pot scapa de dependenta de medicamente de la psihiatru?

25-08-2008
popescu violeta
Nu este medic/terapeut
popescu violeta
Diagnostic- anxietate asociata cu atacuri de panica, depresie, din anul 2002 in urma unui accident de masina al fratilor mei. nu au murit, dar eu m-am chinuit ingrozitor. Toate analizele mi-au iesit bine. Am facut multe tratamente date de multi medici psihiatri, dar ma simteam la fel (frica de moarte, frisoane, transpiratii, tremor, nu ieseam din oras ca ma gandeam ca mor, simteam ca imi iese inima din piept, tensiunea cand mica cand mare, foarte multe fobii, ect.) De un an de zile iau dimineata o pastila de distonocalm si 1/2 anxiar de 1 mg, la pranz iau o pasila de cipralex de 10mg, un distonocalm si 1/2 anxiar, iar seara un distonocalm si o pastila de anxiar de 1 mg, tratament dat de medic psihiatru. ma simt 90% bine, dar vreau sa nu le mai iau, sa fac o cura de dezintoxicare si sa raman insarcinata. Am 33 de ani si eu cu sotul ne dorim foarte mult un copil sanatos. Se poate scapa de dependenta, pot face copil, o sa pot tine sarcina? Se poate face ceva in cazul meu? va multumesc.
6 comentarii
0
25-08-2008, ora 00:00
sacel
Nu este medic/terapeut
sacel
Sfatuieste-te cu medicul care te trateaza pentru asta si la fel singura pune stapanire pe viziunea lucrurilor.Deci bucura-te ca fratii sunt inviata si gandeste cu dor la copilasul care il vei avea peste ceva timp, promiteti ca vei fi destul de tare ca sa faci posibila acea zi cand el va veni pe lume.Nu e oare cel mai Minunat vis din viata unei femei?
Pentru fericirea asta aduna-ti in fiece zi un manunchi de ganduri bune si cu ele si cu buna credinta vei reusi singura sa faci fata socului care l-ai suferit.
0
26-08-2008, ora 00:00
robymat
Nu este medic/terapeut
robymat
Si niste sedinte de psihoterapie ar fi bune.
0
27-08-2008, ora 00:00
popescu violeta
Nu este medic/terapeut
popescu violeta
multumesc frumos pentru sfaturi. o sa discut cu medicul meu sa vad ce se poate face. in ceea ce priveste psihoterapia, eu nu am auzit de asa ceva in buzau si in alta parte nu am timp sa ma duc.
0
27-08-2008, ora 00:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Am facut un nou topic - > Gratuit: etcetera, etcetera.
Cititi si voi cu atentie.
Cu drag,
Clara
:-)
0
30-08-2008, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Violeta, nu cunosc nici eu vreun psiholog cu formare in psihoterapie in Buzau, poate ne ajuta cineva cu niste informatii...
Pe de alta parte, daca nu gasesti in orasul tau, merita sa cauti intr-un oras invecinat, unde sa te deplasezi la sfarsit de saptamana, lucrand o sedinta sau doua, depinde cum te intelegi cu terapeutul in cauza.
In mod cert, in cazul tau medicamentele si-au facut "datoria" - au stopat agravarea simptomelor si te-au ajutat sa te mentii pe linia de plutire. Mai departe, e treaba psihoterapiei, a tratamentului psihologic.
Efortul de a cauta un psihoterapeut bun va fi compensat de ceea ce vei fi capabila sa faci cu viata ta, atunci cand psihoterapia isi va atinge scopul.
0
01-09-2008, ora 00:00
popescu violeta
Nu este medic/terapeut
popescu violeta
multumesc mult pt sfat. stiu ca sanatatea este pe primul plan, dar nu am timp pt a pleca pt ca eu lucrez si sambata si duminica. o sa incerc cu medicul meu dr ionescu sa mai reducem doza la medicamente. sper sa ma simt bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  • Atacul de panică
  • Cum recunoști atacul de panică?
  •