probleme cu stomacul, refluzul gastric si regurcitatie blocata

26-05-2012
wandering
Nu este medic/terapeut
wandering
Buna ziua. Sunt un baiat de 30 de ani, am o viata destul de dinamica, fiind jurist de meserie si acest stil de viata agitat mi-a provocat in ultimii 2 ani probleme de reflux gastric.
am probleme serioase de digestie: Mi se revarsa mancarea in gat, ma doare stomacul, mai ales dimineata am o aciditate foarte crescuta, ma trezesc dimineata foarte obosit si molesit din cauza stomacului. Gazele gastrice nu pot sa le eliberez decat fragmentat, prin ragaituri foarte scurte. Parca ceva ar bloca eliberarea gazelor, desi simt nevoia sa fie eliberate.
Am facut ecografii la 2 medici, din care unul mi-a spus ca am doar gastrita de reflux si ca nu am probleme cu fierea (ca am colecistul bun), iar celalalt medic mi-a spus aceasi problema de stomac si ca doar as avea fierea marita (niste fire de nisip la fiere).
Incep sa raman dezamagit ca voi reusi sa gasesc un medic bun care sa ma diagnosticheze precis. Eu personal suspectez ca am probleme mai mari cu fierea insa nu stiu cum sa aleg medicul si ce investigatii sa fac ca sa aflu exact probelemele pe care le am.

Am combinat recomandarile medicilor cu ce m-am documentat si de pe net cam ce regim sa respect. Am luat diverse medicamente si produse naturiste, cum ar fi: gaviscon mentol, capsule si sub forma lichida, dicarbocalm, bitter, tinctura de pelin, tinctura de anghinare, tratament cu oua de prepelita timp de 50 de zile, tinctura de propolis cu alcool, cate o lingurita (500 grame), alte tincturi pentru fiere, ceaiuri verde si gastrice, beau lapte cu miere aproape zilnic.
Am incercat sa evit alcoolul si cafeaua cateva luni intregi, mezelurile, prajelile si bauturile carbogazoase.
Totusi am aceleasi probleme. De multe ori dupa ce se digera mancarea, imi apare la stomac o durere acuta din cauza iritatiei stomacului sau a aciditatii. Am probleme cu balonarea, etc.

Intrebarile mele sunt:
Ce fel de investigatii ar trebui sa fac ca sa aflu cu exactitate diagnosticul?
Ce fel de medic trebuie sa consult si cum pot sa aleg un medic bun?
Puteti sa imi spuneti un regim eficient (forte) care sa dea rezultate pentru a scapa de problemele acestea gastrice?
Exista vreo metoda medicala eficienta pentru a investiga/vizualiza fierea, sa aflu daca am piatra sau alte probleme cu fierea?

Multumesc anticipat pentru rapsunsuri.
2 comentarii
0
28-05-2012, ora 21:32
ochiager
Nu este medic/terapeut
ochiager
Buna seara !

Din pacate problema pe care o ai nu este chiar atat de simpla. Spun asta din proprie experienta. Sotul meu, de 64 de ani a avut ani de zile aceleasi probleme. Medicii la care mergea, internisti, gastroenterologi, puneau diagnostice fara prea multe investigatii sau analize, doar pe baza anamnezei.
Pana intr-o zi, cand am mers la medicul de familie, o tanara de 30 de ani, care a zis: Va dau timitere sa faceti o endoscopie. Si asta a fost.
Deci asta trebuie sa faci, o ENDOSCOPIE.
Acolo s-a vazut foarte clar o tumora pe esofag, care din cauza aciditatii crescute si indelungate in timp, s-a marit si nu mai putea inghiti anumite alimente mereu, cateodata i se punea un junghi in capul pieptului si trebuia sa ia o inghititura de apa, nici aerul nu intra sau iesea, asa cum spui si tu, ca ceva impiedica pana si ragaiala.
Nu amana, fa o endoscopie, si daca gaseste ceva acolo ei deja preleveaza si biopsii.
Nu mai povestesc ce a urmat la sotul meu, nu vreau sa te sperii, dar fa asta mai intai si tine-ne la curent.

Sanatate multa !
0
29-05-2012, ora 10:25
wandering
Nu este medic/terapeut
wandering
Multumesc pentru raspuns. Cu inghitirea aerului nu am probleme, dar daca inghit de ex. o pastila ramane in gat si trebuie sa mai inghit ceva pe deasupra ca sa coboare in stomac. De speriat nu ma sperie procedurile medicale, pentru ca atunci cand vine vorba de sanatate, sa urmez o procedura eficienta, am o putere mare de autosugestie si pot sa trec cu usurinta de analize sau tratament. La mine in capul pieptului se intampla ori sa am arsuri ori sa imi stea sucul gastric in zona esofagului. Alt simptom pe care il am, este aciditatea crescuta dimineata cand ma trezesc, si o senzatie puternica de deshidratare acuta cu gura si limba uscata si alba, din cauza aciditatii cred, care ma determina 'violent' sa beau lichide si care se potoloeste abia dupa ora 10:30 - 11:00.
Multumesc pentru sfat, o sa fac o endoscopie daca aceasta investigatie poate 'vedea' in interiorul cavitatii bucale, pentru ca asta mi-as dori.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicamentele antiacide asociate cu risc crescut de deces
  • Efectele adverse ale medicației anti-acide la sugari
  • Medicamentele împotriva acidității gastrice pot favoriza apariția bolilor hepatice
  • Alimente care pot provoca reflux și probleme digestive
  • Refluxul gastric în timpul somnului - cauze, tratament și recomandări
  • Tratament pentru reflux gastroesofagian - medicamente și remedii
  • Arsurile gastrice - cauze, tratament, dietă, remedii și sfaturi
  •