probleme cu o fisura anala, va rog un sfat..

23-05-2008
razvan_andrei
Nu este medic/terapeut
razvan_andrei
Buna seara, acum doua luni si un pic, in urma unei crize de dureri crancene ( pana la lacrimi, si nu sunt slab de inger ) localizate sub nada, am ales sa merg la medic, am fost la spit colentina la gastroentoro pentru un consult la un profesor foarte laudat, desi sunt foarte dezamagit si furios pe dansul, nu o sa-i mentionez numele aici, in timpul consultului ( adica ceea ce cred ca a fost un tuseu rectal, a bagat degetele si a palpat pe interior, mentionez ca eram la doua zile dupa criza-dureri)
Imediat dupa asta mi-a zis ca mai dureaza un pic si o sa fie ok, ca am 3 hemoroizi, s-a apucat si a ligaturat cu inel unul din ei (eu am crezut ca e o procedura normala... habar nu aveam, nu citisem nimic de asa ceva), dupa ligaturare aveam dureri mari, mi-a dat ginkofort sa iau, am plecat de la spital pe 2 carari si abia am ajuns acasa, durerile erau insuportabile, cam la jumatate de ora dupa ce am ajuns acasa acestea s-au intetit si am avut vreo 5 ore de agonie, efectiv plangeam de durere, n-aveam nici un calmant in casa.
A doua zi am avut tot asa vreo 3 ore de agonie ( durere insuportabila ), a 3-a zi mi-am luat inima in dinti si am platit un consult la proctoline, doamna doctor de acolo s-a crucit, mi-a zis ca domnul profesor de la colentina a facut ligaturarea de hemoroid la 3mm de o fisura anala,
Am hotarat sa ma tratez in continuarea la proctoline, am dat cu o crema bazata pe plante pe care mi-au dat-o ei, din cauza programului agitat (sunt liber profesionist, deci munca multa si program aiurea) am reusit sa dau doar de 1-2 ori intr-o saptamana cu crema aia de la ei, spre weekend am mancat si am avut scaun, desi bausem cam 1, 5l in ziua aia, seara scaunul a fost destul de tare, a iesit cu un pic de scremut din pacate
La urmatorul control mi-au spus ca fisura initiala s-a vindecat dar ca aparut alta, cu aceasta a doua fisura trag de atunci pana acum cand va postez, doctorii de la proctoline insista fie pe cauterizare fie pe injectie cu toxina botulinica, sincer nici una nici alta nu-mi suna deloc bine, pentru ca ma impiedica sa fac si putinul de munca pe care mai pot sa-l fac si acum si daca nu muncesc nu am bani, am niste rezerve dar nu o sa tina la infinit, in ultima vreme am folosit crema cu propolis si aloe ( de la foreeverliving ) care mi-a ameliorat durerile si a scurtat perioada de recuperare dupa ce am scaun (nu cu foarte mult, dar nu ma dau decat de o saptamana si un pic) si am inceput bat de sezut cu musetel, galbenele, coada calului, coada soricelului
Ce variante de tratament ar mai fi ? in afara celor mentionate mai sus ? ma intereseaza si din medicina clasica si din medicina naturista, sunt efectiv socat de faptul ca nu exista un remediu care sa mearga, toata lumea vorbeste de aceste fisuri ca si cum ar fi banalitati.si ma intriga faptul ca initial prima fisura s-a vindecat f repede iar acum trag de atata timp si nu se vindeca aceasta a doua belea..
multumesc anticipat pentru raspunsuri tuturor
37 comentarii 12 Înainte ›
0
24-05-2008, ora 00:00
Dr. Marina Prunea
Medicina de familie
Dr. Marina Prunea
Eu va recomand PROCTOLOG, un unguent care se gasete in farmacii si nu este deloc scump, dar este foarte eficient. Amelioreaza circulatia venoasa rectala (deci si simptomele date de hemoroizi, care nu sunt altceva decat varice pe aceste vene) si ajuta la vindecarea fisurilor anale. Aplicati de 2 ori pe zi, mai ales seara, inainte de culcare, pentru ca pe timpul noptii sa poata actiona suficient. Sunt sigura ca veti obtine un rezultat favorabil. Multa sanatate!
0
24-05-2008, ora 00:00
mih
Nu este medic/terapeut
mih
In primul rand trbuie sa mananci multe fructe si legume, neaparat 2 litri de apa.Ar trebui sa incerci sucul de aloe vera, este foarte bun.
0
24-05-2008, ora 00:00
olimpia71
Nu este medic/terapeut
olimpia71
ceaiul de urzica verde este ideal daca pui un ardel iute
0
25-05-2008, ora 00:00
ramona7778
Nu este medic/terapeut
ramona7778
exista in comert-mai bine zis la Plafar-supozitoare cu propolis(miprosept).daca adaugati si o crema de galbenele ar trebui sa se amelioreze problema.tot ce va trebuie e perseverenta si multe fibre in alimentatie, asta pt a avea un scaun normal si sa nu chinuiti prea tare zona deja sensibila.
0
02-06-2008, ora 00:00
ioana.a
Nu este medic/terapeut
ioana.a
Mergi la dr Mitulescu la spitalulFundeni! Este un excelent specialist! Ti-l recomand cu caldura! El mi-a rezolvat si mie o problema care nu credeam ca se mai poate rezolva!
0
13-06-2008, ora 00:00
mihailgabriel
Nu este medic/terapeut
mihailgabriel
Autor: ioana.a Data: 02-06-2008
Mergi la dr Mitulescu la spitalulFundeni! Este un excelent specialist! Ti-l recomand cu caldura! El mi-a rezolvat si mie o problema care nu credeam ca se mai poate rezolva!

.
Pe Dnul DR MITULESCU il gaseshti shi la Procto-clinic.
Este o clinica deosebita cu un colectiv de exceptzie (PROFESIONAL), avind in dotare aparatura performanta.
NU pot sa cred patzania cu PROFUL de la COLENTINA, durerea crincena la care ai facut referire conduce orice NOVICE in materie la diagnozarea unei FISURI ANALE. NU SE POATE EXPLORA UP -decit in cazuri de FORTA MAJORA.SE TRATEAZA INTII FISURA DUPA CARE.
Acum 2 LUNI am avut dureri greu de suportat in zona anala, am cautat pe NET, am cintarit bine shi am ales Proctoclinic.
FISURA ANALA a fost vindecata, momentan tratez hemoroizii shi urmez indicatziile primite de la medicul specialist.
0
19-09-2008, ora 00:00
natalia29
Nu este medic/terapeut
natalia29
copilul meu a avut o fisura anala din cauza constipatiei si medicul i-a dat supozitoare ultraproct de adulti(un sfert din el)a fost excelent in 2-3 zile am rezolvat-o.Intereseaza-te de ele.merita
0
26-11-2009, ora 11:40
fidias
Nu este medic/terapeut
fidias
te duci la IKEA si iei doua perne de pus pe scaun, de-alea groase.
0
10-03-2010, ora 15:59
cristiannn
Nu este medic/terapeut
cristiannn
Bna ziua am si eu o problema cu o fisura anala care ma sacaie de ceva vreme, am fost la un doctor care mi-a dat niste supozitoare si un laxativ timp de 10 zile, acea perioada de 10 zile a fost k cred ca de la laxativ, apoi aceasi poveste, am mai folosit si de la plafar ceva supozitoare dar fara efect.Apoi am mers la proctoline si mi-a oferit un tratament pe baza de o crema de la ei dar costa 18 mil., e foarte scump, are cineva vreun sfat pentru mine ?daca da va rog cat mai repede sau daca stie cineva cum se numeste acea crema de la proctoline ?Va multumesc!
0
13-03-2010, ora 21:20
moldo_bogdi
Nu este medic/terapeut
moldo_bogdi
Buna ziua.am si eu o problema, care ma macina de ceva timp.Din pacate, sunt plecat in strainatate, si nu am acces la medic.De aproape 6 saptamani, am dureri anale, piscaturi, sangerari de culoare rosu deschis, mancarimi.dar toate astea in timpul defecatiei, si dupa.Am suportat niste dureri ingrozitoare.De o saptamana, parca a inceput sa se calmeze durerea, nu_i mai asa puternica.Vreau sa mentionez, cam tot de 6 saptamani, fac o cura de slabit, dar incerc sa mananc sanatos, dar putin.Acum 6 ani, am mai avut aceeasi problema, dar a trecut de la sine.Am probleme si cu hemoroidul, dar ma doare rar, o data la cativa ani.Ce as vrea sa va rog din suflet.eu sunt o fire rabdatoare, dar cam fricoasa de boli, si ma tot gandesc sa nu am cancer de colon.ma gandesc tot timpul la lucrul asta.ma inspaimanta.Va rog din suflet, sa imi raspunde-ti la mesaj...VA MULTUMESC ANTICIPAT
0
18-03-2010, ora 23:00
protrigetrix
Nu este medic/terapeut
protrigetrix
Sau se poate aborda dr. Leonard David, tot la Spitalul Fundeni, care pare mai accesibil. Oricum, Fundeni RULZZZZ!!!
0
08-04-2010, ora 18:05
Corry89
Nu este medic/terapeut
Corry89
Imi permit sa copii si sa pun aici comentariul unei persoane de pe un alt site si care a scapat de hemoroizi.sper sa fie de folos multora.

"Fisurile anale si hemoroizii sunt chiar nesuferiti. Dar sa va spun cum am rezolvat eu cu ei in mai putin de o saptamana. Doar O SAPTAMANA!!! Fara medicamente si fara doctori. Fara operatii. Ma saturasem de atata sangerari si dureri in fund. De fiecare data cand trebuia sa merg la toaleta ma lua depresia. Parca mergeam la camera de tortura. Totul a inceput cu o masa bogata in proteine. Am mancat mult si bun. Si cand a venit vremea sa ma usurez - dop! Usureaza-te daca poti! Dupa muulte travalii am reusit. Dar il scosesem cu sange si mari dureri. Ei bine, daca s-ar fi termnat aici ar fi fost ok, dar au urmat saptamani si luni de chin si dureri. Nu era nevoie sa fiu constipat ca sa ma doara. Ma durea aproape si la un mic partz pe care il trageam. Si cand megream la toaleta inroseam apa din buda cu sange. Disperare.
Slava Domnului, mi-am adus aminte intr-un tarziu ce imi spusese bunica-mea despre hemoroizi si fisuri anale. Toata viata ei a fost un fel de doftoroaie cu ierburi si ceaiuri pentru tot satul ei si pentru imprejurimi. Chiar daca in tinerete a studiat si practicat medicina ea toata viata a tratat pe toata lumea cu ce da natura. In fine... sa scurtez povestea... : Strangeti din fund oameni buni! De cate ori va duceti aminte, - strangeti din fund! De 2-3 ori pe secunda, cate zece minute la 2-3 ore. Asta pe de-o parte stimuleaza circulatia din zona afectata ducand la o vindecare naturala mult mai rapida dacat daca nu faceti nimic iar pe de alta parte stimuleaza musculatura sfincterului marind elasticitatea si intarind tesuturile, astfel nu va mai rupeti asa de usor la eventuale constipatii. Strangeti din fund de fiecare data cand va aduceti aminte! cel putin cate zece minute odata la 2-3 ore. E incredibil de simplu si mult mai incredibil de eficient. Nu va duceti la operatie! Nu! Faceti ceva simpu, nu va costa nimic! strangeti din fund. Mie mi-a trecut in 3-4 zile. Dupa o saptamana am uitat total de chinuri si merg iar cu fata senina la toaleta. Dar un lucru nu uit: Strang mereu din fund, pe unde imi aduc aminte, la lucru pe scaun, in autobuz, in metrou, acasa la calculator. Strang din fund, ca sa nu strang din dinti"

Mi s-a parut tare concludent comentariul.
