Copil de 3 ani respira greu noaptea

13-01-2008
bonilet
Nu este medic/terapeut
bonilet
baietelul meu are 3 ani si 3 luni. in urma cu aprox. 1 i-am scos polipii, care observ ca i-au crescut iar. noaptea respira destul de rau, din cauza asta este agitat in somn. exista vreo solutie, alternativa cu operatia chirurgicala, prin care sa putem scapa de polipi ?
62 comentarii 12 3 Înainte ›
0
14-01-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Da.puteti incerca un tratament homeopatic..(faptul ca au recidivat >polipii>asa de repede, vorbeste despre un fond alergic la copil)
Ca si tratamen local..Protargol sau Colargol de 1%...preparat in farmacie, , 3-4 pic la 8 ore 10 zile.in pozitie culcat sa ajunga picaturile pana in rinofaringe.
Ca si regim alimentar.interzis ciocolata, sucuri si dulciuri cu coloranti artificiali, oul.s.a
0
23-04-2008, ora 00:00
ms27cia
Nu este medic/terapeut
ms27cia
buna.
va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de locul unde pot sa imi operez cu laser fetita de 4 ani, pentru a-i extirpa polipii nazali si amigdalele. as dori sa primesc un numar de telefon si numele unui medic foarte bun.
va multumesc anticipat.
0
24-04-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Puteti sa.mi explicati si mie...sa inteleg,
care credeti dvs. ca sunt avantajele tratamentului chirurgical cu LASER?
0
25-04-2008, ora 00:00
ms27cia
Nu este medic/terapeut
ms27cia
din ce am inteles de la altii, operatia cu laser nu este la fel de dureroasa si recuperarea este mai rapida. va rog sa imi oferiti dumneavoastra o alternativa pentru rezolvarea problemei.
va multumesc.
0
29-04-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Intradevar Lazerul..face incizia mai fina si opreste instantaneu hemoragia. Intradevar se poate practica pentru amigdalectomie.insa pentru vegetatii adenoide este imposibil din cauza accesului incomod in rinofaringe.
Ca alternativa la metoda clasica este interventia cu Radiofrecventa
in bucuresti puteti apela la Dr. Mocanu ( tastati pe google si o sa aveti toata informatia)
0
08-06-2009, ora 21:31
zdinu
Nu este medic/terapeut
zdinu
Am raspunsul pentru dumneavoastra. O operatie de polipi poate recidiva dupa 5 ani daca e facuta cu laser, sau poate sa nu recidiveze deloc toata viata.

Am scris un articol ce descrie pas cu pas cum a decurs operatia mea de polipi de acum doua saptamani si toate detaliile inclusiv financiare pe:

http://forum.doctorcunoscut.ro/viewtopic.php?f=3&t=3
0
26-02-2010, ora 09:30
simona_giusca
Nu este medic/terapeut
simona_giusca
Buna ziua! Am un baietel de 3 ani si 1 luna care dupa 3 episoade de raceli in 2 luni (tuse si secretii nazale - fara febra) s-au tratat fara antibiotic in schimb foarte greu a trecut tusea - are nasul infundat si fara secretii - respira foarte greu pe nas sau deloc, noaptea sforaie si respira pe gura mai tot timpul. Ma gandesc ca polipii sunt vinovati ca in rest e foarte bine. Imi puteti recomanda un tratament local? Am vazut ca ati spus altcuiva de protargol sau colargol as putea incerca si eu?
0
26-02-2010, ora 12:23
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
simona !
sigur.. se face tratamentul cu colargol 10 ziel
si in paralel.. inhalatii si spalaturi nazale cu uleiuri esentiala.
cautati Vivasan pe internet.
0
17-05-2010, ora 11:57
mamasebi
Nu este medic/terapeut
mamasebi
Buna ziua, Stimate domnule doctor
Sunt mamica unui copilas de 5 ani din Suceava si avem o problema cu urechiusile.
A facut amigdalita de vreo 3 ori pana acum in doar 2luni. Mi-a dat medicul pediatru 3 feluri de antibiotice (la o saptamana iar facea amigdalita). Dupa tratament pentru gat copilasul mi-a spus ca il dor urechile.Medicul pediatru mi-a spus sa-i iau OTOCALM ca e din cauza racelii durerea. Am facut si aerosoli cu ACC, dar nasul e permanent infundat si atunci cand ii suflam ii iesea prin coltul ochilor ceva asemenator unei infectii.( dimineata chiar se lipeau ochisorii) Am observat ca nu prea aude atunci cand il strigam si vorbeste ff tare si, , pe nas, ,. Medicul pediatru m-a trimis la ORL. Medicul ORL ne-a prescris pt 7 zile Eurespal, Claritine si Biorinil. Niciun rezultat insa, Aceleasi simptome (nasul permanent infundat).Dupa tratament am fost la consultatie, iar medicul ORL i-a facut o timpanograma, iar rezultatul a fost timpanograma de tip c -disfunctie tubara. Am primit pentru 10 zile Flonidan si pe 24 mai suntem chemati din nou la consult. Va rog sa-mi spuneti daca afectiunea e grava?: auzul copilului poate reveni la normal sau se poate din cauza polipilor aceasta situatie? Imi puteti recomanda ceva?
Multumesc din suflet!
Sanatate tuturor!
0
17-05-2010, ora 21:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Problema intradevar este la Nas. DIn cauza polipilor mariti in volum NU se aeriseste urechea medie.. si acolo se formeaza un lichid ( seros) care impedica miscarea timpanului.. asta duce la scaderea auzului.
Daca reusiti sa desfundati bine nasul cu medicatie si auzul isi revine.
daca NU se desfunda nasul de la tratamente.. trebuie sa.l operati de polipi.
E bine sa aveti un aparat de aerosoli ( ceai de musetel +ACC fiole + 3-4 pic de ser Efedrinat)
SUflat bine nasul. fiecare parte a nasului separat.
Urechile incalzite cu saculet cu sare sau uscatorul de par.
0
18-05-2010, ora 11:20
simona_giusca
Nu este medic/terapeut
simona_giusca
Buna ziua! revin cu noutati si o mare nelamurire. Dupa o perioada de lunga de raceli ale baietelului meu de 3 ani si 3 luni (tuse + secretii nazale) rareori cu febra (maxim 38, 4 grade C) cam 3 luni a persistat tusea si nasul infundat, am fost la un control ORL la Spitalul Grigore Alexandrescu (din pacate la control era racit bocna - tuse si secretii nazale abundente si groase, febra 38, 4 cam la 6 ore ) si am primit urmatorul tratament : Ciplox -3 pic x 2 ori pe zi - 7 zile; sinupret 12 pic x 3 ori pe zi - 10 zile, isoprinosine -1/2 -comprimat x 2 ori pe zi timp de 7 zile la care am adaugat eurespal pt tuse iar dupa tratament sa-i fac analize si sa-l operam de polipi. Minune dupa tratament era f bine respira f bine pe nas, nu sforaie si a trecut si tusea pentru prima data dupa atata timp, in sensul ca nu am ramas cu nici un rest de tuse de 2-3 ori pe zi ca pana acum. Intrebarea mea este nu cumva ne grabim cu operatia de polipi? In situatia in care nu a facut niciodata otita si plus ca racelile s-au vindecat fara antibiotic, febra trecand cu antitermice in 3 zile. Are tusea vreo legatura cu polipii? Din aceasta iarna este la gradinita, iar acolo am inteles ca foarte multi copii din grupa lui au facut forme asemanatoare de raceala - tuse mult timp si secretii nazale. Multumesc mult pentru sfaturi!
0
18-05-2010, ora 11:50
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da.. se poate de astepta cu operatie.
aveti grija la respiratia nazala, la secretii. la timp sa faceti inhalatii si spalaturi nazale..ca sa eliminati secretiile din nas. daca cele secretii ajung in gat progoaca tuse.
deasemenea tusea apare la copii cu reflux gastroesofagian.. cand se irita mucoasa faringelui de la acidul gastric
NU ii dati copilului.. sucuri nici acidulate si nici Ne acidulate ( oarecum NU mai contin vitaminele necesare)
NU fructe citrice( acide si acre)
NU muraturi si salate cu otet
Apa plata.. ceaiuri.. lapte cald cat mai mult
0
28-06-2010, ora 17:05
corana
Nu este medic/terapeut
corana
Buna ziua!
Am o fetita de 4 ani care in urma cu 2 ani a facut operatie de polipi. Dupa operatie nu s-a observat nici o ameliorare, adica respira pe gurita, sforaia noaptea. In ultima perioada sforaie mult mai mult, somnul i-a devenit parca mai agitat, cand o rog sa inchida gurita spune ca nu poate...Ce ne sfatuti?
Multumim anticipat pt raspuns!
Sanatate tuturor!
0
28-06-2010, ora 18:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
deciziea de a opera copilul la 2 ani.. este controversata fiindca acesti polipi.. la copii au tendinta sa creasca in volum pana la 7 ani.. si pana la 11 se micsoreaza de la sine...
acum trebuie sa desfundati nasul cu ser Efedrinat.. sa aspirati nasul.. si sa administrati Colargol de 1% cate 3 pic la 8 ore 10 zile ( in pozitie culcat)
deasemeneea tre sa vorbiti cu un medic Homeopat
daca aceste 2 tratamente nu dau rezultat.. o sa operati copilul inca odata
0
29-06-2010, ora 08:30
corana
Nu este medic/terapeut
corana
Multumesc mult de raspuns..incepem diseara
Daca dr a spus operatie caci altceva nu e de facut...noi, parintii speriati si incepatori.ne-am speriat si ne-am supus...
Daca nu cer prea mult si daca se cade, pot cere o adresa/nume de medic homeopat?
Multumesc mult.
0
09-07-2010, ora 09:07
simona_giusca
Nu este medic/terapeut
simona_giusca
Multumesc tare mult pentru toate sfaturile. Baietelul e foarte bine, nici urma de tuse sau secretii nazale de ceva timp si e tare bine. Nasul e un nas frumos si sanatos. Sfatul dumneavoastra - sa evitam acrul- in situatia in care e un fan al vitaminei C, a fost foarte eficient, nu ne-a mai spus nimeni acest lucru pana acum. Multumim inca o data si sa va dea Dumnezeu multa sanatate!
0
23-09-2010, ora 20:21
ina_geanina
Nu este medic/terapeut
ina_geanina
buna, am un baietel de 4 ani jumate si ne confruntam cu raceli toamna si primavara, ceea ce o normal mi-ati spune spune toti copii racesc in cele doua anotimpuri si nu numai doar ca noi facem imediat laringita. Nu facem febra, nu ne curge nasucul, debutam cu nasul infundat, putin rosu in gat si ne trezim din timpul somnului ca am facut laringita cu stridor, dificultate la respirat etc, etc, repede la spital internari, hemi, injectabil apoi prednisonm etc etc si asta se itampla de la varsta de 2 ani, nu am avut nici o raceala fara laringita si am avt destule raceli.
Am consultat medici ORL -isti si au spus ceva de genul daca vreti sa scapati de leringita trebuie sa-i scoate-ti polipii, chiar e necesar? sau exista si alta cale ? mi-e asa de frica, desi ni s-a spus ca operatia nu e foarte complicata,
daca-i scot polipii si el continua sa faca laringita? nu ar trebui sa fac si alte investigatii? eu am tot intrebat acelasi raspuns polipi, polipi ce m-ati sfatui, mai vreau si alte raspunsuri de la specilisti AJUTOR
0
25-09-2010, ora 07:33
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
laringitl stridoroase sunt caraceristice Baietilor, dar cred ca dupa 5 ani Nu o sa mai faca asa pronuntat.
edemul local a laringelui.. poate fi provocat si de alimentia acida, acra care trece prin faringe..deasemene de la un reflux gastroesofagin.
faceti un consult la gastrologie si evitati tot ce tine de acru, acidulat si fructe citrice.
tre sa aveti acasa aparat de aerosoli
0
25-09-2010, ora 20:52
ina_geanina
Nu este medic/terapeut
ina_geanina
buna ziua
multumesc de raspuns
Ideea e ca noi nu mancam acru si nu bem sucuri cu acid,
Avem si un aparat SALIN pe care-l bagam in priza cand avem nasucul infundat si suntem raciti
ce sa zic, sau ce ne sfatuiti sa mai asteptam putin sau sa ne ducem sa ne operam de polipi
ce ne sfatuiti, noi am fost sa ne operam la Timisoara, si am plecat acas fara operatie, tocmai am avut cu o sapt. in urma laringita din nou si ne-au spus ca trebuie sa treaca cel putin 3 sapt de la raceala.
ne-am dus asa fara sa stim.
sa mai incercam si noi cu preparatul acela din farmacie ptr diminuare si sa mai asteptam?
astept sfaturi
multumesc
0
26-09-2010, ora 18:52
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
in aparatul de slina.. puneti si 2-3 pic de ulei volatil de eucalipt + 2-3 pic de ulei de lamaie
Colargol sau protargol.. preparat in farmacie cate 2-3 pic la 8 ore in nas in pozitie culcat pe spate.. 10 zile
0
29-09-2010, ora 21:11
ina_geanina
Nu este medic/terapeut
ina_geanina
buna seara,
sa inteleg ca ma sfatuiti sa-i fac acum 10 zile de tratament.
si sa mai asteptam cu operatia?
sa vedem daca la urmatoarea raceala face lagingita si apoi sa mergem la operatie?
0
29-09-2010, ora 21:12
ina_geanina
Nu este medic/terapeut
ina_geanina
multumesc
0
28-10-2010, ora 16:16
ramo3r
Nu este medic/terapeut
ramo3r
Buna, ma numesc Ramona C. din Cluj-Napoca SI am un baiat de 6 ani si 3 luni diagnosticat cu asm bronsic din 2008, alergic la polen graminee, cu d. farinae, d. pteronyssinus, cu tratament de 2 pufuri de Flixotide pe zi, si tinut sub supraveghere medicala si evaluare periodica.In urma repetatelor otite int. seroase si tratate conform specialistolor de la clinica ORL, cu Nurofen, picaturi Betabioptal in nas de 3x2, si spalaturi in nas cu nazomer am constatat ca nu mai aude bine.I s-a facut un test cu un aparat iar d-na dr.a zis ca intr-adevar nu aude din cauza lichidului acumulat in spatele timpanului, iar daca nu ma voi hotari repede pt operatia de scoatere a polipilor va putea ajunge surd.Am retineri cu privire la operatie pt anestezie, si pt ca s-ar putea reface polipii.Am discutat cu un medic homeopat si mi-a zis ca s-ar reface polipii din cauza alergiilor si ar fi mai bine sa incercam un tratament.De mentionat faptul ca tot tinpul are secretii nazale indiferent de anotimp-apose sau mai consistente.
As dori sa stiu parerea dvs. cu privire la asm, si la polipi.Cu multumiri Ramona.C. din Cluj-napoca
0
28-10-2010, ora 18:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
La produsele apicole sunt alergici numai copii infectati cu paraziti intestinali...
Tind sa cred ca si alergiea si astmul.. sunt o reactie a organizmului la intoxicatia organizmului din interior.
UN tratament de durata homeopatic, un tratament naturist de durata contra parazitilor intestinali, Regim alimentar strict fara dulciuri ! ar ameliora mult starea generala a copiluli.
cat despre Polipi.. sunt 2 posibilitati
1. daca polipii sunt foarte hipertrofiati si impedica aerisirea urechii.. trebuie scosi ( chear cu riscul sa recidiveze.. riscul sa cronicizeze acea otita seroasa e mai mare !!!!)
2. daca dupa tratamente locale, aerosoli, spalaturi nazale, colargol.. copilul respira pe nas.. se mai poate astepta cu operatia
0
19-01-2011, ora 21:36
dianaseg
Nu este medic/terapeut
dianaseg
Buna seara!
Baietelul meu, in varsta de 3 ani si 10 luni a facut laringita prima data la 7 luni.Am fost internati in spital pentru o saptamana.De atunci si pana cand a implinit 1 an, in fiecare luna a luat antibiotic.De la 1 an si pana pe la 3, a avut raceli putine-antibiotic de 2-3 ori max in acest interval.Din primavara, iarasi au inceput problemele.Se scarpina la nasuc intr-una.Dupa vreo 2 saptamani, a inceput sa stranute cand se trezea.Medicul ne-a spus ca ar fi alergie.Am incercat Singulair-prima data a inceput sa tuseasca, a 2-a oara i s-a umflat si innegrit ochiul.Am facut testele cutanate si are predispozitie alergica la acarieni.La sfarsitul lui august a facut bronsita-totul a debutat rapid, cu nara dreapta infundata.Septembrie-pneumonie.Octombrie-laringita striduloasa(spital).Dupa acest episod a facut de 2 ori otita.Toate au fost tratate cu antibiotice.In nasuc cred ca am pus 70% din preparatele care exista:ser, apa de mare, ophtamesone n, betabioptal, preparate cu ser efedrinat, inhalatii, aerosoli.Acum asta este problema noastra majora:nasul in permanenta infundat, in special nara dreapta, iar cand reusim sa scoatem mucusorii sunt purulenti.Cum schimbam putin aerul, cum se infunda nasul.Au fost perioade in care incercam sa scoatem mucusorii cu aspiratorul si nu reuseam(asa grosi erau).Acum am descoperit spalaturile nazale cu apa calduta si sare si altceva nu mai folosim.Ni s-a spus ca ar fi polipiii.Ne mai apuca din senin si cate o tuse ca si cand s-ar inneca, linistindu-se doar cu Bronhofort de la Pro Natura.Am fost la medici alergologi si la noi-in Craiova, si la Bucuresti.Am mers la orl-isti numai aici.Din octombrie luam Ribomunil pt cresterea imunitatii.Nu as mai vreau sa-i dau nici un fel de medicament.Am uitat sa va spun ca transpira foarte tare, in special la cap in timpul somnului sau cand se joaca.Luam tot din oct. Osteocare 10 zile/luna.Ce sa facem?Unde sa mai mergem?Ce ne sfatuiti?Multumim mult!
0
20-01-2011, ora 06:08
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
mai mult ca sigur copilul are paraziti intestinali care ii scad imunitate si provoaca acele stari alergice
trebuie sa faceti tratamente naturiste de durata antiparazitare
regim alimentar strict ( sa excludeti dulcele.. si tot ce poate provoca alergie( sucuri cu coloranti artificiali, condimente, albus de ou, capsuni s.a)
continuati cu spalaturile nazale
Folositi ACC si in aerosoli si sirop
Cautati o farmacie care prepara COlargol de 1%.. cate 3 pic pe nasul curat, in poxitie culcat pe spate, sa ajunga picaturile in rinofaringe 10 zile, cu pauza 10 zile si repetati
0
21-01-2011, ora 08:56
dianaseg
Nu este medic/terapeut
dianaseg
Buna dimineaţa!
Mulţumesc mult pentru raspuns!Voi căuta tratamentele pentru a începe chiar azi.Sper sa găsesc Colargol.În această perioadă ar fi bine sa frecventeze grădiniţa sau ar trebui să stea acasă?Am tot făcut ex coproparazitare, dar nu a ieşit nimic.Şi noi ne-am gândit la această variantă.Mihnea manâncă f bine, dar nu prea asimileaza. Are, într-adevăr, şi foarte multă energie.Sperăm să rezolvăm cu ajutorul dvs problemele noastre.Mulţumim mult!
0
31-01-2011, ora 16:59
dianaseg
Nu este medic/terapeut
dianaseg
Buna ziua!Azi este a 10-a zi de tratament cu colargol si ne vom opri.Ne-au mai scazut cantitativ mucusorii, dar nasul tot ni se infunda si am capatat si o tuse ceva mai urata decat inainte.In timpul somnului ba se aude un suierat, ba sforaie.De 2 zile am inceput sa-i dau sinupret si aerius.10 zile vo face numai spalaturi nazale?Fara nimic altceva?Multumim!
0
31-01-2011, ora 17:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. este suficient sa faceti spalaturile nazale + sinupretul si aerius.
se mai poate adauga Eurespal sirop
deasemenea se poate face aromoterapie in camera cu ulei volatil de eucalipt. sau(si) inhalatii reci de pe un servetel..
0
01-02-2011, ora 18:22
dianaseg
Nu este medic/terapeut
dianaseg
Multumim mult pt sfaturi si pt promptitudinea dvs!suntem ceva mai bine.
Adaugă un comentariu / răspuns
62 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Urgențele respiratorii (pulmonare) - cum să le recunoști și ce să faci
  • Ce faci când copilul nu respiră bine (nu poate să respire)?
  • Noi date despre mucus ar putea ajuta pacienții să respire mai ușor
  • Respirație dificilă? - cum îți dai seama că ai ceva la plămâni
  • Ce să faci când simți că nu ai suficient aer (probleme de respirație)
  • Dificultăţi la respirat? Cum îţi dai seama dacă respiri bine sau nu
  •