poate fi esofagita ?

30-04-2008
denilson
Nu este medic/terapeut
denilson
buna! De vreo 2 luni ma confrunt si eu cu o serie de probleme : Senzatii foarte pronuntate de balonare si eliminare de gaze pe esofag ( ragaituri ). Atat - fara dureri si fara voma. Am facut pana acum vreo trei " crize " de genu asta, ultima si cea mai urata dupa o ceasca de cafea - am ragait cred vreo 3 ore continuu !!!! ( macar de 2-3 ori pe minut ). Daca trecea o perioada de 1-2 minute fara sa elimin gazele alea ingrozitoare prin ragait simteam ca imi pierd cunostinta. Radioscopia cu bariu mi-a evidentiat un ulcer duodenal si o hiperaciditate gastrica ( si "mucozitati" gastrice ff abundente )- despre esofag - nimic. Tratament - omez, apoi denol. Ecografia - o diskiniaza biliara( tratament - rovacol, ibutin (trimebutina). In sange aveam o amilazurie f mare ( mai mult decat dubla fata de limita maxima ) de unde am plecat cu suspiciune de pancreatita ( si bilirubina directa si indirecta +urobilinogenul ff mari ). Da nu e afectat morfologic pancreasul ca am facut tomografie si e ok ( poate a fost doar o reactie pe moment). Ce mi-a mai ramas de facut - endoscopia ?
Poate cineva sa-mi spuna de la ce poate fi ? Credeti ca s-ar putea pana la urma sa fie vorba de esofagita ?
Prima criza am facut-o dupa 2 feliute dintr-un salam chipurile "bun" ca era ff scump si in termen ( din ala tip sibiu ). Asta acum vreo 3luni jumate! Dupa aceea a fost ok o periopada cu toate ca nu am trecut la alt regim alimentar ! Dupa alte cateva saptamani am ajuns la urgente dupa o masa nu f abundenta, dar asemanatoare ( piure + un carnat pe gratar) unde mi-au dat 10 pastile de carbune medicinal deodata si de-abia mi-a trecut ! Am inceput sa tin regim strict - si apoi - ce va ziceam mai sus- cu cafeaua... Asadar - poate fi oare esofagita? Sau ce alte investigatii sa mai fac?
Multumesc!
1 comentarii
0
20-05-2008, ora 00:00
Dr.Madalina Ilie
Identitate neconfirmată
Dr.Madalina Ilie
In cazul dumneavoastra este important de stiut daca aveti senzatia ca mancarea va vine inapoi, daca aveti arsuri, daca crizele apar imediat dupa masa..
Poate fi vorba de un reflux gastro-esofagian cu sau fata espfagita sau de o hernie gastrica transhiatala dar aceste afectiuni s-ar fi vazut la bariu in pozitie Trendelebur(adica pe masa pe care ati stat sa o incline asthel incat sa aveti capul in jos), Cat priveste hiperaciditatea acesta nu se poate stabili la tranzitul baritat ci la ph-metrie care nu se face de rutina.
Cred ca ar trebui sa incercati Motilium 1cpx3/zi cu 15 min inainte de masa si regim cu evitarea cafelei, fumatului, condimentelor, prajelilor, grasimilor, si sa nu va culcati imediat dupa masa.
Daca nu exista o ameliorare in 2 sapt trebuie facuta endoscopia plus ca ar trebui teste hepatice: transaminaze, bilirubina, fospataza alcalina, GGT si pancreatice: amilaza si mai ales lipaza.
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici