Ceai de slabit... constipatie, usturimi dupa eliminarea scaunului, hemoroizi, gaze

05-02-2007
Georgianas
Nu este medic/terapeut
Georgianas
Acum cam doi ani am baut pt o saptamana -doua un ceai de slabit. Dupa ce am terminat cura am inceput sa fiu constipata tot timpul, fecalele nu erau tari dar parca nu ieseau, trebuia sa astept foarte mult pana mi se dechidea sfincterul.Am fost la un doctor si mia dat prafuri cu fibre care a ameliorat pentru o perioada problema.Acum cateva luni am inceput sa am uneori, dimineata senzatii de defecare urgenta, cu presiune spre partea din fata si usturimi dupa eliminarea scaunului. De doua saptamani simptomele s-au agravat:am tranzit intestinal intens in zona de sub buric, senzatie de presiune in anus, defecatie incompleta si strangulata, hemoroizi, gaze.Sunt foarte ingrijorata.Am sa merg saptaman viitoare sa imi fac niste analize dar daca puteti sa-mi dati un sfat pana atunci ar fi foarte bine. Multumesc.
3 comentarii
0
07-03-2007, ora 00:00
anditof
Identitate neconfirmată
anditof
Aveti o simptomatologie care poate sugera foarte multe afectiuni. Adresati-va urgent unui medic gastroenterolog.
0
09-05-2007, ora 00:00
kostel76
Nu este medic/terapeut
kostel76
de cind ma stiu sint cam constipat.Ce ma ingrijoreaza este ca de la un timp ma cam doare in timp ce am scaun si o perioada dupa aceea.citeodata mai simt si o intepatura in anus.de obicei ies cu laxativesau dupa ce ma deranjez intentionat la stomac.citeodata mai simt o intepatura in zona apendicitei.mentionez ca m-am operat de apendicita la 6 ani.Acum m treizeci.mai mentionez ca ma doare in special cind scaunul este tare.Aveti idee, e ceva grav? sint speriat de nu se poate.
0
19-08-2007, ora 00:00
nikaiia
Nu este medic/terapeut
nikaiia
Am avut aceeasi problema, anul trecut timp de patru luni am avut zilnic scaune cu sange, hemoroizi si fisuri anale tot din cauza curelor de slabire, am ajuns la dependenta de laxative si a fost cumplit. In disperare de cauza nemaistiind ce sa mananc am tinut 6 luni un regim foarte strict care continea trei mese pe zi la distanta de min 4h intre ele, fructe la micul dejun, salate complete si iaurturi cu cereale. Intr-un an problema mea s-a rezolvat, prin foarte multa disciplina si rabdare, miscare (min 3 km zilnic pe jos), hrana foarte echilibrata nutritiv (studiaza listele de pe etichetele produselor pentru un maxim de energie la un minim de substante inutile gen grasimi, zaharuri etc). Acum am reinceput sa mananc normal si constat ca problemele au tendinta sa revina, in special balonarile, dar in principiu miscarea si dieta mediteraneana nu au cum sa strice. Mult succes:)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipatia - primul ajutor
  • Opțiuni de tratament pentru hemoroizi
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Colonul iritabil
  • Constipația
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • De ce apar hemoroizii?
  • Nucile ar putea îmbunătăți sănătatea colonului
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  •