poliartrita ?

16-08-2010
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Salutare tuturor. Am nimerit si eu pe acest forum cautand raspunsuri la problemele pentru care medicii nu au gasit nimic deocamdata. De vreo doua luni mi-au aparut dureri articulare, redoare mai mult la talpile picioarelor si la genunchi. Aveam un chist sinovial la una dintre incheieturile mainii, nu m-a deranjat si nu m-a durut de cand a aparut ( 1 an) dar au aparut semne radiologice de artrita si la cealalta articulatie a mainii tot fara dureri, nu le-am dat importanta !!.
In urma cu cateva luni mi-am descoperit niste virusi si am vrut sa stimulez imunitatea. Aveam imunitatea scazuta, se inflamase un ganglion inghinal si faceam dese infectii in gat si ginecologice.
Am facut o cura de cantastim injectabil, 10 fiole in 10 saptamani, ultima fiind in jur de 15 iunie 2010. Cam de la a cincea doza au inceput durerile de genunchi, ingrozitoare !!! Nu mai puteam urca si cobora scarile fara sprijin, nu ma puteam ridica de pe scaun !! Durerile in laba piciorului erau matinale, acum s-au extins la glezne si am guguloaie de lichid sinovial ?!! ( cred eu ) in exteriorul gleznei. Durerile sunt tot mai mari, umflaturile au ramas de doua saptamani la fel. Ma dor talpile si abia mai cald pe picioare. E ingrozitor !!.
Medicul reumatolog m-a trimis la psihiatrie, zicand ca am sindrom anxios depresiv si mi-a prescris calmepan. Doctora de familie a zis sa iau artoflex, sa pun gheata si sa fac recuperare medicala.
Analizele pe care le-am facut la inceputul lui iulie au iesit foarte bune. Toate analizele de poliatrita, FR creatina C,
VSH 10, anticorpii specifici negativi, analize de lupus - negative, HLAB27 - ceva de genul - negativ !!
iar eu sunt tot mai rau. Mi-a prescris reumatoloaga niste antioxidant si calciu, nurofen si la nevoie ketonal cu protectie gastrica.
Eu banuiesc ca mi-am facut-o cu mana mea, vaccinandu-ma cu cantastim fara sa imi imiaginez ca pot provoca o boala autoimuna la care eram probabil predispusa oricum... Nu stiu ce se intampla !! Da-ti-mi un sfat va rog !!
Am fost la un sanatoriu de recuperare, ma dureau ingrozitor picioarele si uneori coloana. Acolo am gasit un medic ce mi-a prescrris 10 injectii cu demetrol dar nu am simtit nicio ameliorare, ba e mai rau !! Acum mi s-a intarit genunchiul, guguloiul sinovial de la glezna doare rau si abia calc pe unul dintre picioare.
Durerile de la genunchi s-au retras in timp, am ramas cu un junghi aproape permanent si durere de ligament.
ma ung cu artrostop crema, lioton gel, nu stiu ce sa mai fac... am pus frunza de varza si gheata la umflaturi dar fara efect. Mi s-a prescris printre altele si nimesil, asta cred ca ma ajuta sa nu ma urca pe pereti de dureri si sa-mi fac cat de cat somnul. Ziua e un calvar ! Am luat pe cont propriu cate o aspirina pe zi . Ketoprofenul, algocalminul si paracetamolul nu m-au ajutat.
Nu inteleg... e posibil sa fie o reactie atat de agresiva de la stimularea in exces a imunitatii sau s-ao fi instalat o boala autuimuna evolutiva cu tot ce presupune ea.
Va rog sa-mi spuneti daca a mai trecut cineva prin asa ceva si ce ar trebui sa fac, spre unde sa ma indrept ca nu mai rezist, toata viata mi s-a dat peste cap.

va multumesc
430 comentarii 12 ..... 14 15 Înainte ›
0
16-08-2010, ora 01:49
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
am uitat sa mentionez un aspect : mi s-au intarit calcaiele si am dureri in talpi, niste guguloaie intarite bilaterale, la ambelele picioare la fel. Ma dor tendoanele de la glezne si efectiv nu mai gasesc niciun papuc cu care sa pot merge. Conduc greu masina, mobilitatea gleznei s-a redus si manevrez greu padalele. Mi-e teama, sunt extrem de speriata... in cateva luni o sa zac neputincioasa in pat .
Nu mi se arata nimic optimist in fata.

va multumesc si va rog sa-mi scuzati eventualele confuzii de termeni, abia ma familiarizez cu ei... desi NU AS VREA.

sanatate multa tuturor
0
16-08-2010, ora 10:01
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
D-voastra descrieti semnele tipice ale unei poliartrite de tip auto-imun.
Incercati sa consultati un reumatolog care sa acorde importanta semnelor clinice, nu numai analizelor. Exista poliartrite seronegative, care evolueaza cu analize perfect normale dar, daca nu sunt tratate la timp (tratament de fond) evolueaza catre distructii articulare rapide masive si ireversibile.
In momentul in care si analizele vor arata prezenta poliartritei va fi tarziu, avand deja articulatiile complet distruse.
Prin urmare, cautati un reumatolog atent si competent.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
16-08-2010, ora 11:44
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
va multumesc domnul doctor. Sunt intr-o faza disperata, genunchii si gleznele ma ard, parca actioneaza ceva acid in ele si incheieturile mainilor la fel. Saptamana trecuta am facut niste bai galvanice. e posibil sa fie reactii de la ele ??
Doctorul reumatolog mi-a spus ca sa astept sa mi se mai umfle si alte articulatii si apoi sa revin la el !!???
Nu stiu ce sa fac, o sa cer o trimitere de la Meducul de familie la spitalul Sfanta Maria. Am auzit ca acolo sunt medici specializati mai mult pe aceasta boala dar e clar ca o sa incep sa bajbai pana gasesc pe cineva care sa se aplece cu atentie asupra tabloului meu clinic si sa gasesc o ameliorare a bolii in aceasta faza.
Poate o inhibare a raspunsului imun cu produse specifice m-ar fi ajutat inca de acum doua saptamani cand nu mi se inflamase sinoviala de la glezne. Nu am gasit intelegere la nimeni.
Cum pot spune uniii medici ca trebuie sa se umfle pentru ca apoi sa trateze ?? Sa astept sa se instaleze boala si apoi d-zeu cu mila...

Pana atunci m-a trimis la psihiatrie... cica sa IGNOR durerile


Va multumesc inca o data.

O sa revin dupa ce gasesc un doctor care sa ma poata pune pe o directie corecta.
0
16-08-2010, ora 14:14
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Din pacate, eu ma confrunt cu sute de pacienti ca D-voastra, ignorati de catre reumatologi din simplul mtov ca n-au numarul de articulatii " ca la carte" afectate de inflematie, sau pur si simplu analizele sunt normale.
In acest timp, prin intarzierea diagnosticului si a tratamentului de fond ( de tip Methotrexat), articulatiile se distrug rapid si definitiv.
Va spun sincer, desi caut cu disperare un reumatolog care sa inteleaga aceste considerente, inca nu l-am gasit..si am discutat cu multi dintre ei.inclusiv cu cei mentionati de D-voastra ca posibili.
Daca gasiti reumatologul potrivit, v-as ruga sa mi-l prezentati si mie, spre beneficiul pacientilor ca D-voastra...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
16-08-2010, ora 14:42
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
va voi impartasi experientele placute ( daca se poate spune asa...) ref. la medici. Niciodata nu mi-as permite sa comentez pozitia unui medic care greseste chiar si GRAV um a fost in cazul meu. Un medic reumatolog care nu face diferenta dintre un chist sinovial si excrescenta osoasa... cu radiografia in fata !!
Foarte grav !! Am avut ghinion dar sper sa gasesc pe cineva cu adevarat experimentat in aceasta maladie si sa va relatez despre " succesuri " , cum ar zice prostimea tarii care ne reprezinta international.

Intre timp... am ingurgitat glucozamida in cantitati uriase ( la recomandarea doc. de familie ) O ajuta la
incetiniea distructiei articulare ???

Va multumesc din suflet
0
16-08-2010, ora 14:47
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Tratamentul mentionat este perfect inutil.
Singurul util ij prevenirea distructiilor articulare este tratamentul de fond, de tip methotrexat, leflunamida sau agenti biologici (anticorpi monoclonali), in cazul in care se certifica o maladie reumatologica de tip autoimun.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
17-08-2010, ora 15:59
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Hello there!

Am avut aici nici mai mult nici mai putin decat doua mesaje, unul era un articol partial cu link, al doilea niste solutii avand in vedere legatura dintre bolile autoimune, ecologia si permeabilizarea intestinului.
In mod paradoxal a fost sters si cel de-al doilea mesaj, cand de fapt era vorba despre niste aspecte banale dar ESENTIALE in tratamentul acestei boli, lucru ce probabil ca va fi confirmat si de specialistii care mai vad discutia.
Pacat ca nu s-a intamplat acest lucru mai devreme, m-ar fi scutit de o munca inutila.

***********************************
Sunt posibile niste perturbari ale functionarii intestinului:
#disbioza, se recomanda probiotice (cateva miliarde microorg /zi).

#flora de putrefactie, candidoza - evitat amidonul, excesul de carbohidrati, mazarea, fasolea, berea etc
Merge luat din cand in cand un usturoi, eventual argila, dar nu abuzati.

#permeabilizarea mucoasei intestinale
Ideea este ca atunci cand mananci produse de panificatie, se secreta MAI MULT "Zonulin ocludens" ceea ce poate determina permeabilizararea excesiva a intestinului. Idem si pentru lactoza din produsele lactate, de aceea sunt de preferat lactatele fermentate.
Astfel, unele peptide derivate din digestia incompleta a glutenului si eventual cazeinei, traverseaza bariera mucoasei intestinale, putand induce un raspuns autoimun. Intr-o masura mai redusa este valabil si pentru alti alergeni, trebuie sa testati personal prin eliminare sau la laborator.

Chestiunea este deja aplicata pe scara larga de catre dr William Davis, a recomandat acest lucru catre SUTE DE PACIENTI:
************************************************************
Insă au apărut şi efecte pozitive pe care nu le-am anticipat:

* îmbunătăţirea artritei reumatoide - Am văzut asta iar şi iar. Eliminaţi grîul şi starea degetelor şi articulaţiilor se îmbunătăţeşte spectaculos. Mulţi bolnavi de artrită reumatoidă îmi spun că un singur cracker sau covrigel, le declanşează o senzaţie dureroasă ce durează cîteva ore.
********************************************************

Pot sa confirm PERSONAL acest lucru, am avut burta umflata, aport proteic minim si ma dureau articulatiile. Toate simptomele au disparut cand am eliminat complet glutenul !!!

Suplimentar: o glutamina de calitate, omega 3 (reglarea raportului O6-O3) etc etc.
-
Stimate domnule Administrator, daca nici mesajul asta nu este conform cu regulamentul, chiar ca nu stiu ce sa mai zic...
0
22-08-2010, ora 22:34
Andrei_V22
Nu este medic/terapeut
Andrei_V22
BUNA seara!

Va scriu la insistentele tatalui meu, care se afla intr-o situate disperata, diagnosticat de 2 ani cu atrita autoimuna.
Are 45 de ani, dureri insuportabile de incheieturi, fiindca nu si-a mai putut lua toate medicamentele recomandate de un reumatolog din Focsani.
In plus, metrotexatul zice ca-i face rau, si el vrea sa se recasatoreasca.

V-am fi recunoscatori daca ne-ati ajuta cu un raspuns la Intrebari :

1 va rog dl doctor Uscatu, daca ma intarzie o luna cu tratamentul boala poate avansa mult prea mult?

2 dl germon, suferiti de artrita reumatoida? Daca da, dumneavoastra ce medicamente sau solutii naturale
ati folosit, mai exact - daca v-ati rezolvat problema. Dupa cat timp fara gluten, ar trebui sa apara progrese -fara dificultate de deplasare, dureri puternice ?

De fapt cred ca daca ar exista solutii la idemana s-ar aplica, dar daca tata e disperat, nu pot sa il refuz.

Multumesc pentru timp si bunavointa.
0
23-08-2010, ora 00:03
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Nu am fost diagnosticat cu artrita, am avut doar dureri articulare, nici nu am fost la medic.

In rest, daca chiar insistati...

*3 omega3 / zi, la fiecare masa a zilei, dar impreuna cu grasimi. Am ales unul pe care scria distilat molecular, NowFoods. Obligatoriu cu 100-200 UI vit E/zi.
Canepa am luat de aia in punga argintie, are omega 3, e bun si ala, idem si inul stocat la rece. Trebuie pusa la racoare, ferite de lumina si aer.

*Seleniu organic - adica selenometionina, deci o varianta la indemana, nuci de brazilia, dar sa scrie exact cat seleniu contine.

*5 g glutamina seara la 10, daca ultima masa a fost la 6- 7 cel mai tarziu

*Probiotic cu lactobacili 8 mld /capsula INAINTE de masa cu o ora, juma de ora, uite ce zice Margarit:
.
Cel mai bine mi se pare sa folosesti un astfel de supliment drept "starter culture" pentru iaurt sau pentru fermentarea legumelor(cauta kimchi pe goagal).
.

In rest, dupa ce exista certitudinea ca s-a eliminat glutenul complet si sigur, dupa o saptamana sau 4 situatia se imbunatateste treptat, depinde cata paine mancai pana atunci.
Desigur, poate fi vinovat un alt alergen, dar glutenul e primul suspect.
Aparent pare o chestie incredibila, dar ce este asa complicat sa testezi o saptamana doua?

Daca veti cauta pe google -articulatii calde umede- este un articol foarte interesant cu niste ponturi despre articulatii, merita citit.
Aproape am terminat de tradus articolul de mai jos, urmariti profilul meu.

http://www.celiac.com/articles/85/1/Arthritis-and-Celiac-Disease/Page1.html

Sanatate si nu uitati ca lumea va asteapta cu rezultatele, oricare ar fi ele !
0
23-08-2010, ora 12:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Tratamentul de fond (de tip Methotrexat sau similar) este singurul in masura sa opreasca distructia masiva, rapida si ireversibila a articulatiilor.
Este foarte adevarat ca este un tratament greu de suportat, cu multe reactii adverse, insa este singurul tratament cunoscut pana in prezent.
Fireste, pacientul nu este obligat sa respecte tratamentul, insa articulatiile se vor distruge rapid, determinand imobilizarea definitiva in caruciorul rulant. Respectarea tratamentului poate opri distrugerea articulatiilor la nivelul actual.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
23-08-2010, ora 13:43
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Draga Germont,

Mi se pare foarte interesant ce zici. Sa stii ca si eu am avut o banuiala ca artrita asta ar putea fi cauzata de malabsorbtie... alaturi de banuiala ca responsabila de declansarea ei sunt cele 10 vaccinuri cu cantastim pe care le-am facut in mai si iunie.
Te rog sa-mi zici mai explicit, cum s-au declansat si cum se manifestau durerile articulare la tine, cam cat timp au durat, daca s-au amplificat treptat, daca au cuprins toate articulatiile, daca s-a umflat vreuna ?!!

Pe mine ma dor in special talpile picioarelor in partea de sus si mainile in zona dintre incheietura si degete... Genunchii m-au durut rau la inceput, mai exact ma durea deasupra genunchiului- o senzatie de apasare asa... dar acum durerile s-au estompat si mi-a ramas doar un punct in care ma tot inteapa asa... e ceva sacaitor si ligamentul de la genunchiul drept, in sensul ca nu ma pot lasa pe vine, de exeplu.
La maini am chiste sinoviale, unul foarte proeminent iar la picior mi-au iesit umflaturi, fix simetrice
in partea exterioara sub nodul piciorului. Arata ca niste basici cu lichid... uneori se retrag cate putin dar se fac la loc si sunt destul de intarite.
Am fost intre timp si la un alt reumatolog - o doamna doctor cu multa expoerienta, la spitalul de reumatologie, care mi-a spus sa-mi vad de treaba ca nu are cum sa fie poliartrita... ca guguloaiele de la glezne ar fi ceva declansat hormonal sau orice altceva dar nu artrita, chistul de la mana cica s-a facut pt. ca am carat vreo sacosa mai grea iar genunchii ma dor ca am mers pe tocuri :)) sau dracu stie de ce
... dupa cum spune dansa... daca aveam poliatritrita trebuia sa fiu umflata rau, nu sa-mi caute umflaturile cu lupa !! In plus dansa afirma ca nu exista poliatrita cu analize bune, respectiv cu VSH normal, asa ca n-am ce sa fac decat sa caut alte cauze ale durerilor pana se confirma sau nu, o boala reumatica prin analize. Astazi ma duc sa fac o radiografie de maini. E tot ce pot face deocamdata... pana peste vreo luna cand o sa-mi repet analizele de sange.
Ce sa spun... mi-ar placea sa fie asa cum spune dansa si sa nu fie poliatrita, mai ales ca am inteles catu-i de agresiv si traumatizant tratamentul cu methotexat sau alte tratamente specifice.

In mod sigur o sa urmez sfatul tau si o sa elimin glutenul din alimentatie. Deja fac o cura de dezintoxicare cu colon help, de doua saptamani iar acum o sa scot orice produs care contine gluten. Inainte consumam paine neagra, cocaturi cu tarate, graham, cereale integrale si mai scapam si cate-o prajitura :P sau placinta cu mere
Si eu ca si tine aveam burta extrem de umflata, intarita si proeminenta... in plus aveam gaze si aciditate
foarte mare, arsuri puternice si aproape zilnice. Ajunsesem sa nu mai pot manca mai nimic
ca-mi facea rau pana sa incep Colon helpul care m-a reglat cat de cat.
O sa elimin si berea, ca mai consumam din cand in cand cate-o bere, parca-mi facea bine ca uitam de durerile de picioare :P

Sunt convinsa ca prin alimentatie si ceva produse naturiste putem ameliora mult simptomele acestei
maladii dar dupa ce diagnosticul se confirma cred ca absolut necesar si tratamentul de fond, din pacate... care nici ala nu ajuta prea mult , avand atatea reactii adverse.
Eu nu suport nici macar ketonalul, diclofenacul si aspirina. Mi-au facut stomacul varza, cu toate
protectiile gastrice... dar un asemenea produs dur cred ca m-ar scoate din circuit.
... si totusi, picioarele ma doooor !!
0
23-08-2010, ora 13:58
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Revin sa mentionez ca am 38 Ani si aprox. 60 Kg. la o inaltime de 1.68, nu am fost grasa niciodata, numai burtica obraznica, nu ceda nici la sport nici la abdomene... multa vreme am banuit o problema genitala care nu s-a confirmat.
Acum ma gandesc tot mai serios ca durerile articulare ar putea avea drept cauza disfunctiile intestinale.
Nu stiu ce sa mai fac... ma leg de orice licar de speranta.
0
23-08-2010, ora 14:08
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Trebuie sa fac niste precizari clare:
- maladiile reumatologice de tip autoimun se pot manifesta cu analize perfect normale, cu afectarea relativ minora a articulatiilor (nu neaparat cu umflarea lor majora), motive pentru care sunt ignorate de catre reumatologi. Consecinta: distrugeri articulare rapide, masive si ireversibile.
Trebuie sa cautati un reumatolog care sa aiba rabdarea si competenta sa va asculte, sa va examineze atent si sa nu va trimita la plimbare pentru simplul motiv ca analizele sunt normale...D-voastra aveti deja toate simptomele tipice poliartritei reumatoide si nu este indicat sa le neglijati.
Cand analizele vor fi modificate, va fi deja prea tarziu, articulatiile fiind complet compromise.
Singurul util in prevenirea distructiilor articulare este tratamentul de fond, de tip methotrexat, leflunamida sau agenti biologici (anticorpi monoclonali), in cazul in care se certifica o maladie reumatologica de tip autoimun.
Prin urmare, mai cereti ajutorul si unui alt reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
23-08-2010, ora 14:18
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Domnule doctor,

Daca ar exista deja niste minime distructii articulare, nu ar trebui sa se vada la radiografia de maini ?
O sa fac astazi o radiografie si o sa merg cu ea la reumatolog , poate sa se vada ceva mai concret acolo.
... sau mi s-a recomandat sa scot chistul sinovial care este deja mare si fibrozat si sa facem o analiza
dupa ce recolteaza de acolo.
Trebuie sa fac ceva, e clar ca nu pot sta asa !
0
23-08-2010, ora 14:30
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Sunt foarte confuza. Chiar e posibil sa fie o afectiune autoimuna si sa nu se regaseasca in nicio analiza, nici chiar in cele specifice de autoimunitate ??
0
23-08-2010, ora 15:12
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Am explicat acest lucru de sute de ori pe acest site: exista maladii reumatologice autoimune care evolueaza initial cu analize normale, iar diagnosticul este 100% clinic, bazat pe anamneza si examinare directa si necesita multa rabdare si competenta.
Prin urmare, mai cereti ajutorul si unui alt reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
23-08-2010, ora 18:34
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Irina Toma a scris:
-
Deja fac o cura de dezintoxicare cu colon help,
-
Este un topic aici pe forum despre "curatitoare de colon", pentru "detoxifiere", asta in conditiile in care persoanele respective perturba ecologia intestinala cu amidonoase, cu un tranzit intestinal lent deci putrefactie, cu incapacitatea de a utiliza eficient glutamina din cauza scaderii ph-ului.
Nu comentez despre eficienta elementelor componente (coriandru, in, etc), Insa inul contine omega 3, foarte vulnerabil la deschiderile repetate, daca este macinat. In plus este si foarte cald, deci aveti un motiv in plus pentru a creste nivelul de peroxizi lipdici, cancer, distructie musculara etc

130 de lei dati pe ColonHelp, ii investeam in niste carti pt publicul larg despre Omega 3 (raportul O6-O3 este fundamental pt om, caz particular inflamatii), la fel antioxidanti (C+E + seleniu organic).

Sunt 2 faze ale detoxifierii, promotori si inhibitori. Chiar daca este in engleza, tabelul merita citit fiindca se intelege. Vedeti in "Clinical Natural Medicine Handbook"
0
23-08-2010, ora 18:59
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Apropo de cartea asta, are un capitol intreg despre artrita reumatoida. Iata principalele directii terapeutice:

-combaterea stresului oxidativ
-echilibrare hormonala, raportul cortizol - DHEA, testosteron - cortizol,
-sustinerea florei intestinale "prietenoase"
-integritatea tractusului digestiv (aport glutamina, eliminare lactoza si alti factori similari)
-toxinele din mediu si predispozitia genetica
-regimul alimentar - vegetarian pe cat posibil, eliminare alergeni etc.
-suplimente : antioxidanti, curcumina +bioperina, omega 3
Curcumina este un panaceu universal, anticancerigen, bun si in boli psihice, neurologice. Foarte recomandat fiindca imbunatateste reactia negativa a axei HPA.

*******************************************************
-
Te rog sa-mi zici mai explicit, cum s-au declansat si cum se manifestau durerile articulare la tine, cam cat timp au durat, daca s-au amplificat treptat, daca au cuprins toate articulatiile, daca s-a umflat vreuna ?!!
-
Pur si simplu mancam doar fructe si cereale din porumb, cateva sute mg de gluten din niste comprimate de ginkgo biloba, deci cantitati infime.
Toata istoria a durat o luna cred, la un moment dat observand ca incep articulatiile sa ma jeneze, apoi sa doara destul de deranjant. Predominanta a fost catatonia, depresia, din care cauza nu am tratat o ridicola infectie urinara.

http://www.emcb.ro/article.php?story=20060726145933325
-
Mai mult, odata absorbite, aceste peptide tind sa se acumuleze in organism si pot cauza reactii adverse importante, mai ales la indivizii cu o serie de afectiuni particulare (boala celiaca, autism, schizofrenie, unele forme de epilepsie). Acesti indivizi sufera de anumite deficiente genetice care ii impiedica sa scindeze in mod eficient proteinele alimentare precursoare de exorfine.(36)
-
- the Sunderland protocol - o dieta care exclude treptat sursele de cazeina si gluten din alimentatie; rezultatele apar de regula la 3 saptamani dupa intreruperea cazeinei si 3 luni dupa eliminarea glutenului din alimentatie.
-

Eu m-am simtit mult mai bine dupa o saptamana, dar dupa 4 luni sunt deja alt om !
0
23-08-2010, ora 20:08
danubia
Nu este medic/terapeut
danubia
am urmarit dialogul Germont-Irina Toma, ma aflu in aproximativ aceeasi situatie cu a doamnei, ma intereseaza sa stiu daca intoleranta la gluten poate fi capatata de-a lungul vietii, daca poate fi provocata de stres sau e doar o boala nativa, multam
0
23-08-2010, ora 22:57
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Merita citit topicul asta

http://forum.romedic.ro/prod/Simptome_intoleranta_la_gluten_022865.html
http://img4.imageshack.us/img4/5416/evolutionaryru2.jpg

Sunt mai multi factori, zic si eu cat ma pricep, dar altul mai citit poate ca ar pune accentul exact pe ce ar trebui.
*multi digera incomplet (cu variatii) glutenul,

*deficitul de omega 3 amplifica reactia organismului fata de un alergen.

*Consumul exagerat de carbo, in detrimentul proteinelor (implicit glutamina). Astfel, mucoasa intestinala nu mai este protejata, devine mai permeabila, iar sistemul imun este stresat de niste intrusi care in mod normal nu ar fi avut cum sa ajunga dincolo de mucoasa intestinala.
Oricum, necesarul de glutamina creste chiar si cu 50% in conditii de stres fizic, infectie, soc septic deci in momentele acelea chiar nu e recomandata prezenta alergenilor in alimentatie,

*Pe de alta parte, daca ai sa mananci prea multa paine, porumb sau oua, la un moment dat organismul trage un semnal de alarma, ai facut alergie. Unul ajunge sa o ia pe miristi dupa un 0.5 g gluten, altul are doar un somn plin de vise si disconfort abdominal.

*insa reactia organismului fata de un aliment, depinde si de ce este scris in gene. De exmplu celiachia, intoleranta la gluten si schizofrenia au niste gene comune.
Insa nu conteaza foarte mult ce scrie in gene, cat la ce le expunem ! Iar in paleolitic astfel de afectiuni erau imposibile, fiindca nu exista deficit de omega 3, lanuri de grau GMO etc.
0
23-08-2010, ora 23:43
danubia
Nu este medic/terapeut
danubia
ce este Sunderland protocol care se pare ca te-a scapat de necazuri, as vrea sa stiu mai multe despre el, poate un site, ceva...danke!
0
24-08-2010, ora 00:21
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Mai mult decat am scris nu cred ca intereseaza (terapie antivaccinuri, enzime digestive etc). Nu am acordat o atentie speciala, dar se poate cauta pe google.
http://www.empowerautismtoday.org.uk/protocol.html

Mai degraba iata ce poate face glutamina,
-
Exista un mecanism de refacere a tesutului gastric prin secretia de gastrina, ori alimentele care ofera glutamina (un aminoacid, proteina mai exact) cu disponibilitate mare, sunt varza de exemplu, in nici un caz friptura, fiindca procesarea acelei proteine implica mai multa aciditate.

Tocmai asta e paradoxul glutaminei: pana a fi absorbita in sange, actioneaza LOCAL la nivelul tubului digestiv, stimuland secretia de gastrina, "hranind" celulele epiteliului intestinal (enterocitele), prevenind scaderea inaltimii vilozitare la nivel de intestin subtire si refacand mucoasa colonului (dureaza saptamani, pt un aport constant) - mai putine toxine in sange.
Restul de 50% din glutamina ingerata este absorbita in sange si ajuta in sinteza glutathionului (serveste drept antioxidant FOARTE IMPORTANT pt intestinul subtire), in sinteza glutamatului si GABA cu rol in neurotransmisie.
Atfel se pot utiliza fara riscuri chiar si suplimente de glutamina 1 g/ 15 kg-corp /zi, numai sa nu existe probleme cu rinichii, ficatul sau tulburare bipolara, epilepsie.
-
Adica in fiecare zi trebuie sa ai aport decent de proteina (acidiifianta) + alimente alcalinizante (pepene rosu sau galben, spanac etc), Un veritabil cuplu de forte pe baza caruia omul functioneaza in fiecare zi.
Daca mananci fara alcalinizante, de la un timp nu mai folosesti eficient glutamina, nu mai ai tupeu, tonus muscular.

Daca cautati -Glutamina secom- sau -glutamina getfit- sunt niste descrieri despre glutamina.
Insa secom este foarte scumpa, prefer NowFoods.
0
24-08-2010, ora 00:36
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Multumesc Domnului doctor si D-lui Germont,
Draga Danubia, cum sunt simptomele la tine, de cata vreme ? Ai facut analizele ?
Astazi am facut si radiografia de maini recomandata. Totul este in regula deocamdata, nu apar modificari.
Sunt atat de speriata cum nici nu va imaginati. Ma dor picioarele si astazi m-a deranjat genunchiul toata ziua. Cu toate ca ma dor picioarele, stau in picioare toata ziua, ma tot fatai de colo colo, nu-mi gasesc linistea. Perspectiva poliartitei si a tratamentului asociat mi se pare extrem de sumbra si imi e greu sa accept o astfel de realitate deocamdata. Ma agat cu disperare de orice idee/ipoteza cum ca aceste reactii
pot fi tranzitorii sau reversibile. Din pacate nu cred ca sunt alergica la gluten, ar fi prea simplu !!
Cu toate astea am decis sa tin o cura indelungata cu fara gluten, ca rau n-are ce sa-mi faca si nici nu simt ca as face un efort prea mare.. produsele care il contin nu erau nici pe departe intre preferintele mele
culinare. Iau si Omega 3 de vreo doua saptamani. Ulei de peste lichid, nu pastile.
In rest... nu stiu...
am luat multa vreme suplimente nutritive, omega 6, nistre antioxidanti si imunostimulatoare...
dar am impresia ca de atunci si asezonat cu cantastimul, am dat de beleaua asta cumplita de artrita.
Nu stiu... e posibil ca reactiile sa fie totusi vreo alergie la vreun produs/medicament.
Imi e foarte greu acum. Imi e si frica sa mai iau ceva sa nu gresesc mai rau.

Colonhelpul m-a ajutat foarte mult. L-am preparat in casa dupa reteta de la plafar si e foarte benefic pentru mine. M-a scapat de balonare si de arsurile intestinale. Oricum, nu este recomandata o cura prea indelungata cu un astfel de produs.

Maine o sa merg la alt reumatolog, sa ma rog pentru o examinare mai atenta, pentru inca o parere avizata... nu stiu ce altceva sa mai fac. Saptamana trecuta m-am dus la manastiri, o sa incep sa caut in vraci ca altceva nu vad ce as putea face cand toti doctorii refuza sa-mi dea un tratament.
Ma gandesc sa merg la acupunctura, n-am fost niciodata, poate ajuta !!
M-ar ajuta orice experienta a cuiva care a trecut prin asa ceva.
Am intrebat pe D-na doctor reumatolog la care ma duceam, daca a mai avut asemenea cazuri si
mi-a raspunsa ca NU.
Sunt derutata total. Cred ca dau in depresie si anxietate cu toate ca ma credeam pana mai ieri un om puternic si echilibrat.
0
24-08-2010, ora 00:40
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Interesant !

Glutamina deci
Mi-am trecut pe lista de cumparaturi.

Mie mi-au recomandat reumatologii glucozamida pentru articulatii.

Cum ar merge in combinatie ?
0
24-08-2010, ora 01:06
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Glucosamina si condroitina sunt cunoscute ca benefice pentru sanatatea articulatiilor, insa dupa cum a spus si d-nul dr mai sus, nu rezolva problema de fond, prevenirea distrugerii articulatiilor.
La fel si SERRAZIMES, enzime digestive care ajuta articulatiile. Sunt ceva adiacent, pot fi luate daca dispuneti de niste bani
-
Mai degraba m-as gandi la optimizarea proportiei intre DHEA si cortizol. Impreuna cu raportul omega 6 si 3, niste parghii fundamentale in functionarea organismului.
http://www.biodia.com/TechnicalCharts/PhysAspectsofCortisolandDHEA.pdf

Daca veti cauta detalii despre principiile low-carb, iata ce zice Margarit:
-
O dieta low carb bine tinuta face urmatoarele lucruri
1. tine insulina jos
2. tine cortizolul jos(asta depinde foarte mult si de partea mentala), Rhodiola ajuta
3. tine Gh-ul sus
4. tine testo si androgenii sus
5. consum redus de enzime in procesul de digestie(pentru ca proteinele si carbohidratii din dieta sunt in cantitati mai scazute)
6. tine hormonii tiroidieni jos= ceasul biologic incetinit. Asta e nasol pentru slabire, dar odata atins punctul cand ai greutatea optima este un avantaj imens fata de persoanele cu o tiroida suprasolicitata de excesul de carbohidrati.
toate= viata mai lunga.
-
Adica nu o sa eliminati complet cerealele, dar in loc sa mananci toata mamaliga, iei doar o lingura. In loc de orez alb, folositi din cel brun integral, evident foarte rar - chiar si asta are un indice glicemic ridicat.

Salvand insulina, DHEA nu mai este convertita mai departe in androgenii urmatori, testosteronul in dihidrotestosteron.
Mai poate fi scazut si cortizolul curcumina, ceai verde, rhodiola.
0
24-08-2010, ora 01:24
danubia
Nu este medic/terapeut
danubia
Irina, eu ma aflu in Germania, sunt casatorita aici de 2 ani si ma zbat intr-o depresie de relocatie sau cam asa ceva se numeste, sor-mea m-a instiintat acum o luna ca mama are metastaza, si de la 1 august am intrerupt brusc fumatul. Mi-am luat la brat "pachetul" triplu de stres si am plecat la medicul de familie de pe aici care nu difera de cel de la noi prea mult, in plus, nu permite autodiagnosticarile facute la interviul pacientului, te verifica pas cu pas, ce pot sa iti spun pana acum e ca m-am recunoscut in descrierile facute de tine privind durerile de oase, in plus ma balonez, am gaze, dar cum spuneam, m-am lasat pe mana medicului, deci-rectoscopie buna, analiza anatomopatologica a intestinului gros-ok, deci ma gandesc ca poate o celiachie ar fi trebuit sa iasa cumva prin biopsia asta, pe 27 am trimitere la ginecologie pentru ca acuz dureri pelviene dreapta jos- colecist, sau altceva pentru ca eu am o histerectomie totala si probleme de ovare sau uter nu poate fi vb pentru ca...nu le mai am, mi-am facut si o mamografie, mama are cancer de san, am un nodul dar este lipom, cei de la laborator nu mi-au facut biopsia indicata de ginecolog ci mi-au aratat pe vreo 3 eco. mamo-aparate ca e un nodul de grasime deci nu e necesara biopsia, etc...Intre timp de la 1 august de cand am renuntat la fumat mi-au aparut aceste dureri de oase, mictiuni frecvente mai ales noaptea, apasari pe inima si alte stari de anxietate si depresie, probabil ca va urma si o investigatie de glanda tiroida, astia se misca f greu, ai de asteptat cuminte, analizele la sange au iesit ok, de fapt nu foarte, dar medicul de famile mi-a spus scurt si nemteste ca deocamdata din ce analize s-au facut rezulta ca sunt dusa cu...capul, adica tulburare psihica. Nu stiu de ce m.-am intins atat cu scrisul si descrisul, cred ca am facut-o sa vezi ca se poate si mai rau, eu am 47 de ani, tu-38, parca, ai grija de tine si iti recomand insistent si calduros pentru linistire postul de televiziune alfaomega.tv, prinde bine, sanatate multa.
0
24-08-2010, ora 13:45
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
draga Danubia, situatia ta mi se pare parfum ...
am trecut si eu anul trecut prin neiembrie prin asa ceva.
Mergand la un ecograf d'asta de-au aparut pe aici, performante, pentru chistul sinovial de la mana, doctorul s-a gandit sa-mi " vada" si tiroida, parandui-se lui cam suspecta la o prima vedere.
Pe urma s-a dus la sanni si inchinal unde mi-a gasit nodul respectiv ganglion inghinal inflamat
ceea ce era alarma de vreo infectie. De atunci n-am mai avut liniste, am facut toate investigatiile posibile
inclusiv PET CT care m-a costat mult dar am vrut sa stau linistita ca nu-i vreun pericol de cancer.
Intr-un final am descoperit o infectie cu HPV si o metrita ( inflamatia uterului) pricinuita de nu se stie ce.
Doctorita ginecoloaga a zis ca ma opereaza, la ecograf respectiv RMN abdominal se vedea o " minima lama de lichid in abdomenul inferior " ceea se spunea dansa ca e o infectie.
Nu am acceptat operatia si am inceput un tratament agresiv cu antibiotice prescrise de dansa
injectii cu ampicilina ( pe care am gasit-o foarte greu... am inteles ca nu prea se mai practica ), cu gentamicina si apoi cu cefalosporine de ultima generatie. A fost o schema de tratament gandita de dansa pentreu a elimina infectia abdominala dar acest tratament s-a lungit pe aprox. 3 luni., asociat cu imunostimulatoare. E posibil ca in urma atator antibiotice sa se fi declansat artrita, sau in urma infectiei respective, posibil netratata corespunzator. Nu se stie!!
Cert este ca am scapat de infectie, de HPV si nu mai fac infectii in gat ca inainte dar am dat in beleaua asta de artrita.
Am citit astanoapte niste materiale despre autoimunitate si raspunsul imun... si am
gasit undeva ca simtomele de obicei asociate PR si LES, respectiv durerile articulare, pot fi provocate de
consumul de medicamente sau de vreo infectie din corp si pot fi tranzitorii, adica se remit in aprox. 6 luni.
Asa cum v-am zis, ma leg de orice ar putea sa-mi ofere un confort psihic, cu aceste simptome
pe care le am... de PR sau lupus. Am citit pe undeva ca si diagnosticarea lupusului este extrem de greoaie. Unele cazuri au necesitat ani de investigatii si aparitia unornoi simtome pana la diagnosticare.

Eu cred ca acolo esti pe drumul cel bun. Sa-ti faci toate investigatiile ca oricum e bine sa le faci din cand in cand, mai ales la o anumita varsta. E posibil sa se fi declansat totul pe sistem nervos, de la stres. Asa am patit si eu !!
Uite, eu am fost la vatra dornei cateva zile si mi-au disparut toate durerile, am stat linistita la o cabana in varf de munte, fara sa ma intereseze ce-i pe acas sau la serviciu. In acele cateva zile nu m-a durut nimic.
Cum m-am intors acasa, cum au inceput toate junghiurile posibile.

Si pe mine m-au trimis doctorii la psihiatrie, cu directia sindrom anxios depresiv. Mi-au dat un tratament de fobie si ipohondrie :)), intre timp am facut si un atac de panica pentru care ai mei au chemat salvarea
ca-mi pierdusem cunostinta.

Mai am un pic sa ma duca la exorcizare :))) heii, glumesc

Apropos de lipomul de la san... Eu am scapat de nodul !!!!
Am luat niste picaturi de mastodinon, ca am mastoza... adica predispozitie pt. noduli,
am folosit un gel progestogel, dar doar un tub, nu mai mult
si o data cu infectia de jos s-a dus si nodulul.

In prezent toate analizele mi-au iesit bine, am doar simtomatologia asta de poliartita.
Intre timp am " consultat" si un imunolog la o clinica privata.
I-am povestit toata istoria cum a fost... si mi-a dat sa fac o gramada de analize, unele dintre ele erau facute dar cica sa le repet... dar costa cam mult.
Probail o sa le fac si pe acelea pan' la urma, poate iese ceva
0
24-08-2010, ora 13:47
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Imi cer scuze pt. greselile gramaticale dar scriu in viteza
0
24-08-2010, ora 18:03
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Citez:
-
Iau si Omega 3 de vreo doua saptamani. Ulei de peste lichid, nu pastile
-
Este imperios necesar ca omega 3 sa nu intre in contact cu aerul, lumina si caldura.
Spuneti ca ati luat imunostimulatoare ?? Ca principiu general, imunitatea trebuie fortificata mai intai cu un anumit aport proteic si corelarea stricta a consumului carbohidratilor cu efortul depus. Cu atat mai mult daca sunteti suspecta de boala autoimuna, imunostimulatoarele trebuind in principiu evitate. Sau poate chiar eliminate ??
0
24-08-2010, ora 18:24
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
tocmai aici e problema. Atunci eram suspecta de o infectie si nu aveam simptomele de vreo boala autoimuna. Nu am stiut ca trebuie sa evit imunostimulatoarele si chiar am luat destule !!
Asta incerc sa explic.
Bineinteles ca la aparitia artritei am oprit orice imunostimulator /modelator... orice !!
Dar nu stiu daca organismul se va regla dupa o vreme sau daca boala asta s-a instalat ireversibil

M-ar ajuta experienta cuiva in acest sens
Adaugă un comentariu / răspuns
430 comentarii 12 ..... 14 15 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.