probleme cu laringe

18-08-2010
laraxosta
Nu este medic/terapeut
laraxosta
buna ziua d-l doctor. in primul rand va multumesc ca acordati timp messajelor noastre si raspundeti fara sa aveti vreun avantaj.dar totusi trecand in viata prin multe dificultati am ramas si acum cu parere ca orce fapta buna facuta de noi este pusa in contul nostru undeva acolo sus.despre poveste mea- a anceput vre-o 8 ani inurma cand am ingitit din greseala un sambure de visine. atunci pe moment am avut senzatie ca sambure a ramas in gat, trecea timpul dar senzatie de jena si corp strain nu trecea.in perioda acea am fost in vizita la a mei in rusia (sunt rusoaica), si am fost la un medic.foarte multe investigatii nu-mi a facut atunci dar sa uitat in gat si a spus ca probabil acel sambure mi a zgiriat laringe?numi aduc aminte bine denumire.si ca aceast organ am perforat probabil de la nastere, si a prescris niste tamponari cu iod.senzatii nu a disparut, pe parte stinga undeva la baza limbi, poate unpic mai jos.dintre timp anceput si sa fumez, lucrez si cu copii ca coregraf si mereu solicit vocea numarind si corectand copii peste muzica.zenzatii neplacute ba erau mai slabe ba iar apareau pana nu a ajuns iar la medic vreo 2 ani inurma.atunci am facut si un insudat, dupa analize nu au gasit nimic iar medicul mi a spus ca am laringe?iritat si daca sa continue cu fumatu sa am cancer. de fumat nu am lasat dar la medici cu priviziuni nu mai dus. acum 6 luni a anceput sa am in locul acel foarte mult puroi. am incercat tratament cu penicilina num ajutat acum vre o 2 luni am repetat cu antibiotic si mai tare, puroi persista.afara de puroi in cantitate mare alte simptoame nu am ca umflaturi, durere sau fiebra, ma dor articulatii dar cred ca e cauza servicului.cam atat.oare e ciar cancer?(scuze pentru greseli de scris, sper ca reusiti sa descifrati ieroglfe mele, cu respect, Lara)
18 comentarii
0
18-08-2010, ora 07:48
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
buna Lara !
am inteles perfect ce ai scris !
Am o veste Buna pentru Tine !!!
NU e nimic grav in Toata povestea aceasta ( acel sambure NU a reusit sa strice nimic acolo mai mult decat un traumatizm local.. pe un Faringe deja iritat !!! ). Un cancer de faringe sau laringe.. intradevar se intalneste la Fumatori.. dar dupa 20-30 de ani vechime, la fumatori inraiti.. si NU e ca regula !!!
eu consider ca toata problema este legata de Tractul digestiv si de alimentatie !!!
1. trebuie sa tii regim alimentar fara Bauturi acidulate, fructe citrice, acru ( muraturi, otet..s.a)
2. REdigest 3 pe zi inainte de masa
3. ACC 200 3 tab pe zi dupa masa
4. Inhalatii cu ceai de musetel + 2-3 pic. de ulei esential de Eucalipt + 2-3 pic de ulei esential de Rozmarin
5. faci gargara de mai multe ori pe zi.. cu acelas ceai cu care faci inhalatiile
6.. cumperi un aparat de aerosoli.. care o sa te ajute mult in problema care o ai
-
0
18-08-2010, ora 14:28
laraxosta
Nu este medic/terapeut
laraxosta
d-l Valeriu! nici nu stiti ce bucurie mi ati adus! parca nici gatul nu ma deranjaza de acum.ce seamna autosujestie.cu ea nu e de glumit.am cumparat picaturi cu eucalipt. cu stupoare am aflat ca pe piata rumaneasca nu eczista eucalipt in frunze uscate, ceauri. la noi in rusia e plin.de ales in zona din care provin eu Soci, acest arbore ciar creeste. pe strazi.in rusia sunt utilizate mai mult ceaiuri dacat picaturi.e o idee de afacere poate apuc de export:))inca odata multumesc pentru incurajari, multa ferecire si sanatate.Lara.
0
18-08-2010, ora 15:14
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Va astept la Pascani la un ceai cu Blinele (s vareniem)
0
18-08-2010, ora 16:41
laraxosta
Nu este medic/terapeut
laraxosta
horoso!primesc invitatie, de clatite ocup eu, sunt spet, varenie buna orcare dar nu sa fie de visine:))
0
18-11-2010, ora 12:54
simi-oltean
Nu este medic/terapeut
simi-oltean
Domnule doctor sunt la pamant, sunt disperat.Tatal meu a fost diagnosticat (dupa biopsie si computer tomograf )cu un cancer extins la gat.Are 86 de ani si a acceptat soarta.Problema mare este alta:am avut probleme de inghitire si raguseala si am mers la medic.Am luat penicilina, gentamicina si decasept injectabil 7 zile si parca s-au mai ameliorat.Medicul O.R.L din oraselul meu care mi-e prieten (am fost de trei ori la control)a spus ca nu mai am nimic.Intre timp a reaparut iarasi problema, adica disconfort la inghitire, raguseala si cum eram in Cluj Napoca cu tata am rugat-o pe doctorita care l-a depistat sa se uite si la mine dupa ce i-am spus istoricul.Aceasta, mi-a spus ca gatul este rosu, foarte circumspecta mi-a dat hexoral si mi-a spus sa ma duc la ea peste trei saptamani.Banuiesc ca poate am ceva dar nu mi-a spus fiindca doua diagnostice de cancer pe zi sunt prea mult pentru o familie.Cand am revenit in orasel m-am dus la medic care iarasi afirma ca nu am nimic.I-am spus ca am disconfort cand inghit saliva si persista raguseala.Tot el l-a diagnosticat gresit pe tatal meu, iar la Cluj Napoca in 10 minute doctorira i-a spus ca are tumoare canceroasa dupa care analizele au confirmat.Ca istoric va spun ca am mai avut probleme cu amigdalele, am helicobacter pilori, am bronsita astmatica, deviatie stanga de sept si hipertensiune arteriala.Dupa medicamanetele doamnei ma simt o idee mai binisor, dar persista probleme de inghitit.In rest azi mi-a am frisoane de caldura, ma doare corpul iar din cauza stresului nu mai pot manca.Am un serviciu unde vorbesc destul de mult, mai stau si prin frig.Medicul de la institutie mi-a mai dat si augmentin azi e prima zi.Ma simt bine dupa gargara cu sare.Simt ca innebubesc pana pe 6 decembrie cand merg la control ca tot parca nu pot inghiti, daca am cancer la gat si eu, imi ramane pe drumuri fetita, ca in rest la dracu cu viata asta de mizerie.Fie-va mila fiti sincer!
0
18-11-2010, ora 18:47
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca stresul legat de boala tatalui.. + alimentatia gresita + antibioticele care au afectat si mai mult Stomacul.. au dus la acutizarea unei gastrite.. poate chear ulcer gastric..
de aici Toate problemele. Acidul gastri.. arde mucoasa esofagului si faringelui.. afectand indirect si laringele.
1. Regim alimentar Strict , strict.. FARA acru ( muraturi, otet, bors) fara condimente, fara fructe citrice si fara bauturi acidulate
2. Mancare calda, bauturi calde, si apa plata multa
3 Redigest 3 pe zi inainte de masa
4 Almagel 1 lingura dupa fiecare masa
5. Inhalatii si gargara cu ceai de musetel + 2-3 pic de ulei volatil de eucalipt sau Inhalant
si tratamentul de la d.dr
0
23-01-2011, ora 12:37
NicoleM
Nu este medic/terapeut
NicoleM
Buna ziua,

D-le doctor, va retin si eu cu o intrebare.
Tocmai am fost diagnosticata cu o infectie acuta a laringelui. Mi-a fost recomandat Zinat, sirop de tuse si un antiinflamator. De cand am inceput tratamentul nu mai am temperatura si durerea in gat nu mai e la fel de puternica ca in prima zi, insa acum cand mananc sau cand deschid gura simt o durere care ma deranjeaza sub urechea dreapta. Se poate sa fi dat in otita? Si daca da este indicat sa asociez la tratamentul pe care il iau si otipax?

Multumesc anticipat!
0
23-01-2011, ora 13:50
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu e otota
muschii faringelui.. se prind de osul mastoidian de langa ureche
trebuie sa tineti regim voval
regim aliemntar fara acru, rece, acidulate si fructe citrice
inhalatii si gargara
aromaterapie cu ulei de eucalipt si busuioc
0
23-07-2011, ora 10:52
dnd76
Nu este medic/terapeut
dnd76
Buna ziua dle doctor, va rog un raspuns, poate ma indrumati si pe mine intr-o directie buna pt ca nu sunt, medical...
In noiembrie 2010 am avut gripa cred, tuse, secretii nazale, flegma, febra peste 38, durere cap, gatul parca avea ace.
De atunci am tot mers la medic, mi-a dat tratament, adica nu am fost delasatoare insa tot nu ma simt normal, parca traiesc un cosmar.
In gat am senzatia ca am ceva umflat ce ma deranjeaza nu numai cand inghit, persista senzatia de jena tot timpul, chiar acolo unde unde este "nodulul " gatului, daca asa se numeste acel os de pe mijlocul gatului.
Momentan iau tratament acetilcisteina cinfa 600 g pe zi, locuiesc in Spania, daca intrerup tratamentul apare din nou la doua, zile flegma in gat.
Am luat si antibiotie dar dupa ficare tratament aveam senzatia ca trebuia continuat pt ca gatul se ameliora si cand intrerupem tratamentul simteam ca nu este vindecat total si revin din nou toate disconforturile.
Medicul ORL mi-a zis ca am sinozita cronica dar nu cred ca ma consultat corect pt ca se grabea si oricum nu prea sunt bagata in seama aici pt ca sunt Romanca.
La medic am mers des de la primele simptome, cum am ajns sa am sinozita cronica?
Pe mine ma doare in gat, ma deranjeaza gatul, asa sunt simptomele la sinozita ? adevarat ca deja respiram si mai greu pe o nara, acum respir mai bine dupa ce mi-a zis doctorita care am avut-o in Romania sa-mi bag niste picaturi.
Orelista mi-a zis ca asta este nu are ce sa imi faca este sinozita cronica,
Adica eu de la 34 ani sunt condamnata de acum sa traiesc cu aceasta senzatie in gat si un miros care nu mai este chiar placut? Sunt o femeie frumoasa ce sa ma fac ?
Nu pot sa accept asa ceva..
Nu consum alcol si nu mai fumez de 5 luni, am fumat 12 ani dar nu am fost inraita adica fumam maxim 10 tigari pe zi sau mai putine...cate o bere din cand in cand..
Am o cunostinta care de la o simpla raceala netratata a facut cancer in gat, am vazut-o zi de zi cu ochii mei...
Inca o intrebare, am aparat aerosoli, cat sa il folosesc si ce substante sa bag ? daca ma ajuta bine inteles.
Dar pt fata mea de 5 ani care respira pe gura si trebuie operata de polipi, cat sa folosesc aerosoli si ce substante sa caut sa bag in el pt a ii desfunda caile respiratorii? zic substante pt ca sunt in Spania si medicamentele le caut dupa substante, au alte denumiri.
Daca ma trimiteti la medici... nu am rezolvat nimic, va multumesc mult pt timpul acordat
Numai bine !
0
24-07-2011, ora 19:30
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pentru copil ajuta aerosoli cu Ceai de muesetel calt.. in care se adauga 2-3 pic de un vazoconstrictor nazal ( ser efedrinat. olynth, rinofug..s.a)+ 1 fiole de ACC se fac de 3-4 ori pe zi 10 zile ( poti face si tu )
pentru tine..
faci cateva poze cu Gatul tau.. sa se vada bine amigdalele si peretele posterior a gatului..
trimiti pozele
o sa vad despre ce este vorba
prima impresie este ca ar fi si de la un reflux gastric
asa ca renunta la bauturi acidulate, fructe citrice, mancare acra ( bors, muraturi, otet..s.a)
faci garagar dupa fiecare masa si inainnte de culcare
0
27-07-2011, ora 14:56
dnd76
Nu este medic/terapeut
dnd76
Buna ziua domnule Valeriu, va multumesc mult, mi-ati facut un mare mare bine, am verificat ce inseamna reflux gastric si am vazut ca am aproape toate simptomele acestei boli. ma chinui cu ea de luni de zile si dumneavoastra prin internet la un simplu mesaj m-ati directionat unde trebuie unde alti medici specialisti care m-au vazut nu au fost in stare sa ma trimita.
sunteti un om deosebit si toate faptele noastre sunt rasplatite...
astazi aveam programare la orl si nu m-am mai dus o sa merg la un medic digestiv, asa se zice aici.
mutumesc, numai bine
0
15-11-2011, ora 23:41
raluca ct
Nu este medic/terapeut
raluca ct
Buna seara domnule doctor, sunt din Constanta si as vrea sa va adresez cateva intrebari legate de niste simptome cu care ma confrunt de un an de zile, dar s-au intensificat in timp si momentat m-au facut sa ma alertez. Am intrat pe site, am vazut cateva discutii si m-am gandit sa apelez si eu la un sfat de-al dumneavoastra. Totul a inceput cu o senzatie in gat ca si cum as avea ceva de expectorat, ca un nod care la tuse sau expectoratie nu iesea, au inceput apoi usturimile la nivelul gatului, apoi au inceput usturimi in ureche, apoii si in cealalta, apoi am simtit intr-o noapte o secretie care ar fi vrut sa iasa din ureche, urmand apoi durerea daca dormeam pe ureche mai mult de 10-15 minute. Apoi au inceput trosnituri ale maxilarului drept, la inceput nu imi permitea sa deschid gura larg, am ajuns pana astazi sa ma si doara si sa faca si zgomot destul de neplacut la deschidere. Durerile din gat acum sunt si la nivelul toracelui si asta ma face sa ma gandesc la o forma grava, o afectiune despre care am citit si nu vreau sa cred ca as putea sa am asa ceva, de aceea va rog, daca se poate sa imi dati un sfat sau sa ma indrumati unde anume as putea sa merg sa ma indrumati la un medic din Constanta care sa imi dea un diagnostic adevarat, pentru ca, credeti-ma aceste dureri am incercat sa le dau un sens si sa vad de ce anume sunt prezente. Va rog din inima sa ma ajutati macar cu un sfat, pentru ca nu mai stiu incotro s-o iau. Cand tusesc am impresia ca undeva in gat la un anume nivel al traheei sau laringelui ar fi ceva spart si daca ma aplec spre partea stanga ma doare si nici nu pot respira usor...ce poate fi? Va rog ajutati-ma! Va multumesc.
0
16-11-2011, ora 11:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. pentru durere de articulatie temporo-mandibulara.. trebuie sa mergeti la Maxilo-facial sau un stomatolog
2 trebure sa vada un medic ORL.. cum arata faringele si laringele
3 TRebuie sa consultati un medic la Gastrologie.. consider ca majoritatea simptomelor sunt din cauza refluxul gastro-esofagian
0
16-11-2011, ora 17:48
raluca ct
Nu este medic/terapeut
raluca ct
Va multumesc pentru raspuns. Am considerat ca e nevoie si de un consult cardiologic, asa ca de azi de dimineata mi-am pus holter. Sper sa iasa bine si am facut si ceva analize de tiroida asa a considerat medicul cardiolog.acum Dumnezeu stie ce este...pana laa urma urmei, vorba unui prieten:"toti suntem datori cu o moarte", dar ma gandeam ca poate mai fac si eu un bebe intre timp inainte sa mor...:)
Am fost depistata si cu o gastrita pentru care iau tratament cu Nexium de 20 si Motilium, ceea ce ma nelinisteste sunt durerile din piept care au aparut urmare tratamentului cu aceste pastile, insa nu pot fi chiar atat de sigura, ce as vrea sa va intreb...gastrita da durere in stern, in peretele toracal.ca si cand cineva te loveste cu un ciocan? atat de tare m-a durut noaptea trecuta, am zis ca innebunesc si ca merg si la urgenta, dar m-am mai linistit...am cumparat astazi un ceai pentru afectiuni digestive, gastro intenstinale si antiemetic si poate mi-o fi mai bine, desi nu vreau sa ma gandesc la vreotumora ceva, mi-e frica atat pot spune...puteti va rog sa imi recomandati pentru toate cele trei domenii: gastroenterologie, stomatologie si ororinolaringologie medici din Constanta sau daca stiti in tara, dar care sa nu ma amageasca pur si simplu, sa imi ia doar banii si atat!? Va rog din inima sa ma ajutati! Numai bine si sanatate multa tuturor!
0
28-01-2013, ora 11:10
maryo damian
Nu este medic/terapeut
maryo damian
salut domnule doctor sunt din jud calarasi si as vrea sa va prezint un caz similar celor de sus si as vrea un raspuns cat mai urgent (va multumesc) in cazul meu este tata care are o varsta de 50 de ani si acum vreo 20 de ani sa intepat cu un os de peste a fost la spital si i sa scos corpul strain de akolo dar nu a luat nici un medicament pentru ca nu i sa prescris nimic. problema este ca de atunci el tot are stari de tuse mai ales dimineata si in afara de asta este si fumator. de vreo luna a inceput sa il supere laringele il doare cu tot cu ureche inghititul, a fost la doctor si ia spus ca trebuie operat daca mai sta mult asa a zis ca o sa il dea in cancer sau ceva de genu, problema este alta a fost un caz similar in comuna si ia spus ca nu prea se reusesc operatiile si ca o sa ramana cu un fel de gaura in gat(fapt ce la speriat) deci intrebarea mea in mod direct este urmatoarea
se mai poate remedia cu tratament? si daca da cu ce fel de tratament ? va multumesc si ast un raspuns...
0
28-01-2013, ora 13:45
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Dvs.. ce alegeti...?
sa traiasca cu ace gaura la gat ( traheostoma.. dupa ce se scoate laringele)
sau sa NU mai traiasca deloc ??
Cu siguranta deja este un cancer de laringe..
daca este operat la timp.. se poate pastra viata pacientului ( dar pierde vocea)
daca se mai sta acasa NU se poate salva nici viata
0
29-01-2013, ora 12:15
maryo damian
Nu este medic/terapeut
maryo damian
salut domnule doctor va multumesc petru raspuns deci in cazul lui medicamentele nu mai sunt de folos? dar dumneavoastra ce parere aveti cam cat ar costa operatia asta si in afara de asta recomandatimi un spital bun sau un doctor bun unde ar avea un procent mare de succes operatia undeva in bucuresti pentru ca este aproape de mine bucurestiul va multumesc inca o data pentru raspuns si sa stiti ca insemna mult pentru mine ca ma ajutati cu respect daniel din calarasi
0
29-01-2013, ora 18:03
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
medicul orl de la calarasi este mai in masura sa va raspunda la aceasta intrebare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Laringele
  •