poveste veche-sifilisul

26-09-2007
bubulina2222
Nu este medic/terapeut
bubulina2222
Salve, in urma cu 10 ani am fost gasita cu sifilis intamplator, am facut tratamente cu moldamin ptr 3 ani la rand, dar VDRL si TPHA sunt pozitive. Sant inebunita ca nu inteleg de ce. Doctorii spun ca boala nu mai e, atunci de ce analizele ies pozitive?
Vreau sa stiu daca pot avea copii, ptr ca anul trecut am pierdut o sarcina.
Mai exista o sansa si ptr mine ca analizele sa devina negativeeeee
Va rog ajutati ma cu mesaje
4 comentarii
0
27-09-2007, ora 00:00
anelisagreen
Nu este medic/terapeut
anelisagreen
Buna,
Draga Bubulina si eu sunt in aceeasi situatie, numai ca eu am colindat medicii de la dermato-venerice si te pot lamuri. Ce iti iese tie pozitiv sunt de fapt anticorpii ramasi "pe pozitie".Medicii iti spun ca totul este OK, fiindca de fapt boala, in urma tratamentului, a devenit inactiva. Deci poti sa faci linistita copii, numai intreaba la cat timp dupa terminarea ultimului tratament. Eu am aceasta boala de la fostul meu sot de mai bine de 12ani. Sansa sa devina negative ambele teste nu prea sunt, doar VDRL-ul poate. La mine acum este negativ, insa TPHA este in continuare pozitiv. Nu iti mai face insa griji.MAi bine informeaza-te corect pentru ce analize tre sa faci ca sa fii mamica si treci la treaba. Spor si sanatate!
0
28-09-2007, ora 00:00
bubulina2222
Nu este medic/terapeut
bubulina2222
Salve,
Multumesc de raspuns Anelisagreen, dar eu acum sunt in italia unde m-am maritat si i-am povestit tot sotului meu, dupa care am fost si aici la specialisti si mi-au spus ce zici tu, doar ca in primul trimestru de sarcina sa fac alte 6 fiole de moldamin de 2, 5, ptr protectia copilului. Asa ne-am pus pe treaba si anul trecut am ramas gravida dar l-am pierdut la 11 saptamani, de atunci nimic si ne-am hotarat sa mergem la un centru de infertilitate, unde mi-au spus ca li se pare stranu ca analiza iese in ca pozitiva si ca din cauza ecestei infectii pot sa am trompele infundate. Acum trebuie sa astept sa-mi vina rushii si apoi merg sa fac examenul ptr trompe.
Doar ca eu sunt inca preocupata ptr analize, de ce ies inca pozitive dupa toate tratamentele care le-am facut?
Ma gandeam sa merg iar in Bucuresti la Venerologie, unde am facut tratamentele si sa mai vorbesc cu un alt specialist,
Tu ce zici?
Astept raspuns si multumesc de mesaj
0
28-09-2007, ora 00:00
anelisagreen
Nu este medic/terapeut
anelisagreen
Buna,
Mai eu am facut toate tratamentele sub supravegherea celor de la spitalul Colentina. Am facut 3 ani la rand, cate 3luni pe an tratament, si am mai facut si anul acesta, dupa 12ani inca o tura de 12 bucati la 3zile. Mie insa imi iese VDRL-ul negativ. La un moment dat stiu ca nici mie nu-mi iesea asa si medicul mi-a dat in plus pe langa moldamin si prednison. Cert este ca dupa, s-a negativat si asa a ramas, dar a durat ceva ani. Ce mi se pare mie ciudat la tine este ca inca ai VDRL-ul pozitiv. TPHA-ul poate ramane toata viata pozitiv, dar nu si VDRL-ul. Sotul tau a facut analize? Daca da pune-l sa le mai repete si daca lui nu-i iese pozitiv inseamna ca este ceva in neregula cu laboratorul unde ai facut analizele, fiindca eu stiu ca daca VDRL-ul este pozitiv, boala este activa si ar trebui ca si sotul tau sa o fi luat. Tine-ma la curet. Daca vii in tara te sfatuiesc sa faci analizele doar la laboratorul sectiei de dermato-venerice din cadrul spit. Colentina. Sa stii ca si mie imi iese pozitiv testul VDRL la unele laboratoare, insa acolo este tot timpul negativ. Mi-a explicat medicul de ce: cica softul de prelucrare a probelor este prost la unele lab care au luat aparatura mai veche si de aceea ies asa ca ele nu fac diferenta intre anticorpi si boala in sine sau ceva de genul. Oricum la mine este negativ acum si eu cred ca si la tine e la fel, doar ca laboratorul poate avea un viciu de procedura. Ai grija mare de tine si multa multa bafta la bebe. O zi buna.
0
28-09-2007, ora 00:00
bubulina2222
Nu este medic/terapeut
bubulina2222
Salve,
Anul trecut cand eram gravida am facut si eu o alta cura aici in italia si analiza e tot pozitiva si in Italia. Eu mergeam in Buc la Spit de pe Serban Voda, Spit. de Dermato-Venerice si imi facea desfasurat., R.B.W. antigen treponemic purificat iese fara cruce +, iar
Reactie de foculare tip V.D.R.L., iese doar o cruce
TPHA e + pozitiva, dil. nr 80, sotul meu a facut aici in italia si sunt negativeVDRL SI TPHA
ptr ca mi-au spus ca dupa toate antibioticele ce le/am facut nu se transmite.
Daca tu ai un doctor bun la Colentina da-mi numele si tel.sa merg si eu la el
Duminica vreau sa merg o saptamana in Romania si pot sa merg la el sa vad ce zice
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: