pneumonie interstitiala copil 1an 11luni

01-11-2013
Dianamed
Nu este medic/terapeut
Dianamed
Buna ziua.
Am o fetita de 1 an 11 luni (aproape 2 ani) care de sambata ora 1 a inceput cu febra 38, 4 pana la 39, 4 (febra care revenea din 4 in 4 ore chiar si dupa antitermice destul de dese ). A tinut toata aceasta febra 4 zile. I-am administrat si supozitoare de novocalmin vre o 4 la numar in toate aceste zile.
1) E vreo problema grava? Am auzit ca nu e bine sa dai algocalmin la copii afecteaza creierul, dar nu mai stiam ce sa fac cand vedeam ca febra ii tot revine. Cum sa reactionez la o astfel de febra?Ce tratament admistrez? (Mi-e teama de convulsii)

2) Am fost la medic duminica si mi-a spus ca ar fi o pneumonie interstitiala si mi-a dat ca tratament:
antibiotic 5ml cefalexina de250, la 12h si 5ml amoxacilina de 250 la 6h (cele doua fiind date concomitent). Dupa 3 zile de antibiotic am observat ca i-a aparut in gurita (pe falcuta interior besicute care o si dureau imi tot arata fetita). Credeti ca ar fi de la prea mult antibiotic. Oare nu a fost prea mult? E atat de grava aceasta pneumonie?

3) De cand a inceput aceasta boala fetita respira fff greu in somn, sforaie si parca se sufoca. Si acum persista aceste simptome insa parca nu la fel de tare ca la inceput. In tot acest timp noi am facut si tratament cu aerosoli(3ml ser fiziologic +1ml dexa si 3 ml ser + 1 ml ACC). Imi puteti recomanda si un alt tratament pentru a scapa de aceasta sufocare?

4)Am citit pe net si de prospan dar nu stiu in ce cantitati se poate folosi?

5)E posibil sa aiba polipi?

6)A mai fost diagnosticata cu aceasta boala si anul trecut in ianuarie. Insa atunci a fost si cu tuse fff puternica, dar nu sforaia si sufoca. E bine sa fie scos copilul afara cand e diagnisticat astfel copilul?

7)Ce regim de viata si tratament se adminstreaza in aceasta situatie?

8) Sa incerc un tratament homeopat. E posibil sa o scap de aceste porbleme?
Va multumesc mult si contez pe suportul dumneavoastra.
1 comentarii
0
01-11-2013, ora 11:18
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
În general ar fi de recomandat să se trateze cu antitermice doar febra peste 38, 5, adică nu daţi excesiv nurofen şi panadol şi novocalmin... mai bine o hidrataţi şi apelaţi la antitermice doar când face febră mare. în franţa de exemplu sunt interzise atâtea antitermice pentru că mulţi foarte mulţi oameni au făcut de tineri insuficienţă renală care necesită dializă pentru că au făcut parte dintr-o generaţie ca a noastră de acum, ca a copiilor noştri când lumea tratează excesiv febra, de parcă febra e marele bau bau. Febra e mecanismul de vindecare al organismului şi ar trebui să fie lăsat într-o mică măsură să îşi facă şi el efectul
- de la antibiotic se fac afte, ar trebui să mergeti să găsiţi o soluţie pentru asta la medic- sunt combinaţii de glicerină, aciclovir şi altele trebuie să vă scrie un medic
- pneumoniile sunt grave - ar trebui totuşi o radiografie ca să fie diagnostic sigur de pneumonie şi trebuie musai antibiotic.
- din cate stiu eu la copil mic acc in aerosoli umple de secretii copilul si nu ajuta si ar trebui altceva adrenalina, ventolin. acc si din astea nu se dau la copii asa mic, nici humex nici paxeladine, se dau la copii peste 6 ani
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: