prea putine leucocite

29-05-2008
Monniq
Nu este medic/terapeut
Monniq
La ultimele doua analize facute la sange nivelul leucocitelor a iesit mai mic decat normalul.De ce ? Ce trebuie sa fac?Ce inseamna asta?Ce efecte pot sa apara?..
12 comentarii
0
29-05-2008, ora 00:00
camyane
Nu este medic/terapeut
camyane
nivelul scazut de leucocite...poate aparea in cazul unei imunitati scazute, , , sau dupa un tratament indelungat medicamentos...
daca valorile sant mult mai mici decat normalul...o consultaie la hematologie va poate linisti..
daca sant valori apropiate de cel normal..se poate incerca o cura de vit B1+B6..pentru cresterea imunitatii, , ,
0
12-08-2008, ora 00:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
puteti incerca suplimente pt cresterea imunitatii precum IMMUNAID si VIUSID! Multa sanatate
0
25-08-2009, ora 19:24
GVK
Nu este medic/terapeut
GVK
soacra mea este de 25 de zile in spital.prima data i s-a spus ca este suspecta de leucemie. au transferat-o la un alt spital unde au inceput sa-i administreze citostatice. nu au mai continuat pentru ca ii era foarte rau.ideea este ca se simte din ce in ce mai rau. la inceputul perioadei de spitalizare avea nivelul leucocitelor pe la 600, dar acum a scazut la 200. de mancat nu poate sa manance mai nimic pt ca acuza dureri interne pe gat. vomita ce mananca si in plus are si o tuse urata prin care scuipa sange. ce fel de boala e? nu am reusit sa aflu nimic concret de la medici. mai are sanse??
va multumesc din suflet!
0
25-08-2009, ora 19:52
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Doamna, din punctul meu de vedere este vb dsp un caz f grav de LEUCOPENIE, aproape AGRANULOCITOZA. Trebuie analizata foarte bine de catre un medic internist foarte competent pt ca risca sa ajunga la un numar de leucocite egal cu 0 si sa faca o infectie letala!
Sanse are, Slava Domnului...multa sanatate!


Cu deosebit de multa placere si deferenta,
Mister NICK;)
0
21-06-2012, ora 14:40
teo78
Nu este medic/terapeut
teo78
Mie, anul trecut la analizele curente din timpul sarcinii mi-au descoperit nivelul leucocitelor f scazut. am facut analize pt a depista focare de infectie dar nu au gasit nimic. La ultima hemoleucograma facuta luna trecuta mi-au iesit leucocitele 2, 60 (val de referinta 5-9), granulocite 29, 30% (52-74%), limfocite 58, 00% (25-35%), monocite 10, 30% (1-8%). In perioada sarcinii am repetat analizele de mai multe ori si nivelul leucocitelor a oscilat crescand sau scazand, dat tot timpul a ramas sub limita inferioara normala. E grav? Ce ar putea fi? Sper ca nu e vorba de leucemie sau ceva incurabil.va rog daca se poate sa ma lamuriti.Trebuie sa merg la spital pt punctie sternala si mi-e frica de diagnostic.
0
21-06-2012, ora 14:44
teo78
Nu este medic/terapeut
teo78
am uitat sa mentionez ca am nascut in luna martie dar leucocitele nu si-au revenit nici dupa nastere...
0
25-06-2012, ora 00:30
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă teo78, hemoleucograma dv. scoate în evidenţă o leucopenie (leucopenia vă poate fi indusă de consumul unor medicamente medulosupresive dar nu numai, de o boală cronică mai mult sau mai puţin simptomatică, de un neoplasm, etc.), o granulopenie (granulopenia vă poate fi indusă de o intoxicaţie medicamentoasă, o mononucleoză, o problemă hepatică, etc.), o limfocitoză (limfocitoza vă poate fi indusă de o iradiere, o problemă hepatică, o stare de malnutriţie, un limfom, etc.) şi o monocitoză (monocitoza vă poate fi indusă de o boală inflamatorie cronică, o problemă hepatică sau o tulburare de colagen, etc.) - 4 dereglări hematologice care au sau pot avea deosebit de multe cauze şi care denotă sau pot denota existenţa în organismul dv. a unui proces patologic mai mult sau mai puţin complexo-grav.
Puncţia sternală, care vi s-a făcut sau care vi se va face, ajută deosebit de mult personalul medical autorizat să vă pună un diagnostic pe baza căruia veţi primi tratamentul corespunzător vindecării.
_

Ţineţi cont de faptul că boala, oricare ar fi ea, este o enigmă care trebuie dezlegată, nu doar din perspectiva strict biologică, medicală, ci şi din cea sufletească şi spirituală. În acest sens, vă recomand să vă înfruntaţi suferinţa pe două căi, şi anume: calea MEDICALĂ (consultaţi medicul şi faceţi unul sau mai multe tratamente medicamentoase alopate sau naturiste) şi calea DUHOVNICEASCĂ (SPIRITUALĂ - concomitent cu mersul la medic, cereţi ajutor şi de la Dumnezeu, căci fără El nu vă puteţi vindeca niciodată (rugaţi-vă constant, postiţi, mergeţi la biserică, spovediţi-vă etc.; relaţia/comuniunea dv. cu Dumnezeu trebuie întărită, în cazul în care ea există, trebuie refăcută, în cazul în care a existat şi nu mai există, sau trebuie iniţiată, în cazul în care nu a existat niciodată, pentru că în mod clar medicul tratează, dar numai Dumnezeu vindecă!).
Ca şi fapt divers, problema suferinţei de orice natură, produsă de boală, în lume, a îndurerat şi zbuciumat dintotdeauna conştiinţa omului, în profunzime, indiferent de condiţie socială, naţionalitate, religie, sex şi de alte particularităţi fizico-mentalo-psiho-spiritualo-civice. În ciuda progresului medicinei, bolnavii se înmulţesc şi, mai mult decât atât, apar boli noi, unele incurabile.
Din păcate sau din fericire, pentru unii dintre noi, oamenii, viaţa de pe pământ pare a fi sau este doar o vale a plângerii, o suferinţă continuă. Dar de ce? Există o explicaţie!
Cu răbdare şi în linişte, vă rog să accesaţi link-ul de mai jos şi să citiţi în întregime măcar primul posting al topicului "Psihoterapie pentru trup şi suflet, din perspectivă medico-spirituală: suferinţa", pentru a înţelege mai multe cu privire la cauzele generale ale suferinţei şi la căile prin care se poate ameliora sau trata suferinţa, oricare ar fi ea:
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html

Multă sănătate!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
01-06-2013, ora 23:35
claudiu2728
Nu este medic/terapeut
claudiu2728
Buna seara.
Am o preumonie interstitiala si la analize mi-au gasit leucocitele scazute 2.61 (valori referinta 4-10). Restul analizelor de hemoleucograma sunt: eritrocite 4.81 (3.8-6.5), hemoglobina 14.6 (11.5 - 17), hematocrit - 41.4 (37-54), hemoglobina eritrocitara medie 30.4 (27-32), concentratia de hemoglobina eritrocitara medie 35.3 (32-36), marime eritrocite 86.1 (80-100) iar trimobicite 129 (150 - 400).
E vreo problema, ar trebuii sa continui investigatia la hematologie?

Va multumesc
0
20-07-2013, ora 11:14
Carmengherasim
Nu este medic/terapeut
Carmengherasim
in urma cu mai bine de un an am fost depistata cu cancer ovarian stadiul 3 c.Dupa 6 sedinte de chimioterapie mi s-a făcut operaţia în care mi-au fost scoase ovarele, uterul si trompele uterine.Dupa operaţie am facut din nou chimioterapie cu alte medicamente care dupa prima şedinţă m-au dus in situaţia de a avea leucocite 100, hematocrit 22 si trombocite 12 mii.Am fost in spital, mi s-au facut transfuzii de sange, plasma si trombocite, injectii pentru cresterea leucocitelor si dupa un timp organismul a inceput sa lucreze singur dar chimioterapia o faceam la o distanta mai mare de 3 saptamani pentru a da timp organismului sa isi revina.Din 4 cicluri de chimioterapie am facut doar 3 pentru ca nu rezista organismul.La exact 2 luni dupa ultima sedinta am hotarat sa fac niste analize la sange pentru ca ma simteam cam obosita si surpriza neplacuta a fost ca aveam hematocritul din nou la 22, leucocitele la 2600 si trombicitele la 58 de mii.Am mers la spitalul din zona care neavand nici oncologie si nici hematologie nu au facut decat sa imi faca transfuzie de 2 pungi de sange.Dupa inca o saptamana aceeasi situatie la analize.M-am deplasat la spitalul unde sunt in tratament cu cancerul unde pe langa perfuzii, injectii si tratament cu antibiotice mi s-a facut o punctie medulara, nici macar nu stiu daca ma exprim bine, in sfarsit, mi-au prelevat probe din maduva si os si o proba pentru biopsie.Analizele la maduva si os le-au facut spitalul iar proba pentru biopsie a fost trimisa la Centrul National de Cercetare Din Atena pentru ca tratamentul pentru cancer il fac aici in Grecia.Mi-au spus ca nu au gasit nimic clar la analize si ca trebuie sa astept rezultatul la biopsie.Nu vreau decat o parere neoficiala asupra a ceea ce as putea avea.
0
26-11-2014, ora 18:40
alinacotiga
Nu este medic/terapeut
alinacotiga
buna seara!iam facut fetitei mele de 3 ani un set de analize complet.iau iesit leucocitele scazute:5.98/10^3/ul iar intervalul era 6-17/10^3/ul, HGB-13.6/g/dl(10.8-12.8/g/dl).ce poate insemna asta?
0
30-09-2015, ora 13:25
IULIANA B
Nu este medic/terapeut
IULIANA B
Buna ziua, sotul meu a fost operat de colon iar biopsia a fot cancer face chimioterapie cu xeloda dar analiza neut a i ese sin ce in ce mai proasta ultima a fost de 00.99 iar de doua saptamani tot ai amina cimioterapia caci analiza e tot proasta ce ar putea minca pentru ai creste analiza caci vitamine nu poate lua.Multumesc
0
06-10-2015, ora 10:10
FaneDuru
Nu este medic/terapeut
FaneDuru
Buna ziua,
Sotia este internata de 11 zile suspecta de pancreatita. Valorile lipazei si amilazei peste limita (lipaza variind de la 470 la 1200). Pana acum trei zile a fost hranita doar cu perfuzii (glucoza si minerale). Din doua in doua zile i s-au prelevat probe de sange pentru diverse analize, in special lipaza si amilaza. De trei zile a inceput sa fie alimenta si normal cu un iaurt, supa si branza dulce. Acesta fiind contextul, daca la internare se situa cu leucocitele in zona normala (5300 - 5400), dupa regim alimentar sever (diverticulita...), acum nivelul acestora a scazut la 3660. Din hemoleucograma au mai scazut limfocitele (977, fata de 1790).
Mi se pare, oarecum, normal ca urmare a acestui mod de alimentare si a 'donarii' frecvente de sange sa fi scazut, dar dvs, ca specialist, ce parere aveti? Ce alimente (usoare) ar trebui sa ajute la corectarea acestor deficiente?
Multumesc anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: