pot avea oare un bebe?

08-08-2007
matica
Nu este medic/terapeut
matica
Buna ziua, am 29 de ani si imi doresc foarte mult un copil. Am doua avorturi – unul la cerere in 2000 si unul spontan in 2006. Dupa avortul spontan am facut o serie de analize dar nu am identificat cauza. De la inceputul acestui an ciclul menstrual s-a dereglat, s-a instalat la interval de 38, 32, 26, 26, 26, 30, 35, 25 zile in conditiile in care pana atunci era intre 25 si 28 zile. Am fost la medic si la ecografiea intravaginala medical a observat ca prezint ovare polichistice insa nu mi-a recomandat un tratament pentru aceasata afectiune ci m-a trimis sa fac o analiza pentru sindromul fosfolipidic. Aceste afectiuni au legatura intre ele? Pot ramane insarcinata avand ovare polichistice? Aceste dereglari ale menstruatiei arata faptul ca ciclurile sunt anovulatorii? Va multumesc foarte mult.
1 comentarii
0
09-08-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Dacă aveţi adevărata boală a ovarelor polichistice este foarte greu să rămâneţi însărcinată. Este însă improbabil să aveţi această boală.
Caracterul neregulat al ciclului nu are nici o legătură cu caracterul anovulatoriu. Pentru a vedea dacă aveţi cicluri anovulatorii sau nu, cel mai simplu este să faceţi un test de ovulaţie, dar cel mai bine este să faceţi urmărirea temperaturii bazale. Cereţi detalii doctorului de familie, apoi graficul îl veţi putea face dv.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul