proba la proteza fixa

02-06-2012
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Buna ziua
Ieri am fost la medic pentru proba la o proteza totala fixa din portelan( pe maxilar), dintii fiind inca in stare bruta. Nu prea am fost incantata de lucrare, dintii frontali mi s-au parut putin cam lati, mari...nu stiu ce sa zic..ai mei au fost mai marunti. Mi s-a spus ca trebuia sa-i faca mai lati fiindca am avut inainte spatii intre dinti-intre incisiv si canin, plus ca ii simt mai inaintati fata de cei de jos, iar in partea de sus se vede putin metal-o linie fina. Vreau sa stiu daca tehnicianul ii mai poate corecta si daca dupa glazurare se va mai vedea metalul. Multumesc.
2 comentarii
0
04-06-2012, ora 20:48
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
'ii simt mai inaintati fata de cei de jos'
Variante pot fi doua:
1. Daca ati avut lucrare provizorie atunci cel mai probabil ca senzatia este reala.
2. Daca nu ati avut lucrare provizorie, atunci orice lucrare definitiva o veti simti mai mare, indiferent ca e de dimensiuni normale sau este mai mare decit au fost dintii initiali.

'dintii frontali mi s-au parut putin cam lati, mari'
Partial (daca este vorba de diferente mici de marime fata de dintii naturali) aceasta deficienta poate fi corectata din culoare si forma de un tehnician priceput.

'iar in partea de sus se vede putin metal-o linie fina. Vreau sa stiu daca tehnicianul ii mai poate corecta si daca dupa glazurare se va mai vedea metalul.'
Acea linie fina de metal ar trebui sa fie sub gingie. Cauzele pt care nu este asa pot fi multiple si se pot datora ambelor parti (atit tehnician cit si medic)... iar alteori gingia se retrage pur si simplu (lasind metalul la vedere) chiar daca medicul a lucrat corect. Glazurarea nu rezolva problema.
0
08-06-2012, ora 08:39
ema-pop
Nu este medic/terapeut
ema-pop
Multumesc pentru raspuns, azi ma duc sa vorbesc cu tehnicianul si am sa vad ce poate face.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul