probleme cardiovasculare

25-02-2010
antop
Nu este medic/terapeut
antop
buna ziua.am 37 ani.acum doua luni in urma unei dureri mari de cap am ajuns la urgenta cu ta160 cu 100.si ekg normal medicul cardiolog mi-a dat urmatorul tratament; ranipril 1 pe zi tertensif 1 la 2zile bisotens 1 pe zi aspenter la amiaza si xanax seara la nevoie..tratamentul il iau zi de zi de pe data de13.12.2009.din cauze financiare nu am mai mers la medic.. intrebarea e; cat timp sa iau medicanentele si daca nu as putea sa iau mai putine ma cam inteapa ficatul si ma doare stomacul.va multumesc
2 comentarii
0
25-02-2010, ora 16:51
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
e primul episod de tensiune? dacă da, atunci e posibil să puteţi să mai limitaţi tratamentul şi să înlocuiţi cu exerciţii fizice de exemplu, schimbat de dietă, fumat mai puţin sau deloc etc. dacă a trecut perioada stresantă de exemplu xanax puteţi să nu mai luaţi... dar dacă aţi luat în fiecare zi nu întrerupeţi brusc. şi oricum foarte bine ar fi să puteţi merge la medic să vă spună la care medicament puteţi renunţa. dar nu faceţi asta fără medic, pentru că chiar dacă nu doare întotdeauna tensiunea arterială crescută poate da în timp complicaţii severe.
de exemplu ranipril şi tertensif ambele sunt antihipertensive- doar că tertensiful are şi efect diuretic- ceea ce ajută la scăderea tensiunii arteriale. şi la fel bisotens- care ajută şi inima. aspenterul este pentru a preveni orice problemă de coagulare- ca să vă apere de riscuri de accidente vasculare şi infarct. sunt multicele, efectele sunt bune, pot să vă dea neplăceri, dar nu le întrerupeţi de unul singur, mai bine mai aşteptaţi un pic şi mergeţi la medic pentru că este mai bine aşa, poate să vă consulte şi să decidă în funcţie de starea dvs şi eventuale analize. cel mai probabil o să vă reducă la un singur antihipertensiv, dar trebuie să aleagă cineva avizat.
0
26-02-2010, ora 08:11
antop
Nu este medic/terapeut
antop
nu e primul. primul a fost acum 2 ani cu palpitatii.chiar aseara mi-a fost rau am avut palpitatii iar dupa ce adorm imi seaca mina si piciorul sting ma trezesc foarte speriata merg citiva pasi si -mi revin?(nu e prima data cind mi se intimpla|)e ceva grav?sant foarte nelinistita cred ca nu mai am mult de trait. va multumesc pentru raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici