poliartrita reumatoida - tratament

06-10-2010
flori dinu
Nu este medic/terapeut
flori dinu
Am poliartrita reumatoida de 4 ani, ca tratament de fond am luat metotrexat 2.5 mg( 3 comprimate /saptamana ).
Intrucat metotrexatul comprimate nu se mai gaseste pe piata romaneasca decat injectabil (nu am luat intrucat este incomod din mai multe puncte de vedere )as dori sa stiu ce alt medicament pot sa iau pentru aceasta boala chinuitoare.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
27 comentarii
0
06-10-2010, ora 14:18
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Un distins coleg (de breasla) de-al domnului dr Uscatu, Loren Cordain - un titan al nutritiei paleolitice si adept al medicinei evolutionare, a scris inca de prin 99 un studiu de 11 pagini cu o bibliografie foarte vasta. Paradoxal aceste studii sunt total ignorate, in schimb sunt promovate tot felul de medicamente cu efecte secundare. Cautati "afaceri cu suferinta" pe google si veti gasi raspunsul (:

Mai multe detalii pot fi gasite pe blogurile din profilul meu, cautati artrita, sau reumatoida.

-
Modularea funcţiei imune de către lectinele alimentare în artrita reumatoidă

Loren Cordain*, L. Toohey, M. J. Smith and M. S. Hickey
Department of Health and Exercise Science, Colorado State University, Fort Collins, CO 80523, USA
(Received 2 March 1999 - Revised 5 July 1999 - Accepted 30 August 1999)

În ciuda observaţiilor clinice aproape unanime că inflamaţia intestinală este în mod frecvent asociată cu inflamaţia articulaţiilor şi vice versa, natura acestei conexiuni este încă ambiguă. Prin acest rezumat, oferim probe referitoare la interacţiunea lectinele alimentare, enterocite şi limfocite ar putea facilita translocaţia antigenilor alimentari cît şi generaţi la nivel intestinal, ce în schimb generează o persistentă stimulare antigenică periferică. În cazurile vulnerabile genetic, această stimulare antigenică ar putea rezulta prin manifestarea unei artrite reumatoide evidente, mediate prin mimetică moleculară, un proces prin care peptide exogene cu structură similară celor endogene, ar putea determina o reacţie înrucişată a anticorpilor sau limfocitelor T atît cu peptidele exogene cît şi endogene, astfel depăşind toleranţa imunologică. Eliminînd componentele dietei (caz particular lectinele) ce influenţează atît structura cât şi funcţia enterocitelor şi limfocitelor, s-a presupus că stimularea antigenică periferică va fi redusă, rezultînd astfel într-o diminuare a simptomelor bolii pentru anumiţi pacienţi cu artrită reumatoidă.
0
06-10-2010, ora 16:10
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Fac abstractie de referinta la adresa mea a colegului medic ""germont"", intrucat nu este de demnitatea mea sa raspund...
Tratamentul cu metothrexat este prima optiune in poliartrita, cea mai simpla si eficienta. Este foarte adevarat ca nu se mai gasesc comprimate pe piata romaneasca, motiv pentru care voi initia o actiune in justitie impotriva factorilor decidenti din sanatate (MInister, Comisia medicamentului etc), impreuna cu o campanie de presa pe masura faptelor abominabile ce se petrec apropos de aceste medicamente de negasit...
Puteti stabili, impreuna cu reumatologul, o alta eventuala schema de tratament.
Oprirea tratamentului de fond inseamna distrugerea rapida, masiva, ireversibila si invalidanta a articulatiilor, ca si a organelor interne, ochilor etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
06-10-2010, ora 16:41
flori dinu
Nu este medic/terapeut
flori dinu
Domnule doctor.
Multumesc pentru raspuns.
Idea este ca metotrexatul l-am suportat foarte bine.
Nu stiu daca o sa am curajul sa incep alta schema de tratament.Stiu ca se fabrica in Austria, Viena.
Doctorul meu reumatolog mi-a procurat prin nu stiu ce firma de distributie pana acum metotrexatul insa una e cand il cumperi din farmacie si alta sa mergi tot timpul sa te milogesti pur si simplu.
Ma puteti ajuta in achizitionarea acestui medicament ?
0
06-10-2010, ora 17:05
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Pentru articolul integral in română, puteti accesa blogul din profilul meu

-

A mers după ce a eliminat grîul
http://heartscanblog.blogspot.com/2010/05/man-walks-after-removing-wheat.html


Nu, acesta nu este un titlu pe prima pagină din National Enquirer (un tabloid american, nota trad.) de genul, O femeie naşte un extraterestru.
Tom este un bărbat de 26 de ani, cu o situaţie medicală dificilă, o malformaţie cu care s-a născut, ulterior reconstruit chirurgical. Exceptînd acest lucru, duce o viaţă normală este căsătorit şi este de fapt, destul de inteligent.
A venit la mine pentru o opinie referitoare la starea generală de sănătate. Tom se temea că malformaţia congenitală i-ar putea submina şansele pe termen lung pentru o viaţă sănătoasă şi longevitate, deci vroia să optimizeze toate celelalte aspecte ale sănătăţii sale.

Dar, cînd l-am examinat pe Tom, abia se putea ridica pe masa de examinare fără a se cutremura de durere. Cînd i-am cerut să meargă, a şchiopătat cîţiva paşi, iarăşi cu dureri evident. Cînd am întrebat ce îl doare, a răspuns "Totul !". Spunea că doar dacă se mişcă îl dor toate încheieturile.

Mi-a povestit că cei cîţiva doctori ce l-au consultat de-a lungul anilor, nu ştiau de ce avea asemenea dureri, nu era artrită reumatoidă, gută, pseudogută, ori altă boală inflamatorie a articulaţiilor ce ar fi putut fi de vină pentru dizabilităţile acestui tînăr de 26 de ani. Chiar şi reumatologii erau neputincioşi. De asemenea nu avea legtură nici cu problema congenitală rezolvată chirurgical. Deci Tom îşi ducea viaţa mai departe, cu greu fiind în stare să iasă la o plimbare cu soţia fără a avea dureri, ajungînd la ritmul unui bătrîn de 80 de ani.

prin urmare i-am sugerat să elimine toate produsele cu grîu:
"-Nu ştiu cu siguranţă dacă va avea vreun efect, Tom. Dar singura cale să aflăm este să încercăm. De ce nu am încerca o perioadă de 4 săptămîni în care eviţi meticulos grîul ? Nimic rău nu se poate întîmpla."

El şi cu soţia m-au privit uimiţi, dar erau atît de disperaţi să găsească o soluţie încît au fost de acord să încerce.
Tom s-a reîntors 6 săptămîni mai tîrziu. A intrat în cameră vioi şi apoi...
.
.
.
0
06-10-2010, ora 22:41
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Iata linkul catre studiul din care am tradus primul citat, posibile cauze ale artritei reumatoide descrise in amanunt. Aceasta este realitatea stiintifica, certitudini pe baza carora medicii ar trebui sa aleaga linia terapeutica de baza.
http://www.thepaleodiet.com/articles/Arthritis%20PDF.pdf

Domnule dr Uscatu, puteti sa nu raspundeti insa eu am sa spun adevarul pana la capat, indiferent cat de incomode sau lipsite de respect ar parea afirmatiile mele.
Consider ca este ceva strigator la cer, sa castigi increderea oamenilor
(pe merit ce-i drept) intr-un domeniu ce nu prea lasa loc de interpretari (chirurgie ortopedica), insa cand se pune problema de reumatologie si nutritie, SA DEZINFORMEZI, distrugand astfel destine.
Da, asta ati facut de-a lungul a 14 pagini, pe topicul vechi despre artrita reumatoida, ati indus oamenii in eroare.

ma opresc aici, fiindca domnul dr. Uscatu este intr-adevar un gentleman si prefer sa nu intretin o disputa fara sens, linkurile vorbesc de la sine.
Cu dedicatie pentru cei care vor primi o diploma de medic sau deja au una, ultimul mesaj, de pe linkul de mai jos.

http://forum.romedic.ro/prod/aici_sa_ma_cert_cu_gunoaiele_care_se_cred_doctori_045068.html
0
06-10-2010, ora 22:43
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Continuati cu Mtx, daca raspundeti la el este cel mai simplu tratament, de fapt prima optiune in aceasta maladie.
Metothrexatul se gaseste si in Ungaria, si in Bulgaria, un pic mai iefitin decat in Austria.
Cu siguranta ca-l vom regasi si in Romania in curand, dupa demersurile pe care le voi initia.
Tinem legatura.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
07-10-2010, ora 17:20
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Buna, domnule Germont. As vrea sa iau si eu legatura cu dv. Am fost o persoana activa si am ajuns o epava la 40 de ani. poliartrita de 8 ani ma macina, nu mai pot. Aveti un cabinet unde va gasesc, eu sunt din Baia Mare.
0
07-10-2010, ora 17:49
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Domnul dr. a facut o ironie, dar a uitat sa puna niste ghilimele, deci NU SUNT MEDIC !
Sunt doar enervat de faptul ca familia m-a distrus, am pielonefrita cronica (toti intelectuali activi in domeniul medical).
Mare lucru nu e de spus, scrie tot pe topicul celalat (deschis de doamna Irina Toma), nu e cazul sa mai repetam aici.
0
29-10-2010, ora 14:37
flori dinu
Nu este medic/terapeut
flori dinu
Domnule doctor,

As dori sa stiu daca incep sa iau metotrexat injectabil cate injectii trebuie sa fac pe saptamana in conditiile in care iau 3 comprimate, adica 7.5 mg/saptamana ?
Si daca metotrexatul comprimate este "depasit" comparabil cu cel injectabil altfel nu inteleg de ce nu se mai fabrica in Romania.

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Flori Dinu
0
29-10-2010, ora 16:23
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este un adevarat scandal ce se intampla cu Metothrexatul si cu alte medicamente similare, care nici macar nu mai figureaza pe lista medicamentelor aprobate de Ministerul Sanatatii pentru consum in Romania.si este vorba despre circa 100.000 pacienti care utilizeaza acest medicament...
Eu sunt acum in curs de a da in judecata Ministerul sanatatii pentru acest fapt incalificabil. Se pare ca acest medicament este prea ieftin pentru a fi produs sau importat, si atunci este interzis!!!!
Pana atunci pacientii se aprovizioneaza din Bulgaria, Ungaria sau Austria.
Doar reumatologul va poate indica dozele echivalente.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
30-10-2010, ora 19:02
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Eu va sustin Domnule doctor, doar spunetimi ce sa fac. In tara asta de ce sa luam ceva ieftin si bun cand putem lua ceva scump si prost. 6 ani am duso foarte bine cu metrotrexat, dupa care mi l-a scos si mi-a dat Arava care costa 300 pe luna, abia mai merg la servici. Metrotrexat a costat 12 lei. Avem o tara bogata si frumoasa si.
0
31-10-2010, ora 19:14
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Va voi tine la curent cu demersurile initiate de mine pe aceasta tema.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
01-11-2010, ora 15:23
flori dinu
Nu este medic/terapeut
flori dinu
Buna ziua.
Domnule doctor,
Sa speram ca reusiti sa rezolvati ceva si va rog sa ma tineti la curent .
Este adevarat metotrexatul era fabricat de SINDAN si costa pana in 5 RON flaconul, de multe ori m-am gandit care ar fi cauza scoaterii acestuia de pe piata romaneasca ori e foarte ieftin ca pret ori este "depasit" ca medicament.
Si totusi nu inteleg de ce medicii reumatologi n-au facut sesizari la Minister ca doar stiau ca noi bolnavii de poliartrita reumatoida ne confruntam cu aceasta problema !

Multumesc.
Flori Dinu
0
01-11-2010, ora 16:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Eu am discutat cu vreo 20 de medici reumatologi si toti au ridicat din umeri neputinciosi...nu are nimeni curaj sa se "bata" cu autoritatile, mai ales in domeniul medicamentelor, unde interesele se ridica la miliarde de euro...
Nu este depasit ca medicament, chiar este produsul de prima intentie in Poliartrita Reumatoida.
Problema este una foarte grava. Voi face sesizarile catre forurile in masura, astept primele raspunsuri si abia mai apoi vom declansa, impreuna, o actiune in justitie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
09-11-2010, ora 16:15
flori dinu
Nu este medic/terapeut
flori dinu
Buna ziua.
Doresc sa va informez ca am reusit sa gasesc metotrexat 2.5 mg comprimate in Bulgaria la un pret de 7.7 EUR /flacon de 50 comp.+ transport aprox 7 EUR.
Ma intreb si va intreb de ce nu se importa ?
Cred ca ramane valabila explicatia "e un medicament ieftin ", costul /luna ar fi de 15, 8 RON, in conditiile in care eu iau 3 compr./sapt.

Va multumesc.
Flori Dinu
0
13-11-2010, ora 21:56
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Produsul a fost interzis pentru utilizare in Romania de catre Ministerul Sanatatii si forurile competente in domeniul medicamentelor.
Este un medicament de care au nevoie 150.000, poate chiar 300.000 de pacienti din Romania si care face parte din protocolalele terapeutice din toate tarile civilizate europene, unde se gaseste in farmacii.
Am inceput lupta cu autoritatile competente pentru ca acest medicament sa fie din nou autorizat pentru utilizare, si respectiv comercializare in Romania, insa lupta nu poate fi purtata doar de catre mine.
Fireste, am nevoie de sprijinul oricarui pacient aflat in aceasta situatie, motiv pentru care v-as ruga mult sa luati legatura cu mine prin mail.
Cu deosebita stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
13-01-2011, ora 19:31
florina pop
Nu este medic/terapeut
florina pop
Buna ziua, ma numesc florina(brasov), am 36 de ani si de 10 ani am fost diagnosticata cu poliartrita reumatoida, am luat metotrexat de 2.5 mg pana acum 3 ani, pt. ca ma simteam bine am intrerupt tratamentul, dar de o luna de zile au inceput durerile la maini si picioare si am cautat in Tg Mures(unde locuiesc in prezent) dar nu am gasit decat fiole injectabile de metotrexat, ce ma sfatuiti sa fac.
0
13-01-2011, ora 20:44
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Evident, intreruperea tratamentului a fost o mare eroare, iar articulatiile se distrug ireversibil.
Produsul (metothrexat comprimate) a fost interzis pentru utilizare in Romania de catre Ministerul Sanatatii si forurile competente in domeniul medicamentelor.
Am inceput lupta cu autoritatile competente pentru ca acest medicament sa fie din nou autorizat pentru utilizare, si respectiv comercializare in Romania, insa lupta nu poate fi purtata doar de catre mine.
Fireste, am nevoie de sprijinul oricarui pacient aflat in aceasta situatie, motiv pentru care v-as ruga mult sa luati legatura cu mine prin mail.
Astept raspunsul D-voastra.
Cu deosebita stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
17-01-2011, ora 09:29
flori dinu
Nu este medic/terapeut
flori dinu
Buna ziua.

Acelasi raspuns am primit si eu (idem florina pop), v-am scris pe e-mail etc. Care lupta ati inceput domnule doctor ca a trecut ceva timp, eu mi-am dat acordul ca voi sprijini initiativa d-voastra si nu m-a contactat nimeni.
De ce am impresia ca toate raspunsurile d-voastra sunt tip !

Imi cer scuze dar noi bolnavii de poliartrita reumatoida tot asteptam sa apara un tratament pentru aceasta boala chinuitoare si din disperare cautam sa discutam pe acest forum.

Cu stima,
Flori Dinu
0
17-01-2011, ora 10:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
"Lupta" mea a inceput, asa cum era firesc, de jos, adica prin interpelari adresate autoitatilor. Am sprijinul unor persoane relativ bine intentionate, care au sunat deja persoane aflate in situatia D-voastra.
In scurt timp, in absenta unor raspunsuri concrete de la autoitatile in domeniu, vom trece impreuna la un alt gen de actiuni.
V-as ruga sa comunicam din nou pe e-mail, pentru actiunile ulterioare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
27-01-2011, ora 00:50
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Apropos de demersul pe care l-am initiat in urma cu cateva luni, pentru re-introducerea in Romania a Methotrexat-ului comprimate, campania de presa a fost intiata (poate ca ati vazut o stire azi, la 19.30 la TV despre absenta unor medicamente vitale de pe piata), si o ancheta ampla a fost demarata la autoritatile medicale de profil. Methotrexatul este utilizat si in tratarea leucemiilor la copil, si mai exista inca vreo 6 medicamente pentru leucemii ce sunt absente din Romania.
Marturiile fiecaruia dintre D-voastra vor fi un real sprijin in aceasta actiune. Nu veti mai fi obligati sa va procurati din strainatate comprimatele si nici sa recurgeti la solutia injectabila.
Va voi tine la curent cu evolutia situatiei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
27-01-2011, ora 11:17
flori dinu
Nu este medic/terapeut
flori dinu
Buna ziua.
Multumesc pentru informare.
Voi sprijini aceasta actiune.
Am o intrebare, de aprox.3-4 saptamani am dureri la maini si picioare mai puternice decat de obicei fiind in tratament cu methotrexat 3 comp./sapt., am mers la medicul reumatolog si mi-a recomandat cresterea dozei la 4 comp./sapt.( 10 mg), considerati ca cantitatea de 7.5 mg nu mai poate sa stapaneasca boala sau este normal sa mai fie si pusee ?
Inainte mai faceam cate o injectie de diprophos la 6 luni si ma simteam mai bine dar medicul este impotriva cortizonului si mi-a recomandat sa nu mai apelez la diprophos.
Analizele nu au iesit ok, vsh 50, proteina C cantitativa 30, fibrinogen 480, tgp 24, tgo 43, sumar urina :numerosi oxalati de calciu, radiografia la maini : nu sunt modificari osteoarticulare, celelalte analize ok.
Sincer am amanat cresterea dozei la 4 comp.de teama efectelor secundare dar probabil ca ma voi conforma in functie de cum o sa ma simt.

Cu stima,
Flori Dinu
0
29-01-2011, ora 15:04
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Buna, Flori eu merg pe principiul, daca iau multe medicamente ( doar ce prescrie doctoru) pot sa mor, daca nu le iau pot sa ajung in carucioru cu rotile, dupa care ma intreb CE ALEG?????
Alegerea sta in noi, eu iau 10 mg MTX injectabil, stiu ca asta e doza maxima.
Cu stima Monica
0
29-01-2011, ora 20:31
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Este preferabil sa va supuneti indicatiilor reumatologului. Probabil ca a survenit un puseu inflamator, care trebuie stapanit prin cresterea temporara a dozei de MTX. Atitudinea mi se pare logica si merita sa o aplicati.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
31-01-2011, ora 13:09
flori dinu
Nu este medic/terapeut
flori dinu
Buna ziua.

Multumesc pentru raspuns si incurajare, conteaza o parere in plus.
M-am hotarat si ma voi supune indicatiilor medicului reumatolog, sper ca aceasta decizie sa rezolve puseul bolii.

Cu stima,
Flori Dinu
0
27-04-2012, ora 22:24
stefy26
Nu este medic/terapeut
stefy26
Nu am gasit in nici o farmacie methotrexat injectabil. Va rog sa ma ajutati urgent! Am intrerupt tratamentul de 1 luna.
0
02-05-2012, ora 09:13
flori dinu
Nu este medic/terapeut
flori dinu
Methotrexatul injectabil nu se mai importa, si eu sunt in aceeasi situatie.
Mergeti la medicul reumatolog sa va prescrie alt medicament.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.