plomba dureroasa

09-11-2010
vera misu
Nu este medic/terapeut
vera misu
Buna ziua. Cu o saptamana in urma am fost la stomatolog si mi-a plombat o masea de minte. Plomba definitiva mi-a fost pusa din prima, fara a mi se scoate nervul.Problema cea mare este ca, de cand mi s-a pus plomba am dureri mari numai noaptea iar cand apas pe ea ma doare ( ziua nu ma supara deloc). Vreau sa mentionez ca, pe partea de sus unde este maseaua, am un dinte langa canin care este cam mobil si uneori ma doare. Sa fie asta o cauza si sa mi se transmita durerea si catre masea?
7 comentarii
0
09-11-2010, ora 16:20
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Posibil sa fie ambii dinti cu probleme.
Greu de spus fara un consult.
0
10-11-2010, ora 10:58
vera misu
Nu este medic/terapeut
vera misu
Buna ziua. Am fost la stomatolog si mi-a spus ca trebuie extras dintele si facut un implant (asta datorita instalarii unei paradantoze). Chiar nu s-ar fi putut trata si fara extractie? In cazul unui implant care ar fi cea mai buna alegere?
0
10-11-2010, ora 13:00
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
"Chiar nu s-ar fi putut trata si fara extractie?"

Asta poate hotari doar medicul care va consulta.
Eventual puteti sa-mi trimiteti pe email o poza a radiografiei (o pozati la fereastra, contra luminii), dar raspunsul pe care vi-l pot da e doar orientativ.
Trimit un mesaj privat cu adresa de email.
0
11-11-2010, ora 12:22
vera misu
Nu este medic/terapeut
vera misu
Despre ce radiografie este vorba? Mie doctorul nici nu mi-a pomenit de asa ceva. Efectiv, mi-a spus ca trebuie dintele extras. Cand se face aceasta radiografie?
0
11-11-2010, ora 13:41
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Decizia de a extrage un dinte se poate lua in majoritatea cazurilor fara radiografie.

Radiografia insa ajuta la a vedea ce mai e prin os (rezorbtii, granulom, raportul cu sinusul, etc), precum si forma radacinii. Eu personal nu fac nici o extractie fara radiografie.
0
12-11-2010, ora 09:37
vera misu
Nu este medic/terapeut
vera misu
Am inteles acum. Desi era necesara radiografia, totusi, dintele l-am extras ieri. Referitor la implant, doctorul mi-a spus ca trebuie piliti cei doi dinti de langa el pentru a face legatura. Marea rugaminte a mea este sa-mi spuneti daca este posibil asa ceva, tinand cont de faptul ca cei doi dinti sunt perfect sanatosi si cred eu ca nu ar fi necesar sa fie stricati prin pilire. Din cate am citit, eu am inteles ca implantul unui dinte se face pe surub din titan fara a fi afectati alti dinti. In cazul in care totusi ar fi compromis osul dintelui ce alternativa ar fi? Daca aleg impantul din acril cat m-ar costa toata lucrarea? Va rog sa nu va suparati ca pun atatea intrebari dar as vrea sa fiu lamurita pentru a face totusi o alegere buna( eventual sa schimb si medicul). Multumesc.
0
12-11-2010, ora 10:14
Dr. Sas Adina
Stomatologie, Cluj-Napoca
Dr. Sas Adina
In primul rand, daca se alege solutia implantului, nu se mai slefuiesc dintii vecini, asta este avantajul implantului : conservarea dintilor vecini sanatosi. Trebuie evaluata situatia osului si daca exista resorbtie se face si aditie de os premergator implantului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Când tratăm molarul de minte
  • Ce rol are măseaua de minte?
  • Un nou studiu arată că extracția celui de-al treilea molar are efecte pozitive pe termen lung asupra gustului
  • Plombele din amalgam/metalice trebuie schimbate?
  •