poate fi pancreasul cauza?

19-03-2011
csanda
Nu este medic/terapeut
csanda
Buna, legat de dureri as vrea si eu un raspuns daca se poate la o problema pe care o are sotul meu, are o durere in cosul pieptului care radiaza in spate si sub coasta stanga spre umar in permanenta de ceva timp si -a facut analizele si au iesit in limite normale in afara de colesterol =285, si creatinina la limita superioara (acum trei am a facut o colica renala si a facut 2 litotriti pt eliminarea pietrelor), a facut endoscopie si a iesit o gastrita antrala, a facut raza cu bariu la stomac sa vada daca nu are hiernie hiatala si nu are, iar diacnosticul a fost stomac cu cascada posterioara, iar el zice sa nu fie probleme la pancreas, amilaza este 34, in abdomenul sau este un zogomot de parca fierbe ceva tot timpul, la ecograf a iesit steatoza hepatica ficat gras, splina globuloasa, colicist cu pereti ingrosati, a urmat un tratament cu Redigest 2 pastile de 3 ori pe zi timp de trei saptamani s-a deranjat la burta si are scaune dese si moi.D-na doctor i-a prescris nexium de 20mg 1 comprimat pe zi, spasmomen 2/zi, uriclar 3/zi, silimarina forte 1/zi, milurit 2/zi, dupa ce a luat s-a deranjat din nou la stomac, ce ar putea fi. Are si o depresi cred tot timpil se gandeste la boala?
7 comentarii
0
19-03-2011, ora 23:44
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
La ecografie se vede daca ar fi probleme la pancreas, si analiza lipazei si amilazei. Ideea e ca din cauza gastritei antrale, digestiei deficitare a toate senzatiile astea, depresia, teama de boli. Sunte legate, daca se rezolva cauza, dispar treptat si celelalte. Depistare Helicobacter a facut? Sa evite cruditatile, tot ce irita stomacul. Si i-ar prinde bine niste probiotice gen acidophilus, de la plafare, ajuta mult! Sa auzim de bine!
0
20-03-2011, ora 10:37
csanda
Nu este medic/terapeut
csanda
da el se gandeste tot timpul, acum doi ani a fost internat la gastro la Iasi si la inceput i-a pus diacnostic de pancreatita dar in urma analizelor, ecografului, endoscopiei, diacnosticul a fost gastrita antrala, colesterolemie, anxietate si tratamentul prescris redigest, farcovit, lagosa,.Acum si-a repetat analizele si in afara de colesterol 260, ureie serica 7, toate sunt in limite normela, helicobactre la sctomac negativ, la scaun negativ, dupa cum am spus mai inainte a fost vazut pe 06.03.2011 de un medic gastroenteorlog la ecogran si i-a zis ca nu e pancreasul apoi la trimis sa faca un examen cu bariu in pozitia rasturnat sa nu fie hiernie hiatala si nu e.Durere care o are acum e in partea stanga sub coasta radiaza si in spate spre umar si are scaune moi de vreo luna de zile, de aici el e siugur ca ar fi pancreatita subacuta? Pancreatita nu modifica rezultatele analizelor sau ecograful ?
0
20-03-2011, ora 14:21
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
E posibil ca durerera din stanga sa fie de la colon, partea transfersa; sa se acumuleze o cantitate mai mare de gaze sau mancare nedigerata completa si sa sa-l deranjeze. Daca la pancreas avea ceva marcat, parerea mea ca se vedea dupa atatea analize. Poate ia cantitate prea mare de triferment, poate da diaree. Sa incerce sa ia numai in timp ce mananca mancare solida, sau eventual sa schimbe cu dgenzym.

Reiau: suferintele digestive sunt insotite de stare de anxietate.

Singurele investigatii pe care le-ar mai putea face ar fi colonoscopia si eventual analize pentru depistare intolerante alimentare, daca scaunul continua sa fie anormal.

E f bine ca nu are Helicobacter, se va vindeca mai repede de problemele stomacale.

Mai dati semn daca pot sa va ajut cu ceva.


Sanatate!
0
20-03-2011, ora 17:40
csanda
Nu este medic/terapeut
csanda
Am uitat sa specific ca atunci cand a fost la Iasi si i-a pus diaconstic de pancreatita inaintea analizelor la ecografie pancreasul cu ecostructura neomogena, contine la nivel cefalic o zona hipoecogena, iar in ultimi doi ani analizele au fost c am aceleasi valori amilaza 34 si amilaza urinara 71, CA 19-9 5.15,

Saptamana aceasta mai mergem la un control sau ma gandeam la o biorezonanta vreau sa mai vad parerea unui medic daca e cazul sa faca un CT,

Va multumescu !
1
25-03-2011, ora 14:11
neleh
Nu este medic/terapeut
neleh
Buna mirey11, eu sunt noua pe forum dar iata ce pot sati spun: acum 20 minute am venit de la medic unde am facut endoscopie si mi-a pus diagnosticul de "stomac cu cascada posterioara" si la fel ca si sotul tau ma simt destul de rau. Am dat peste o doctorita f buna si a avut rabdare sa-mi explice cum sta treaba. Spune ca nu e o problema grava dar ca trebuie reglata din alimentatie, in sensul ca trebuie sa iei masa la ore fixe fara sa te abati de la regula, sa nu mananci nimic intre mese, sa nu bei apa in timpul mesei si nici o ora dupa masa. Asta pentru ca stomacul produce o mare cantitate de lichid (care este influentat de anumite alimente precum:dulciuri, picanterii, bauturi dulci si carbogazoase, muraturi) iar cascada retine o mare parte din el neputand sa elimine din cauza pantei pe care o are. Si f important nu se trece la pozitie orizontala dupa masa timp de o ora, asta ptr a putea sa se faca digestia si mancarea sa nu ajunga in partea posterioara a stomacului.
Insa tot doctorita mi-a mai spus ca teama sau anxietatea (provocate de sistemul nostru nervos) dau unele disfunctii grave la anumite organe, fara ca acestea sa fie bolnave. Eu am probleme de acest gen si merg de ceva timp la medici sa depistez ceva, insa astazi m-am lamurit ca problemele mele sunt strict pe sistem nervos si ca nu pot fi rezolvate daca nu incerc sa controlez asta.
Mi-a mai spus ca tot pe sistem nervos pot suferi spasme si intestinele care pot deregla functtile fizilogice si pot aparea scaune moi dar si constipatii.
Eu sunt din Bucuresti si daca vrei pot sa-ti dau detalii despre doctorita si cum sa ajungi la ea.
Numai bine si sanatate multa.
0
31-03-2011, ora 12:50
csanda
Nu este medic/terapeut
csanda
Am fost si a facut sotul o investigatie mai amanuntita, am vrut sa faca un CT dar la Iasi am gasit un medic care s-a gandit si la viata pacientului cu toate ca era clinica privata si pt ca are ureea 50 nu i-a facut caci a zis ca trebuie sa fie internat sa poata sa ii puna o perfuzie sa curete substanta de contrast din corp ca rinichiul sau nu filtreaza bine si atunci am hotart sa faca un RMN, iata rezultalul :
secvente native axiale/coronare in ponderatie T1/T2 cu si fara supresia grasimii, secv dual-echo, MRCP si secv. cu contrast
* Ficat: dimensiuni crescute moderat-diam a-p LHD=16.5 cm, diam a-p LHS=8.5 cmlob caudat= 3 cm, mic chist biliar de 8 mm in segm VII, in rest fara leziuni focale evidentiabile in secv realizate, colicist -aspect normal, CBP=7.8 mm=discret dilatata, CBIH-nedilatat:VP=11 mm-normal:
* Pancreas-structura relativ omogena, Wirsung nedilatat, infiltrat lipomatos:
* GL Suprarenale, Splina, Rinichi-dimensiuni, semnal, priza de contrast-in limite normale;
*Fara ADP retroperitoneale, fara lichid liber in cavitatea peritoneala.

Concluzii: hepatomegalie moderata, moderata dilatatie CBP in limite normele in rest

Acesta este rezultatul am transcris cuvant cu cuvant..
Nu e nimic grav la pancreas dar acel chis?
0
01-06-2015, ora 22:37
simidalove
Nu este medic/terapeut
simidalove
Buna Ziua
Am avut infecţia helicobacter apoi operata si mia fost scoasă fierea pentru ca spun doctorii ca se blochează pietrele pe canal.
Acum sunt 6 luni de la operaţie in urma cu 2 saptamâni au aparut aceleaşi simptome dureri de stomac f puternice doctorul spune ca e posibil sa fi mâncat ceva mai gras mia fost luat sânge pentru analize si din fecale pentru a vedea daca infecţia sa întors. Iar rezultatele nu este nici o infecţie.
In urma cu 1 săptămana a aparut deodată in partea Stânga in spate dureri de abia ma puteam mişca am luat ibuprofen iar toata săptămana mam simţit rau stare de voma dar nu am vomitat. Astăzi am fost la doctor din nou deoarece mam simţit f rau ca vomitasem f mult si un lichid galben si foarte mult.
Doctorul mia spus ca e posibil sa fie de la Pancreas. Mâine imi vin rezultatele la Analize. Ce imi puteţi spune este posibil sa fie Pancreasul??
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici