prima oara stafilococ auriu + rez a doua analiza

14-01-2011
Catanic
Nu este medic/terapeut
Catanic
Am o problema in gat de aproximativ un an jumate si in Decembrie anul trecut am facut un examen sputa si mi-a iesit Stafilococ auriu. Mi-a prescris medicul de familie Azitrox 500 timp de 5 zile si mi-a recomandat ca dupa un timp sa fac analiza din nou.
De aceasta data nu mi-a mai iesit stafilococ auriu, insa problema din gat nu mi-a trecut (poate doar s-a ameliorat un pic cat am luat tratamentul). Simt ca am gatul..ingrosat cateodata si nasul, gatul semi-infundat as putea zice. De fapt as putea spune ca simptomele se schimba mereu dupa cateva zile, cateodata simt ca am un fel de nod in gat, cu o durere mai mare.
La analiza a doua mi-a iesit in felul urmator:

Frotiu:

BAAR-0/100 campuri
rar celule malpighiene
frecvente polimorfonucleare
coci gram (+) in diplo, lanturi, gramezi
celule levurice

Cultura

Flora microbiana nepatogena
ex micologic - rare colonii de candida

Eu luni ma duc din nou la medicul de familie dar as vrea sa stiu si parerea dumneavoastra. Cam ce tratament mi-ar mai trebui si daca ar fi indicat sa fac si un examen pulmonar ceva pentru ca uneori simt o anumita presiune sau o durere usoara la nivelul toracelui si in spate.

Va multumesc mult!
4 comentarii
0
15-01-2011, ora 17:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
de la medicul de famlie ceri
1. BIlet la ORL.. sa vada faringele, laringele, nasul... care ar pute avea legatura cu problemele tale
2 UN bilet la Gastrologie.. un eventula reflux gastroesofagian.. si o alimentatie cu acru, acid, citrice.. duce la o faringita iritativa si la aceleasi simptome
3. Sa tii minte ca Antibioticele.. NU rezolva toate problemele din acesta lume.. si este nevoie de mult tratament local( inhalatii, gargara, tab de supt, spreiuri+ regim alimentar strict.. ca sa te vindeci !!!)
0
15-01-2011, ora 17:45
Catanic
Nu este medic/terapeut
Catanic
Multumesc mult..voi face exact cum ati spus. Sincer eu nu suport antibioticele si le iau doar cand e absolut necesar.
0
27-01-2011, ora 12:52
Catanic
Nu este medic/terapeut
Catanic
Puteti sa-mi dati mai multe detalii. inhalatiile, gargara cum sa le fac..cu ce anume?.. ce tab de supt ati recomanda..spraiuri?
Multumesc!
0
30-05-2011, ora 23:25
varga maria
Nu este medic/terapeut
varga maria
va rog sa ma sfatuiti in problema pe care o am.in iulie o sa am un an de cand ma doare gatul neintrerupt.simptomele sunt de durere sub manibula, arsura in gat, senzatie de uscaciune, saliva acida.acum o luna mi-au fost extirpate amigdalele dar inafara faptului ca am trecut destul de greu peste operatie nu s-a schimbat nimic.am facut tratamente nenumarate cu antibiotice timp de un an gen augmentin, prednison, zynat, ciprolen, chiar si flucovim am luat fara nici un rezultat.nu mai stiu unde sa merg.durerea permanenta ma oboseste.de cate ori am fost la control aveam gatul rosu.mi-au aparut si cateva capilare sparte vizibile in gat pe care nu le aveam pana acum. am facut ecografie tiroidiana, 3 exudate consecutiv negative, analize de sange care de fiecare data au fost in valori normale.sunt la capatul puterilor si desi incerc sa ma documentez in legatura cu problema mea ma simt depasita de situatie cred ca si medicul care m-a operat.daca cineva ma poate indruma sau ajuta il rog sa nu ezite.multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Utilizarea irațională a antibioticelor și răspândirea Stafilococului auriu meticilinorezistent
  • Analize uzuale (și interpretarea lor pe scurt)
  • Cum și-ar evalua un medic sănătatea?
  • Analize medicale foarte importante
  • O combinație de probiotice ar putea preveni sindromul șocului toxic
  • Peptidele din susan au dovedit că pot combate E. coli și S. aureus
  •