usor de la un neuron la altul, rezultand o doza mai mica de serotonina in deschizatura sinaptica.

O a treia posibilitate este aceea ca o mai mica cantitate de serotonina in creier afecteaza producerea unor alti neurotransmitatori ca neuroepinefrina. Neuroepinefrina este hormonul de baza care se elibereaza in timpul certurilor, al zborului sau al fugii.Ea controleaza raspunsul organismului la stres.

Expertii in medicina nu au siguranta exacta a modului in care serotonina afecteaza starea de spirit. Dar un numar de studii medicale au aratat ca prin cresterea nivelului de serotonina in creier la persoanele care sufera de depresie sau anxietate, simptomele lor pot fi inlaturate. Exista un numar de medicamente antidepresive si anxiolitice care pot ridica nivelul de serotonina.

Studiile au aratat ca exista doua segmente principale in creier care joaca un rol in tulburarile de anxietate: hipocampusul si amigdalele cerebrale.
Exista doua hipocampusuri, fiecare localizat in loburile temporale. Una dintre functiile lor este aceea de a controla emotiile si gandirea. De asemenea hipocampusul poate influenta modul de bine sau de rau cu care ne simtim vizavi de oameni, locuri sau evenimente.
Utilizand tehnica tomograficiei computerizate, cercetatorii au descoperit ca un numar mediu dintre cei care sufera de anxietate au hipocampusuri mai mici decat oamenii sanatosi.
Celelalte parti ale creierului la cei care sufera de tulburari de anxietate sunt amigdalele cerebrale. Ele sunt niste mici grupari de neuroni, localizate adanc in interiorul fiecaruia dintre cele doua loburi temporale. Amigdalele cerebrale sunt responsabile pentru procesarea semnalelor exterioare si comunica mesaje catre alte parti ale creierului care interpreteaza aceste semnale. Cand apare o amenintare exterioara, amigdalele cerebrale sunt adeseori primele care proceseaza informatia si comunica restului creierului ca o reactie imediata este necesara.
Cercetari recente au aratat ca amigdalele cerebrale la copiii cu tulburari de anxietate sunt mai mici decat ale celor care iau tratament. Expertii nu sunt siguri care este cauza. Ei considera ca atat marimea hipocampusului, cat si a amigdalelor cerebrale, au o oarecare legatura cu anxietatea, depresia si chiar cu ADHD.
Cercetatorii in medicina continua sa caute mai multe date despre posibilele cauze biologice ale anxietatii.
Noi tratamente medicamentoase sunt dezvoltate pentru a face fata acestei boli foarte des intalnite.

(*modificat de admin)
0
18-01-2015, ora 13:38
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
De ce trebuie sa acceptam sa luam medicamente ?

Oricare ar fi ele, simptomele anxietatii si cele ale depresiei sunt extrem de suparatoare si distructive, ducand, cu timpul, pana la afectarea sanatatii fizice. In aceste cazuri, consultul unui specialist si urmarea unui tratament sunt esentiale.

Persoanele cu depresie sau anxietate pot fi refractare la ideea de a cauta ajutor deoarece considera ca acest lucru este o dovada de slabiciune personala sau un defect de caracter sau cred ca trebuie sa fie capabili sa iasa singuri din aceasta stare.
Astazi se stie ca depresia si anxietatea, ca si orice alte afectiuni medicale, au o baza biologica si chimica. Tratamentul depresiei si al anxietatii sunt sigure si de regula eficace chiar si in cazul formelor severe ale bolii.
0
18-01-2015, ora 21:27
catalingr
Nu este medic/terapeut
catalingr
multumessc pentru raspuns
atacurile de panica si anxietate sunt foarte grele din punct de vedere psihic insa cu ajutorul medicului si psihologului se rezolva aceste probleme
eu unu sunt convins ca voi reusii sa scap de aceste probleme si sa fiu ok
va multumesc pentru sfat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hipotensiunea
  • Stresul are un rol activ în afecțiunile dermatologice inflamatorii
  • Stresul și sistemul imunitar
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Stresul din timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului (studiu)
  • Stresul la locul de muncă
  • Cum se reactivează virusul herpetic în condiții de stres
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Cum gestionăm stresul?
  •