polipi sau..altceva?

17-10-2011
dianadamian
Nu este medic/terapeut
dianadamian
Domnule doctor,

Cum pot sa ma asigur ca fetita mea, de 3 ani si jumatate, are polipi (cum a fost suspectata) si ca nu e vorba doar de raceli? Doar cand e racita doarme cu gura deschisa, cand raceste, ii curge nasul mult, uneori cu secretii vascoase galbene. Adesea i se infunda nasul dand impresia ca i-a trecut raceala, dar cu aspiratorul ies secretii multe, groase si galbene. Cum pot evita sau amana o eventuala interventie chirurgicala? Cand stiu ca e necesar acest lucru?
In situatii amintite a primit tratament injectabil, de cele mai multe ori cu Penicilina si Fortum si tratamente imunizante naturiste de la Secom. Acum, dupa o luna de gradinita, a inghitit 3 flacoane de Sumetroline, unul de Ceclodine si unul de Claritromicina si nu i-a trecut de tot. In nas i-am pus Colargol, Vibrocil si Biorinil, dar am lasat-o mai moale, ca am considerat ca i-am infundat nasul cu atatea. ORL-istul la care am fost ( Botosani) spune ca nu crede ca ar avea polipi, dar un medic pediatru e sigur de acest lucru. Mentionez ca nu a facut vreo radiografie a sinusurilor ori vreun tuseu, presupunerile au fost facute doar pe baza simptomatologiei. Sunt dispusa sa ma prezint cu ea la un consult si sa fac toate cele necesare, sa stiu exact ce are. Va multumesc!
2 comentarii
0
19-10-2011, ora 13:51
arcadia6
Identitate neconfirmată
arcadia6
Buna ziua. Simptomatologia descrisa de dumneavoastra este sugestiva pentru Adenoidita cronica acutizata, dar un consult pediatric complet poate decela si alte cauze care ar putea favoriza recurentele respiratorii. Pentru confirmarea prezentei vegetatiilor adenoide este necesar un consult ORL si fibroscopie nazala. Va doresc multa sanatate si astept detalii despre starea copilului.
0
22-10-2011, ora 19:35
dianadamian
Nu este medic/terapeut
dianadamian
Multumesc mult! Intre timp, s-a mai ameliorat...cu Sinupret, Imunogrip, ceaiuri, nas curatat. Sa vedem cat tine. Ma voi interesa unde pot face analizele recomandate si vom merge cat de repede se poate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul