problema dentara

07-10-2008
cheloo
Nu este medic/terapeut
cheloo
Buna ziua am 21 de ani si nu as vrea sa port aparat dentar.Am dintii de sus deplasati cam 2cm in fata.exista alte remedii pentru asa ceva?daca da care sunt si cma cat ar putea costa aceste proceduri>multumesc mult
4 comentarii
0
10-10-2008, ora 00:00
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
2cm? Sigur ? Este cam mult! Cred ca nici aparatul nu mai poate rezolva singur ci ajutat cu o interventie chirurgicala. Trebuie neaparat vazut, asa imi este putin cam greu sa spun. Oricum, la varsta ta singurul aparat care se mai poate folosi este cel fix care poate fi cu brekets ceramice, la culoarea dintilor si care nu se vor vedea, dar care costa destul de mult. Sfatul meu - consult ortodontic (iti pot recomanda un ortodont bun daca nu cunosti unul, insa este in Bucuresti).
0
10-10-2008, ora 00:00
cheloo
Nu este medic/terapeut
cheloo
nu stiu exact dar 1cm sau 1, 5 tot este.Deci singurul remediu ar fi aparat fix?
0
12-10-2008, ora 00:00
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Este putin cam greu sa raspund la aceasta intrebare fara sa vad dintii. Bineinteles, exista si alte remedii ale unei astfel de situatii (in cazul in care "deplasarea" nu este foarte mare, se pot face fatetari cu ceramica dar acest lucru presupune slefuirea unei fete a dintilor si lipirea acelor fatete, deci sacrificiu de tesut si apoi va trebui sa ai grija sa nu musti, sa nu le spargi, sa nu se descimenteze, etc. Se mai pot scoate dintii si pune implante. Ambele solutii presupun sacrificiu de tesuturi si de aceea nu le-am luat in calcul, daca dintii sunt integri este pacat sa ii sacrificam atata timp cat avem la indemana o solutie care nu presupune acest lucru. Acum, chiar si cu aparat, daca vorbim de un defect foarte mare este posibil sa nu reusesti mare lucru si sa ai nevoie de o interventie chirurgicala pentru largirea si scurtarea arcadei. De aceea spun ca este foarte greu de spus sigur ce se poate face fara sa vad situatia. Cel mai bine consulti un specialist.
0
12-10-2008, ora 00:00
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Este foarte greu de spus fara sa vad situatia. Daca defectul este mare se poate ca aparatul ortodontic sa nu fie suficient si sa ai nevoie si de o interventie chirurgicala pentru largirea si scurtarea arcadei. Daca "deplasarea" ar fi fost mai mica s-ar fi putut face fatetari: se slefuieste o fata a dintilor si se lipesc apoi fatete ceramice. Aceasta solutie insa presupune sacrificiu de tesut si apoi va trebui sa ai grija sa nu mai musti, sa nu le spargi, sa nu se descimenteze, etc. Cel mai bine mergi la un consult de specialitate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dinți deplasați - opțiuni de tratament
  •