0
27-04-2010, ora 17:29
kaze
Nu este medic/terapeut
kaze
A incercat cineva ultima metoda?
0
20-06-2010, ora 20:23
dandamiano30
Nu este medic/terapeut
dandamiano30
buna ziua
am 40 ani am o problema, ieri am avut o mica sangerare dupa scaun rosie vizibila pe hrtie, mentionez sa mai intamplat acum 5-6 luni o data, ma simt bine doar un pic disconfort [ scaun tare ], ma inngrijoreaza, si inca ceva am o mancarime intre testicole si anos , va multiumesc anticipat , multa sanatate
0
21-06-2010, ora 00:07
Albastru44a
Nu este medic/terapeut
Albastru44a
Sfatul meu este sa va programati pentru o colonoscopie. Poate fii o problema banala ca o boala hemoroidala avand in vedere ca ati avut sangerarea dupa un scaun mai tare si se poate rezolva usor sau poate fii ceva mai urat, de aceea va recomand o colonoscopie sau o rectosigmoidoscopie.
0
07-09-2010, ora 14:10
IulianaS
Nu este medic/terapeut
IulianaS
Buna, si eu am avut hemoroizi, m-am chinuit cam 10 ani cu ei pana sa ajung la un medic specializat. La fel ca si persoana care a postat in cazul lui Corry, era insuportabil sa merg la baie, aveam niste dureri groaznice in timpul si dupa scaun. Chiar daca aveam 26-27 ani si in jur de 48 kg (la 1, 65m), am ajuns sa stau pe o parte vreo ora dupa ce mergeam la baie.
Solutia: in ultima instanta a platit cam vreo 500 de euro la Proctoline pentru colonoscopie, ligaturarea a vreo 5 hemoroizi si pentru crema pe care cica doar ei o produc si care este excelenta. Consider ca am facut o alegere inspirata sa merg la ei, sunt profesionisti, amabili, discreti si te pot astepta cu plata (mai ales ca toata treaba asta a durat vreo luna aproape).
Acum, dupa 2 ani, sunt foarte multumita, imi mai apare uneori cand ma constip cate unul care se resoarbe, nu mai sangerez deloc si, in primul rand, BEAU FOARTE MULTA APA in comparatie cu cat beam inainte. Asa am eliminat constipatia. Beti apa si hidratati-va - asa e cel mai la indemana remediu pentru constipatie!
Si, apopos: daca ati suferiti sau ati suferit de asa ceva, putei gasi perne speciale, reglabile pe www.pernehemoroizi.weebly.com. Din cate am vazut sunt cele mai ieftine de pe piata si cred ca sunt foarte utile.
Multa sanatate!
0
23-12-2010, ora 22:03
ciufi22
Nu este medic/terapeut
ciufi22
Salut, am avut si eu o problema cu o fisura anala care m-a chinuit aproximativ 5-6 luni. Am fost la doctor pentru inceput, mi-a dat o crema care initial a rezolvat problema iar dupa ce am terminat tratamentul rana s-a redeschis singura, rezolvare ramanand operatia(parerea doctorului). Asa ca am descoperit singur remediul. Va rog sa-l incercati la mine a mers si de aceea am dorit sa impartasesc acest lucru cu cat mai multa lume afectata de aceasta problema. Dupa cum spunea un utilizator mai sus face bine stransul din fund atat in timpul liber cat si atunci cand va duceti la wc. Cand sunteti la toaleta incercati sa strangeti cat mai mult din fund in timpul defecatiei. Asigurati-va o igiena foarte buna dupa fiecare defecatie incercati sa nu folositi numai hartie parfumata ci servetele umede. Eu foloseam hartie si dupa o crema intima de la Nivea ca un gel asa cu musetel cu care ma dadeam acolo si ma spalam. Si inca ceva care nu stiu daca a ajutat cu ceva dar eu cred ca da, am adoptat un stil de viata optimist si acasa si la lucru, eram mereu cu zambetul pe buze chiar daca era o zi mai buna sau mai proasta, ma simteam bine in pielea mea. Mi-a trecut considerabil dupa 2-3 zile de tratament disparand de tot dupa. Astept feed-backuri cu rezultatele. La revedere!
0
13-01-2011, ora 16:28
camelia.tabacaru
Nu este medic/terapeut
camelia.tabacaru
buna.fetita mea are hemoroism, si se constipa mereu, pot s o dau cu crema proctolog.are 5 ani va rog frumos sa-mi raspunde ti va multumesc
0
15-02-2011, ora 22:44
Dr-D-T
Identitate neconfirmată
Dr-D-T
Constipatia si hemoroizii la copii sub 5 ani sunt foarte rar si va obliga sa mergeti la proctolog pentru copii fiindca este nevoie de examen clinic si eventual rectoscopie, apoi se va decide tratamentul local
0
29-07-2012, ora 00:30
Sfat
Nu este medic/terapeut
Sfat
Reteta care merge sigur pentru orice fisura anala:

Am avut hemoroizi si fisura anala si am suferit 9 luni de zile, incercand fel si fel de supozitoare si creme (intai de la farmacie apoi de la naturiste). Parea ca nimic nu se poate face si ca nu e ceva vindecabil eventual trebuie ajuns la chirurgie. In cele din urma am rezolvat fara chirurgie si ma simt in masura sa va dau reteta care da rezultate imediate indiferent de cat ati avut de suferit pana in prezent. Urmati-o cu incredere exact asa cum este scrisa mai jos si veti avea rezultate imediat.

Iata Reteta:

1. a) Cumparati coada calului planta (de la plafar sau magazin de naturiste). O macinati in rasnita de cafea pana o faceti o pulbere fina. Cu cat mai fina cu atat mai bine. Evident nu trebuie sa exagerati. Pulberea o tineti intr-un borcan cu capac, sa nu se rasufle. Se macina si se ia in zilele urmatoare sa fie proaspata (sa zicem max o sapt-doua).
b) Luati dimineata pe stomacul gol, o lingurita mai plina, cu o cana de apa (beti atata apa cat simtiti nevoie). Atentie sa nu inspirati pulberea in plamani. In general nu cred ca e cazul dar am lasat aici avertismentul ca sa aveti in vedere.
c) Nu se mananca dupa asta timp de o ora. Daca va e foame nu conteaza, pulberea de coada calului va indeparta senzatia de foame.

2. a) Cumparati supozitoare cu Procto-Glyvenol.
b) dupa fiecare defecatie introduceti un supozitor cu procto-glyvenol.
c) pentru ca supozitorul sa intre usor, puteti unge putin zona anala inainte de introducere cu unguent cu tataneasa (vezi punctul 3)
d) Un supozitor f bun pentru cei care nu au probleme cu alergiile este cel cu propolis.
Va recomanc cu caldura produsul MIPRO SEPT, realizate de Institutul de Cercetare-Dezvolatare pentru Apicultura SA.
Il gasiti cu usurinta in magazinele de produse naturiste.
In caz ca mergeti pe aceasta varianta cumparati-l pe acesta deoarece este verificat si da rezultate f bune.
e) NU folositi si procto-glyvenol si supozitor cu propolis. Ori una ori alta. Daca aveti alergii sau nu sunteti sigur folositi Procto-Glyvenol supozitoare.
f) Nu folositi alte supozitoare deoarece nu dau rezulate.

3. a) Cumparati de la plafar/naturiste unguent cu tataneasa.
Sa fie numai tataneasa, nu amestecuri de tataneasa cu altceva. Cautati sa luati ceva de calitate, nu luati neaparat produsul cel mai ieftin. Eu am luat un unguent produs de plafar sibiu, Sunt niste cutiute albe relativ mici, de 20g si costa 3, 50 lei cutia.
b) va ungeti cu mana de 1-2-3 ori pe zi dupa nevoie. Eu m-am uns de 1-2 ori pe zi (in special dupa defecatie, inainte si dupa ce ati introdus supozitorul). Masati usor zona cu rana/hemoroizi. Trebuie sa puneti suficient de mult insa nici prea mult, atat cat sa fie bine uns in interior.
c) deaorece nu se gasesc supozitoare cu tataneasa, trebuie sa faceti urmatorul lucru.
Cuparati o seringa mica de 2 cm cubi de la farmacie.
Seara, inainte de culcare, ungeti zona anala un pic cu unguent cu tataneasa cat sa alunece acea seringa care ati cumparat-o
Trageti in seringa 1 cm cub (poate fi un pic mai mult sau mai putin nu conteaza) de unguent cu tataneasa (uneori necesita un pic de timp insa in general se rezolva relativ repede).
Intruduceti seringa pe toata lungimea ei in rect si descarcati acolo unguentul.
Suplimentar va mai puteti unge apoi cu degetul in zona apropiata de exterior.
d)Dupa ce ati capatat experienta cu punctele de mai sus puteti sa va ungeti cum credeti de cuviinta, dar ungerea seara, la culcare si introducerea de unguent cu seringa inainte de culcare este f importanta.

4. a) Cumparati de la naturiste sau farmacie un flacon cu L-Lysine (500mg) de la Secom.
Desi poate sa lipseasca din reteta de mai sus totusi poate sa va ajute f mult.
Acest aminoacid esential luat asa cum trebuie nu are contraindicatii sau reactii adverse,
dimpotriva este un component de baza al alimentatiei noastre. Se numeste aminoacid esential intrucat organismul nu poate sa-l produca singur ci il ia (ar trebui sa il ia, in functie de ce alimentatie aveti) din alimente.
L-Lysine este un aminoacid esential in refacerea pielii si tesuturilor colagenoase (piele, tegumente, vase de sange, tendoane, cartilagii, oase etc).
b) Luati o pastila pe zi (500mg), pe stomacul gol. Il puteti lua dimineata cand luati si coada calului. (se pot lua pana la 3 pe zi insa eu va recomand doar una pe zi. Daca doriti sa luati mai mult studiati bine prolema inainte. Desi doza de 3 pe zi de ex nu va va face neaprat ceva rau - este o doza uzuala - trebuie totusi sa studiati daca aveti sau nu nevoie de o cantitate mai mare si cat anume)
c) Nu va speriati de o pastila pe zi de L-Lysine (500mg), este un produs f bun si complet natural, fara reactii adverse.

Rezultatele sunt garantate de a doua zi. Functie de gravitatea problemei vindecarea poate dura 2-3 saptamani, insa merge f bine, se simte imediat. Nu mai e nevoie de chirurgie.



Va doresc multa sanatate si succes.
0
10-11-2012, ora 00:16
georgianageo
Nu este medic/terapeut
georgianageo
Buna seara
am si eu o problema
chestia e ca de vreo 2 zile am o durere intre fese, mai precis, acolo unde se afla nada/noada...zona este rosie si putin cam tare si doare ingrozitor
am mai avut aceasta problema si acum ceva timp, adica pe la inceputul lunii iunie, si nu am idee ce poate fi si de la ce..prima oara cand mi s-a intamplat, am avut sangerari si putin puroi...nu stiu daca este o fisura anala, sau altceva...ajutati-ma, va rog!
0
13-11-2012, ora 21:51
maricris_67
Nu este medic/terapeut
maricris_67
Ceea ce ai nu este fisura anala. In acea zona la oameni este o mica proeminenta a coccisului care dezvolta pilozitate sub piele. Deoarece parul care se dezvolta acolo nu poate iesi, apare inflamarea zonei ajungand pana la infectie. Chiar daca te doare apasa cu putere pana cand iese puroi si incearca sa extragi cu unghiile degetelor firele de par prin orificiul care s-a creat prin iesirea puroiului. Daca reusesti asta dezinfecteaza cu rivanol. Daca nu reusesti trebuie sa mergi la un medic chirurg pentru a face o incizie si a scoate de acolo parul care s-a dezvoltat sub piele.
0
10-03-2013, ora 16:11
Anca11
Nu este medic/terapeut
Anca11
Eu m-am vindecat de o fisura anala foarte urata care m-a chinuit mai bine de o jumatate de an cu alifie, tinctura si ceai de marul lupului. Tratamentul a durat o luna, timp in care m-am vindecat complet. Rezultatele au inceput sa se vada dupa 2 saptamani. Iata cum am procedat:
In fiecare zi faceam 2 bai de sezut de 30-40 de minute fiecare cu ceai cald de marul lupului. Ma faceam apoi cu tinctura de marul lupului (atentie, nu se foloseste si pentru hemoroizi!!) lasam 2-3 minute (din pacate pisca destul de tare) apoi ungeam locul cu alifie de marul lupului cu galbenele. Cu alifie ma faceam in prima faza cat mai des, de aproximativ 6-7 ori pe zi, apoi, cand durerile au disparut, am inceput sa ma fac mai rar. M-a ajutat foarte mult si consumul zilnic de salata verde care ajuta digestia.
Postez acest mesaj in speranta ca va ajuta pe cineva care are aceeasi problema. Stiu cat de rau este si cat de greu se vindica. Personal credeam ca nu mai scap decat cu operatie, dar iata ca de multe ori remediile naturiste si rugaciunile (m-am rugat mult la Sf. Nectarie, marele vindecator) fac minuni.
0
14-05-2013, ora 21:13
Dr-D-T
Identitate neconfirmată
Dr-D-T
Durerile anale solicita urgent consult cu specialist deoarece:
= dilatatie anala pentru a te scapa rapid de durerile anorectale
= urmeaza tratamentul cauzei suferintei anale recenta
= apoi se va vedea cauzele suferintei anorectala
= monitorizarea la medicul de familie
0
30-03-2014, ora 20:17
HOG
Nu este medic/terapeut
HOG
Buna ziua,

dupa un chin de 3 luni care a culminat cu cea mai intensa durere am decis sa ma internez si sa fac operatia. Tratamentele cu plante si ceaiuri sunt pentru cei cu buzunarele pline si inteligenta 0
Dupa analizele de rutina a urmat operatia cu anestezie prin perfuzie si apoi rahia, nu am simtit nimic, absolut nimic in timpul operatiei insa dupa mi am revenit in 30 minute si cel mai nemernic lucru a fost sa astept la reanimare 1/2 zi groasnic ! Durerile au avut fluctuatii mai cu calmante mai cu indurare a trecut timpul. Dupa operatie aveti dureri 2 zile dupa care inviati si redescoperiti ca sunteti normali. Se poate merge pe picioare chiar in ziua operatiei. Recuperarea completa se face in 10-11 zile dupa care totul devine o joaca si apreciati fiecare scaun ca pe un dar. Concediul medical 14 zile.

Multumesc dnei doctor Nanu Monica de la spitalul colentina care a fost de nota 10 +, multumita experientei dumneaei totul a decurs normal.
0
31-12-2015, ora 11:42
ilona46
Nu este medic/terapeut
ilona46
am fost operata de fisura anala recent(10 decembrie 2015).operatia in sine a durat 15 minute, dar dupa.dureri groaznice.nu mi-a dat externarea pina nu am avut scaun in spital, nu puteam face asta, am folosit dulcolax, supozitor, cind am iesit afara a fost tot o explozie de singe ca inainte...probabil trebuia sa fie un scaun ca apa.. din pacate, am spital nu am primit nici un fel de indicatie decit ca, mincarea trebuie sa fie sub forma de pasta, in rest nimic.
una din asistente(cea care ma pansa) si fusese operata de hemoroizi s-a indurat sa-mi spuna cum sa ma spal cu sapun de copii, sa ma dau cu alifie triderm, sa ma pansez cu pansamente sterile de la farmacie si la fiecare masa sa pun o lingura de ulei de parafina in mincare...
sunt pe a treia saptamina dar inca nu maninc decit supe de pasare si cu carne, pasata, iaurt, mere coapte, banana pasata cu mar copt dimineata.incep sa fac o mamaliga f.f.moale cu brinza de vaci f.moale nu stoarsa, cu lapte, un ou fiert moale, lapte cu gris f.subtire...cam asta..
nu mai am dureri asa mari, pansamentul e aproape curat, dar am slabit de putere f.f.mult, am slabit si de la 83 kg la 74, iau Vitamax.
eu cind am iesit din spital si am vazut ca pansamentul e imbibat si cu singe, si un lichid roz, am chemat acasa medicul de familie care mi-a spus sa ma ung in interior cu ultraproct, incet, cu accea pompa micuta...da, am folosit-o si in citeva zile, parca, pansamentul era din ce in ce mai curat...acuma folosesc doar seara.
cred ca tot secretul pt. vindecare este tot eliminarea constipatiei, care nu dispare si nu mai stiu cum sa fac sa scap de ea ca nimic nu-mi ajuta.asistenta din spital mi-a si spus, daca nu am grija sa nu fiu constipata am facut degeaba operatia, revin la punctul zero de unde am plecat..poate imi dati un sfat in acest sens.
in rest, astept sa treaca sarbatorile, sa merg la control, dar medicul nu este f.bun comunicator, nu ma astept sa-mi dea multe sfaturi...ca specialist este f.f.bun, dar sfaturi nimic.
mai scrieti si voi aici ce mincati, ce beti (aici nu ma refer la bauturi alcoolice ! ), ce interdictii mai sunt, de la medic la medic, de la pacienti, mai aflam cite ceva, noutati.
nu stiu daca as mai recomanda cuiva operatia, nu stiu...sa se chinuie cu alifii, sa inlature constipatia - inamicul nr.1.multa, multa durere.
mai comentati care sunteti operati, in primul rind despre meniu, pansarea, si cite altele..
0
09-01-2016, ora 02:10
Danieluc marius
Nu este medic/terapeut
Danieluc marius
.
0
09-01-2016, ora 02:15
Danieluc marius
Nu este medic/terapeut
Danieluc marius
Tratament fisurii anale : Spalate de fiecare data dupa scaun, ungete cu crema de galbenele la fund si incearca sa bagi inauntru ( eu am avut chestia aia tumburusu de la presto gel si il foloseam pe ala. Bea ceai de Cicoare dimineata si seara cate o cana buna. Baga in fiecare dimineata 3 -4 lingurii de seminte de tranzit ( se gasesc si la mega ) garantez vindecarea in 3 saptamini. multumesc
0
10-01-2016, ora 17:30
ilona46
Nu este medic/terapeut
ilona46
Marius, o sa spui ca sunt proasta cu totul, dar ce inseamna " baga dimineata 3-4 lingurite de seminte de tranzit (chiar asa se cheama? ) aceste seminte trebuiesc macinate? le combini in ceva alimente sau se iau asa cu apa.te rog, fii mai explicit..o sa rizi, dar asta e.
cei operati nu mai pot umbla in fund asa cum doresc, este exclus. sa faci, cred, asa ceva..
0
29-01-2016, ora 12:11
Rusen
Nu este medic/terapeut
Rusen
Va rog din tot sufletul cine ma poate ajuta. Am fisuri anale si dupa o săptămana de tratament nu mi au trecut toate. Acum doua zile am fost la medic la consultaţie si mi a spus sa mi introduc faşe sterile cu crema inauntru. Vreau sa stiu daca a mai urmat cineva tratamentul asta. Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns
37 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: