postinor dupa 20 ore de la actul sexual.pot fi gravida?

15-09-2009
slanto
Nu este medic/terapeut
slanto
buna.am luat anticonceptionale karissa timp de un an, iar apoi am facut o pauza si am inceput cu logest inca un an.din motiv ca m-am despartit de prietenul meu, am incetat sa le iau dupa un an si cam 3 luni nu am folosit nici un fel de anticonceptionale.insa dupa aceste 3 luni ne-am impacat si a avut loc un act sexual, din motiv ca prezervativul ma irita, am decis sa continuam fara si am terminat amandoi, a terminat in mine.am luat postinor dupa cam 20 de ore adica la 18:30 seara si a doua pastila am luat-o la 08 dimineata a doua zi.dupa o saptamana am inceput sa am dureri mari de sani, balonari si mi-au crescut un pic sanii.dupa inca vreo 3 zile am avut menstruatie care a durat 2 zile normal si a 3-a zi abea k mai curgea ceva.
as dori sa stiu daca este posibilitatea sa fiu insarcinata?
mai specific ca iau rigevidon 21+7, care are pastilute rosii si pentru perioada de menstra.knd am inceput sa le iau, le-am luat de la start, nu din ziua de menstra, si knd am avut menstra, desi nu ajunsesem inca la pastilutele rosii, am inceput sa le iau pe cele rosii.
am gresit facand asta?
va rog sa imi raspundeti
multumesc,
anto
1 comentarii
0
16-09-2009, ora 08:36
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
1. Postinorul l-ati luat in mod corect, deci nu sunt motive sa va considerati insarcinata.
2. Din moment ce luati anticonceptionale rigevidon, nu trebuie sa mai luati Postinor.
3. Administrarea de Rigevidon nu a fost corecta. Pilulele trebuie luate in ordinea lor, adica mai intai cele 21 de pilule active, apoi cele 7 de placebo. Indiferent de "menstra", de care trebuie sa faceti abstractie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul