poate ramane insarcinata?

03-09-2009
robert93
Nu este medic/terapeut
robert93
salut. ma numesc robert, am 16 ani, si de curand mi-am inceput viata sexuala. am facut sex protejat doar, dar toata lumea spune ca e mult mai bine fara prezervativ. am o nelamurire, pt ca sunt nou in domeniu, si nu am cunostiinde in domeniu. as dori sa stiu, daca as face sec fara prezervativ, ar putea ramane insarcinata partenera. stiu ca mai exista scurgeri de sperma in timpul actului, si de lucrul asta imi este frica.
7 comentarii
0
03-09-2009, ora 06:21
GiuliaGiulia
Nu este medic/terapeut
GiuliaGiulia
Categoric DA poate sa ramana insarcinata cu toata grija pe care ai putea-o sa o ai tu.Si in plus prezervativul te fereste si de bolile cu transmitere sexuala (BTS)-si nu trebuie sa te gandesti la HIV sau alte boli grave dar sunt ff multe boli usoare pe care le poti lua si care iti pot da destule batai de cap.Parerea mea este ca prezervativul nu ar trebui sa iti lipseasca NICIODATA. Si nu te lua dupa parerea celorlalti ca in final nu ei sunt cei care sufera ci tot tu.Esti singurul responsabil de corpul tau si de sanatatea ta !!!!
0
03-09-2009, ora 17:16
robert93
Nu este medic/terapeut
robert93
ok, ms mult pt raspuns. o sa tin cont de sfat, nu vreau sa fiu tatic de la varsta asta
0
03-09-2009, ora 21:07
robert93
Nu este medic/terapeut
robert93
dar am auzit ca exista o perioada, in care, daca o faci fara prezervativ partenera nu poate ramane insarcinata. cica in primele 5 sau 6 zile dupa ce isi termina ea perioada de menstruatie. este adevarat? as putea primi niste raspunsuri. am stabilit cu prietena mea sa ne facem analize sa vedem daca avem boli cu transmitere sexuala. daca vor iesi bune, am dori sa facem sex fara prezervativ, dar vrem sa stim daca e adevarat ce am citit.
0
05-09-2009, ora 05:22
GiuliaGiulia
Nu este medic/terapeut
GiuliaGiulia
Este adevarat dar este o metoda ff nesigura se numeste metoda calendarului, daca dai un search pe google sigur gasesti ( http://www.seximus.ro/articole/metoda_calendar.php ). Este totusi grea de aplicat dar e si asta o metoda.Pt mai multa siguranta e totusi bine ca ejacularea sa nu o faci in vaginul ei :d. Multa bafta si iubiti-va mult :p !!!
0
13-09-2009, ora 22:02
robert93
Nu este medic/terapeut
robert93
am patit-o. s-a rupt prezervativu in timp ce o faceam. aveam ceva lichid in el, s-a rupt.am fost la farmacie si am cumparat pastilutele. a luat ea una, apoi am facut-o fara prezervativ de 2 ori. nu am ejaculat in ea(normal), pe urma la 12 ore a luat si cea de-a 2 pastila. are sanse sa ramana insarcinata?
0
14-09-2009, ora 00:50
GiuliaGiulia
Nu este medic/terapeut
GiuliaGiulia
Teoretic nu.ca pastila de a 2-a zi impiedica fecundarea.ca presupun ca asta a luat ea pastiluta de a doua zi.Totusi nu se recomanda aceasta pastila decat in cazuri extreme ( cum a fost cel pe care l-ati avut voi ) pt ca afecteaza organismul destul de mult, eu imi aduc aminte ca am luat de 2 ori in vreo 2 ani si ciclul mi-a fost perturbat timp de 6 luni, din cate stiu pt o perioada nu se mai pune problema folosirii calendarului.Totusi iti reamintesc ca nu sunt medic, iti dau doar mici sfaturi fie din experienta mea fie din ce am citit ( sunt f pasionata de medicina ). Personal am o relatie stabila de 5 ani nu folosesc anticonceptionale, nici prezervativ decat grija lui.nu sunt f mandra de aceasta metoda dar.daca va fi sa se intample la noi nu va fi o prob ( poate decat gasirea localului de nunta in regim de urgenta ha! ha! ). Si totusi cu toata grija in urma unor probleme menstruale la un consult gineco mi s-a spus ca pierdusem recent o sarcina ( fara sa stiu din cauza ca era probabil de cateva sapt. ). Deci nici metoda mea nu e buna dar la noi nu se pune problema asa avand o relatie de 5 ani si planuri de casatorie.Eu i-as recomanda prietenei tale un consult gineco cu prescriptie de anticonceptionale adecvate ei.Mult noroc si mare grija.
0
16-09-2009, ora 09:33
monellu
Nu este medic/terapeut
monellu
Intr-adevar, metoda calendarului este FOARTE nesigura. Eu am patit-o chiar luna aceasta. Am facut dragoste la 4 zile dupa incetarea menstruatiei si.SURPRIZA!!! Am ramas insarcinata!!!!! Nu uita ca spermatozoizii raman in organismul femeii inca 5 zile dupa actul sexual, deci daca le adaugi la cele cinci-sase de cand a incetat menstruatia.exista mari sanse sa patiti ce am patit eu! :( Asadar, numarati 5-6-7 maxim 10 zile din prima zi de menstruatiei, nu din prima zi dupa ce s-a terminat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Orientarea sexuală a adolescenților
  • Am rămas însarcinată, deși m-am protejat - unde am greșit (greșeli frecvente ale contracepției)
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •