premenopauza sau dereglarea menstruatiei? | Forumul Medical ROmedic

premenopauza sau dereglarea menstruatiei?

21-04-2012
dapetrea
Nu este medic/terapeut
dapetrea
Am 46 de ani si in ultima luna ma confrunt cu dereglari de menstruatie. In decembrie am avut menstruatie de doua ori, in ianuarie a venit normal iar din martie ba vine, ba nu vine.Toate aceste modificari m/au speriat enorm.Am fost la medicul ginecolog mi/a facut ecografie a zis ca e totul ok, nu sunt chisturi, nici fibrom.La un control s/a uitat in col a zis ca e curat.Mi.a luat pentru papanicolau dar inca nu a venit rezultatul. A zis ca daca nu mi se opresc sangerarile care de fapt sunt stropi de sange sau ceva maroniu, sa merg sa imi faca un chiuretaj pentru a curata mucoasa intrauterina si a lua pentru biopsie. Nu am fost chiar hotarata dar de cate ori am vrut sa merg ba mi.a chiar venit ciclul care a tinut mai mult ca altadata (8 zile apoi nu mi/a mai venit nimica o saptamana, iar de ieri adica dupa acea saptamana, imi vine cate un strop de sange. sunt foarte speriata, iau calmepan de trei ori pe zi ca sa ma linistesc. Nu mi/a dat niciun tratament si toata lumea zice ca asa trebuie sa vina menopauza.Citesc pe internet fel de fel de lucruri si imi fac singura rau. Sa participe si anxietatea la toate astea? Nu stiu ce sa mai fac. Mi.e frica tare.
5 comentarii
1
22-04-2012, ora 21:21
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu mai lua Calmepan, e normal ceea ce ti se intampla. Nu ai nimic psihic, nu e vorba de anxietatea boala, cea adevarata, nu ai asa ceva, toate aceste probleme, dereglarile de ciclu, instabilitatea emotionala, fragilitatea psihica, starile de tensiune si depresie, durerile de cap, tulburarile de somn, iritabilitatea, starile de melancolie, de panica, toate acestea sunt tulburari legate de profunde schimbari neuro-hormonale, endocrine, metabolice ce au loc in organismul a milioane de femei trecute de 42-44 ani.In timpul liber pe care-l ai nu te mai gandi la aceste probleme, nu mai cauta pe net fel de fel de informatii caci mai mult te deruteaza si te panicheaza ; cauta-ti de treaba acasa, uita-te la un film sau citeste ceva placut.Intra intr-o farmacie naturista si cumpara-ti ceaiuri pentru menopauza, sunt foarte bune, te vei linisti . E o perioada trecatoare, te vei obisnui cu aceste schimbari si aceste probleme care se vor diminua si care, cum am spus, sunt normale. Nu fuma si nu bea cafea, nu consuma ciocolata, mananca multe fructe, legume, fa miscare.Menstruatia se va deregla tot mai mult, va veni tot mai rar, neregulat, vor alterna scurgerile de sange mai prelungite cu sangerari sarace, pana ce vor dispare complet luni de zile. Sa ne scrii rezultatul testului Papanicolau.
0
22-04-2012, ora 22:52
dapetrea
Nu este medic/terapeut
dapetrea
Va multumesc mult.Imi fac atat de bine sfaturile primite. Sunt convinsa ca aveti dreptate.O sa incerc sa imi ocup mai mult timpul pentru a nu ma gandi la toate astea.Inca nu am primit raspunsul la test. Il astept bineinteles cu groaza, cred, ca orice femeie. Am inceput sa beau ceai de galbenele amestecat cu ceai de coada soricelului, Maine intreb la Plafar ce au bun pentru menopauza. Intr/adevar stau cam rau cu rabdarea.
0
13-05-2012, ora 10:35
dapetrea
Nu este medic/terapeut
dapetrea
Rezultatul la Papanicolau e bun, asa mi s/a spus SII ( l/am facut la doua laboratoare) iar d/na doctor mi/aspus ca nu enimica, nu trebuie niciun tratament. Tot ea imi recomandase chiuretaj biopsic.L am facut si pe asta insa nu mi/a venit rezultatul.Doctorul a spus ca a fost ingrosata mucoasa intrauterina si de aia sangeram.Sigur ca astept cu sufletul la gura rezultatul.A trecut o saptamana si ieri nu mi/a venit nimica iar astazi iar mi/a venit mucoasa de aia cu putin sange. Oare nu ar trebui sa se opreasca ? Cred ca nu am mentionat ca am doua operatii de chisturi ovariene si acum vreo 10ani mi s/a extirpat ovarul drept. Bine dar pana acuma nu am avut nici un fel de probleme. Din nou am perioade de panica. Oare ce ar trebui sa mai fac? El a spus ca s/ar putea sa imi vina ciclul din nou.Cineva mi/a zis ca daca testul papanicolau e bun si celelalte analize sunt bune. Doamne prin cate trebuie sa trecem noi femeile.Macar sa fie vorba de menopauza.
Mi/ar mai prinde bine cateva sfaturi.
0
10-07-2012, ora 04:34
delicatete
Nu este medic/terapeut
delicatete
Am si eu o problema destul de grava.In urma cu o luna jumatate am facut o intrerupere de sarcina. N-am sangerat decat 2 zile. Acum, de 2 saptamani, am inceput sa sangerez. Am crezut ca a revenit menstruatia, dar sangerarile sunt foarte abundente, cu cheaguri, si nu se opresc. Imi puteti da un sfat? o explicatie? Va multumesc
0
17-08-2015, ora 07:56
dapetrea
Nu este medic/terapeut
dapetrea
Dupa o consultatie mi s-a spus ca am o fisura analasi hemoroizi interni si externi.Deoarece fisura trebuie tratata, ea fiind cea careimida durerei mair cand am scaun mi s-a recomandat unguent cu nitroglicerina 0, 2%..il aplic de cinci zile sinu simt nici o ameliorare.Nu mai pot si asta ma cam supara cam de o luna jumatate, ma ustura si ma doare si nu mai pot suporta durerea, asta nu numai cand am scaun.O cunostinta mi-a recomandat Mibazon, ...am vazut ce contine si as vrea sa incerc.Spuneti-mi ce parere aveti, va rog.Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cercetătorii au propus primul ghid pentru tratarea depresiei perimenopauzale
  • Caracteristici ale ciclului menstrual ce ridică semne de întrebare
  • Cum să te pregateÈ™ti pentru menopauză
  • Când menstruaÈ›ia e considerată anormală È™i ar trebui să te adresezi medicului
  • Ciclul de două ori pe lună
  •