fractura platoul tibial.. cam cat timp mai trebuie sa stau fara sa pun in pamant piciorul?

06-09-2011
mihai-gabriel
Nu este medic/terapeut
mihai-gabriel
pe 1 iulie am avut un accident de scuter unde mi-am fracturat platoul tibial. am stat in spital cu extensii 10 zile apoi am fost operatt unde mi sau pus niste suruburi si o placa de argint pt a fixa osul. am stat o luna de zile cu ghips dupa operatie, iar acum mi la dat jos. mii sa recomandat masaj si orice tip de miscare dar fara a pune piciorul jos. precizez ca nu il pot indoi decat putin si ca si acum este putin unflat in zona genunchiului. cam cat timp mai trebuie sa stau fara sa-l pun in pamant si daca voi putea sa al mai folosesc piciorul ca inainte. multumesc anticipat.
6 comentarii
0
06-09-2011, ora 21:32
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
timpul de vindecare si sansa de vindecare cat mai buna poate aprecia cel mai bine medicul care a executat interventia, sunt sute de factori care pot influenta procesul de vindecare pe care nu le cunoastem, de la tipul fracturii pana la operatia si materialul pentru osteosinteza aleasa, sau multe date despre Dvs (varsta, greutatea, nivelul de activitate, boli cronice etc)
placa nu este din argint, este din otel medical (Cr-Co) sau titaniu
masajul nu are prea multe efecte benefice (deobicei nici nu strica), mai bine ar trebui sa mergeti la kinetoterapie
trebuie sa stiti ca orice fractura intraarticulara distruge o parte din cartilajul din articulatia respectiva si indiferent de metoda de osteosinteza aleasa cu timpul va aparea artroza in articulatie. intrebarea este: cand va aparea?
o repozitie precisa si o osteosinteza stabila cu materiale moderne face posibila ca artroza sa apara cat mai tarziu, poate sa nu creeze probleme niciodata in viata pacientului, insa o repozitie slaba (suprafata articulara nu este neteda, deviatii de axa sau in rotatie), o osteosinteza nestabila cu dislocare secundara pot dstruge articulatia in cateva luni sau cel mult ani
0
07-09-2011, ora 19:27
mihai-gabriel
Nu este medic/terapeut
mihai-gabriel
am revenit cu alte intrebari. ce este artroza? pe biletul meu de externare scrie ca diagnostic, fractura cominutiva de platou tibial stang. eu am 30 de ani, 85 de kg si nu lucrez nicaieri, doar ce este pe acasa. boli nu am avut de nici un fel pana mi sa antamplat acest ghinion. azi am fost la control si doctorul mia recomandat sa incerc sa indoi genunchiul cat mai mult si sa ma ung cu hepathrombin. atunci cand stau pe scaun si tin piciorul indoit se umfla putin si muschiul gambei se intareste dar daca ma asez in pat dupa cateva ore revine la normal. cel mai mult ma intereseaza care sunt sansele sa merg normal din nou. acum cand andoi genunchiul fara sal fortez prea tare seimt pocnituri in zona genunchiului, ce poate fi?
peste o luna tre sa merg iar la control si atunci a spus ca ami va face o radiografie dar pana atunci sa nu pun piciorul jos, mentionez ca am fost operat pe 14 iulie.multumesc din nou.
0
07-09-2011, ora 21:08
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
http://ro.wikipedia.org/wiki/Artroza_genunchiului
fractura cominutiva inseamna fractura cu mai multe linii de fractura care distrug suprafata articulara
0
10-09-2011, ora 09:04
mihai-gabriel
Nu este medic/terapeut
mihai-gabriel
cum afecteaza evolutia piciorului daca beau cate un pahar de bere sau de vin la masa de pranz.? este interzis total alcoolul pana la vindecarea completa?
0
10-09-2011, ora 17:12
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
un pahar de bere sau de vin pe zi nu dauneaza sanatatii. sunt chiar studii ca un pahar de vin rosu este benefic inimii
0
28-02-2012, ora 13:33
nicol1974
Nu este medic/terapeut
nicol1974
Buna ziua!
Sunt Nicoleta, am 37 ani si 77 de kilograme.
Pe data de 30 ianuarie 2012 am alunecat pe scari, am cazut in genunchi si mi-am fracturat platoul tibial precum si partea superioara a peroneului.Am suferit interventia chirurgicala pe 6 februarie, cu introducere de tija cu suruburi.Am purtat ghips timp de 2 saptamani dupa operatie, in prezent purtand o orteza cu unghi de indoirea genunchiului reglat la 45 grade.Pe 9 martie am programare pentru raze si marirea unghiului de indoire la 90 grade.
Problema este ca nu pot sa indoi genunchiul decat la un unghi de 15-20 grade unghi pe care nu il pot mari de o saptamana si am temerea ca nici nu il voi putea indoi mai mult vreodata datorita a ceea ce simt cand incerc sa-l indoi.(parca ceva din interior este blocat si la fortare de indoire da senzatia de rupere a ceva solid).
Imi puteti spune va rog daca este normala acesta senzatie si ce exercitii de recuperare as putea sa execut acasa, pe cont propriu, pentru indoirea genunchiului, si eventual ce exercitii si unguente sau creme pot sa folosesc pentru intretinerea muschilor coapsei si gambei care simt ca se atrofiaza.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  • Tipuri de durere de genunchi în diferite afecțiuni ale genunchilor
  • Recuperarea genunchiului în funcţie de patologie - evoluţie şi durată
  •