poliartrita reumatoida

21-05-2010
stefan@
Nu este medic/terapeut
stefan@
buna seara..daca poate cineva sa-mi ofere o sugestie in urmatoarea problema :((. o cunostinta sufera de poliartrita reumatoida, pe langa asta mai are si bronsita pulmonara( a suferit si o operatie la plamani si are si "sechele"), plus CPC decompensat.are 67 de ani. a fost la spitalul de recuperare dar medicul a spus ca din cazua fibromului pulmonar nu e recomandat tratament de recuperare( fizioterapie/balneologie). a fost refuzata de la internare practic.chiar asa este? nu are voie sa faca fizioterapie? are mainile si incheieturile umflate...
multumesc.
14 comentarii
1
22-05-2010, ora 00:12
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Solutia terapeutica in Poliartrita Reumatoida nu este nicidecum fizio-terapia, ci tratamentul de fond (de tip metothrexat, leflunamida, anticorpi monoclonali). In lipsa acestui tratament boala evolueaza catre distructii articulare masive si ireversibile, insotite de suferinta articulara importanta.
Prin urmare singura posibilitate rezonabila este constituita de respectarea tratamentului de fond, daca acesta exista (nu mi-ati precizat asta, desi era singurul lucru esential al relatarii D-voastre).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
1
22-05-2010, ora 00:35
Gabita D
Nu este medic/terapeut
Gabita D
Cunosc si eu o persoana cu aceasta afectiune care de ceva vreme a apelat la un alt tip de tratament si are o imbunatatire evidenta a starii de sanatate.
1
22-05-2010, ora 00:39
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Din pacate inca nu s-a inventat o alternativa la tratamentul de fond (de tip metothrexat, leflunamida, anticorpi monoclonali).
Nenumarati pacienti au incercat fel de fel de tratamente "naturiste", insa rezultatele sunt, fara exceptie, deceptionante (agravarea dramatica a starii generale si distructia invalidanta a articulatiilor).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
22-05-2010, ora 01:24
Gabita D
Nu este medic/terapeut
Gabita D
Cunosc si eu o persoana cu aceasta afectiune care de ceva vreme a apelat la un alt tip de tratament si are o imbunatatire evidenta a starii de sanatate.
0
22-05-2010, ora 16:42
vlac
Nu este medic/terapeut
vlac
Buna ziua,
Gabriela D, sunt interesat de tratament pentru ca si eu sunt diagnosticat cu artrita in faza incipienta. Am incercat mai multe tratamente, dar cu rezultate slabe. Tratamentul de baza recomandat de medici este foarte agresiv pentru restul organismului. Probabil ca nu voi avea incotro si il voi urma, dar vreau sa incerc altceva inainte.
Te rog pune-ma in contact cu persoana de care spuneai mai sus. Multumesc!!
Vlac
0
22-05-2010, ora 17:14
Gabita D
Nu este medic/terapeut
Gabita D
Astaxantinul şi cancerul
Tanaka a constatat că astaxantinul protejează şoarecii de cancerul la vezică indus pe cale chimică şi scade riscul unor apariţiei unor tumori induse chimic în cavitatea bucală la şobolani, fiind în această privinţă mai eficient decât beta-carotenul. În plus, astaxantinul a blocat în mod semnificativ evoluţia cancerului la colon indus de carcinogen la şobolani, încetinind totodată evoluţia cancerului mamar la şoareci, având un efect mai puternic decât beta-carotenul şi cantaxantinul.

Tanaka, T, et al:
(1)Chemoprevention of mouse urinary bladder carcinogenesis by the naturally occurring carotenoid astaxanthin. Carcinogenesis 1994;15:15-19.
(2)Chemoprevention of rat oral carcinogenesis by naturally occurring xanthophylls, astaxanthin and canthaxanthin. Cancer Res. 1995;55:4059-4064.
(3)Suppression of azomethane-induced rat colon carcinogenesis by dietary administration of naturally occurring xanthophylls astaxanthin and canthaxanthin during the postinitiation phase. Carcinogenesis 1995;16:2957-2963.

Potrivit lui Kurihara, experimentele pe animale au dovedit că astaxantinul minimizează reprimarea celulelor NK (celule killer naturale), ceea ce duce la înlăturarea mai eficace a celulelor tumorale.

Kurihara H, et al: Contribution of the antioxidative property of astaxanthin to its protective effect on the promotion of cancer metastasis in mice treated with restraint stress. Life Sci. 2002;70:2509-2520.

Rezultatele pozitive privind efectul astaxantinului sunt confirmate şi de alţi oameni de ştiinţă. Bertram, Jewell şi Jyonouchi au efectuat o serie de studii independent unul de celălalt. Ei au ajuns la concluzia că succesul astaxantinului în lupta împotriva cancerului se explică prin (1) efectul său antioxidant şi antiinflamator, (2) optimizarea comunicării între celule prin aşa-numitele "gap-junctions" (legături între membranele celulare ale celulelor la animale, care fac posibil transportul anumitor molecule între celule învecinate), (3) activarea enzimelor de faza I din ficat, plămâni şi rinichi care contribuie la combaterea nocivităţii substanţelor carcinogene, (4) activarea unei gene tumor surpresoare şi (5) modularea reacţiei imunitare împotriva celulelor tumorale.

Bertram JS: Carotenoids and gene regulation. Nutr Rev. 1999;57:182-191.

Jewell C, et al: Effect of dietary supplementation with carotenoids on xenobiotic metabolizing enzymes in the liver, lung, kidney and small intestine of the rat. Br J Nutr. 1999;81:235-242.

Jyonouchi H, et al: Antitumor activity of astaxanthin and its mode of action. Nutr Cancer 2000;36:59-65.
0
26-05-2010, ora 23:28
Gabita D
Nu este medic/terapeut
Gabita D
Acest mesaj, care este postat mai sus, eu l-am postat ca raspuns la un alt topic, referitor la cancer.
Nu aici, unde se discuta despre poliartrita, cu toate ca si aceasta este o boala autoimuna.

De asemenea un comentariu postat aici, unde se discuta despre poliartrita reumatoida mi-a fost mutat in alta parte, unde se discuta despre cancer.

Probabil cititorii au impresia ca sunt un soi de persoana care n-are ce face si scrie tot felul de bazaconii care nu au legatura cu subiectul.

Cam asa ceva face administratorul acestui site.
Pacat.
Se presupune ca acest site a fost creat pentru a ajuta, a incuraja si a da raspunsuri la intrebari.
0
26-05-2010, ora 23:44
gtytr
Nu este medic/terapeut
gtytr
buna seara!
daca puteti sa-mi raspundeti: am dureri frecvente in piciorul stang, cu pulsatii in zona gambei, uneori o jena si in genunchi si umflatura la glezna; am fost la 3 medici diferiti: la un specialist in chirurgie vasculara, care mi-a spus ca nu am probleme cu varicele ci cu reumatismul; altul, tot in domeniu mi-a recomandat detralex (mentionez ca lucrez in dom.hotelier si stau mult timp in picioare), iar cel de-al treilea mi-a recomandat ciorapi speciali. Durerile persista si tind sa cred ca e altceva. Unde sa mai merg?
Multumesc
0
26-05-2010, ora 23:47
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
V-as sfatui sa mi consultati inca un specialist in Chirurgie Vasculara.
Aveti o potentiala insuficienta venoasa periferica, normala in contextul meseriei D-voastre.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
21-10-2010, ora 19:24
serbana61
Nu este medic/terapeut
serbana61
Buna,
Am 49 de ani si sufar de Poliartrita reumatoida seropozitiva si spondilita anchilopoetica si tocmai am inceput tratamentul cu metothrexat injectabil 2ml/saptamana. Ar trebui sa am incredere in acest produs? Pun in balanta posibilele beneficii si reactiile adverse (dupa unii autori ireversibile). Va multumesc.
0
21-10-2010, ora 22:38
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este prima data in viata cand aud de asocierea acestor doua maladii reumatologice la acelasi pacient...sunteti sigur ca aveti ambele boli??? Eu ma indoiesc sincer...
Metothrexatul este prima alegere in Poliartrita reumatoida, iar 80% din pacienti raspund bine la acest tratament, nefiind nevoiti sa treaca la variante mai complexe, care au efecte adverse si mai puternice...
Efectele adverse, absolut reale, sunt de mii de ori mai usor de tolerat decat distrugerile articulare determinate de oprirea acestui tratament de fond, neglijarea lui sau intarzierea diagnosticului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
21-10-2010, ora 22:50
serbana61
Nu este medic/terapeut
serbana61
Buna seara,

Am fost diagnosticat cu Spondilita acum peste 15 ani, iar cu PC acum doi ani cand au inceput deformatiile articulatiilor degetelor 3-4-5 bilateral, aparitia de noduli la ambele coate, in decembrie trecut am fost operat a doua oara de nodul sinovial metacarpian la mana dreapta. In momentul de fata imi folosesc doar partial degetele 3-4-5 de la ambele maini. La mana stanga aceste 3 degete nu se mai pot misca individual, ci doar "in grup"si sunt practic deplasate inspre exteriorul palmei. Adaugati si osteoporoza diagnosticata acum 5 ani si aveti un tablou complet.
O seara placuta,

Adrian Serban
0
21-10-2010, ora 22:59
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Probabil ca diagnosticul de Spondilita a fost unul eronat, intarziind tratamentul de fond adecvat si determinand distrugerile articulare masive descrise de D-voastra.
Probabil trebuia sa incepeti metothrexat-ul acum 15 ani, iar acum articulatiile ar fi fost intr-o stare infinit mai buna.
Nu stiu de ce ati operat acel "nodul sinovial metacarpian", atata timp cat nu reprezinta adevarata problema...care este tenosinovita extensorilor, ce duce la ruperea acestora si la aparitia deformatiei caracteristice..
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
07-02-2021, ora 23:41
Fortunes74
Nu este medic/terapeut
Fortunes74
Bună seara!
Ma puteți ajuta, va rog, cu un sfat, o sugestie ptr un medic sau spital care are rezultate în tratarea poliartritei reumatoide.
Mătușa mea, în vârstă, suferă foarte tare din cauza acestei boli și as vrea foarte mult sa o pot ajuta.Ar fi ideal in București, Argeș, Dambovita

Mulțumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.