pneumonie interstitiara la fetita 6 ani

30-01-2015
Subcinschi Adriana
Nu este medic/terapeut
Subcinschi Adriana
Buna ziua,
Am o fetita de 6 ani si a fost diagosticata ci pneumonie interstitiara, avea o tuse seaca de ceva timp si am fost la control.cu radigrafie.tratament cu augmentin, eurespal, aerius..si aerosoli cu dexa si ser...am inceput cu tratamentul de miercuri seara.tusea a mai incetat dar astazi parca tuseste mai des.noaptea nu tuseste. Alte recomandari ar fi de ajutor. Multumesc!
9 comentarii
0
01-02-2015, ora 15:35
be.evere
Nu este medic/terapeut
be.evere
Pentru tuse va recomand din experienta proprie(la copil de 5 ani) ceai de ceapa, ceai de nuca sau in amestec indulcite cu miere de albine.
Pentru imunitate la noi a mers foarte bine propolis cu echinaceea si vitamina c, de la fiterman sau amestec de miez de nuca, miere de albine, polen si propolis granule.
0
01-02-2015, ora 16:39
Subcinschi Adriana
Nu este medic/terapeut
Subcinschi Adriana
Multumesc pentru raspuns.
M-am uitat mai bine pe diagnostic scrie pneumonie interstitiala virobacteriana izolat..o foarte mare imbunatatire nu prea vad.daca dupa 6 zile de tratament inca mai tuseste sec...trebuie repetata radiografia..sau se va schimba tratamentul? Ce analize se vor mai face?
Offf.
0
07-02-2015, ora 08:50
Subcinschi Adriana
Nu este medic/terapeut
Subcinschi Adriana
Buna ziua,
Ieri am fost la pediatru, a zis ca nu mai are numic la plamani..tuse inca nu a disparut, este tot seaca...si cateodata usor productiva, ea are si rinita alergica.Ca tratament pentru 7 zile ne-a dat stodal, singulair si 3 zile aerosoli cu dexa si ser.
Sincer imi este frica de singulair...am citit pe net discutiile pe forum.
Cine a mai administrat acest medicament?
0
08-02-2015, ora 09:43
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Pentru tuse seaca Tusocalm 3-4 x1/2 cp/zi(sau Paxeladine, sau Robitusin junior) si Vit.C.Aerosoli daca e tuse productiva, Singulaire daca este astmatic, dexametazona ?!?!?!(acest medicament este destinat administrarii prin injectie si nicidecum in aerosoli.In Romania se practica de catre medici aceasta aberatie farmacologica, este ca si cand ai administra oral supozitoarele si intrarectal pastilele).
0
08-02-2015, ora 15:38
Subcinschi Adriana
Nu este medic/terapeut
Subcinschi Adriana
Multumesc pentru raspuns. Nu este asmatica.a avut o pneumonie interstitiala virobacteriana izolat.a fost asculata de dr pediatru dupa 8 zile de la tratament.problema este ca tuseste sec...uneori usor productiv...si i-a dat stodal si singulair pentru 7 zile ???. Intrebarea mea este daca ar fi alt tratament pentru ca imi este frica de singulair..nu stiu daca este chiar necesar. Nu este prima data cand ni se da dexa pentru aerosoli.daca dosctorii nu stiu...atunci cine. Ce analiza ar trebui sa fac sa vedem daca nu sunt probleme mai grave. Multumesc pentru intelegere.
0
10-02-2015, ora 19:25
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Pentru Singulair am raspuns.Investigatii suplimentare nu sant necesare pentru moment.Sant viroze respiratorii in care tusea persista o perioada mai indelungata si este in principal seaca;se sedeaza centrul tusei din creer.Puteti continua aerosoli cu ser fiziologic 3-4X/zi.Succes!
0
10-02-2015, ora 21:16
Subcinschi Adriana
Nu este medic/terapeut
Subcinschi Adriana
Multumesc pentru răspuns dl doctor si pentru recomandarea medicamentului Tusocalm, luam si noi si tusim mai putin si mai rar. Fără sa abuzez prea mult de bunătatea dumneavoastră as vrea sa va întreb este necesar sa-i mai dau singulair 7 zile...eu ii dau stodal si cate o pastila de tusocalm pe zi...mai tuseste când sec, când productiv când aleargă...noaptea nu tuseste. Ii mai dau si capsule cu untura de bursuc. Cu respect. Cu permisiunea dvs. O sa va mai pun întrebări când avem probleme.
0
11-02-2015, ora 08:43
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
NU se asociaza Stodal cu Tusocalm.Niciodata nu se administreaza 2 medicamente, din clase diferite, care vizeaza tusea.Singulair-ul nu are indicatie in cazul fetitei!
0
11-02-2015, ora 14:15
Subcinschi Adriana
Nu este medic/terapeut
Subcinschi Adriana
Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vizitele regulate la dentist ar putea reduce riscul de pneumonie
  • „Vesta inteligentă” pentru diagnosticul pneumoniei
  • Indicatori clinici pentru depistarea cu acuratețe a pneumoniei (Studiu)
  • Semne clinice pentru identificarea corectă a pneumoniei
  • Răceală, viroză sau pneumonie - când sunt recomandate antibioticele
  • Pneumonia COVID-19 durează mai mult și determină o afectare mai mare, în comparație cu cea obișnuită
  • Riscul de a dezvolta pneumonie și de a muri din cauza bolii este mai mic la persoanele active fizic
  •