placa bacteriana implant

22-07-2015
Bianca48
Nu este medic/terapeut
Bianca48
buna ziua,

in urma cu aproximativ 8-9 luni mi s-au facut 2 implaturi, iar apoi, la aproximativ 4-5 luni au fost incarcate. (este vorba despre o coroana de 3 masele). Acum, in urma unei radiografii, medicul a observat ca in jurul implanturilor se formeaza niste pungi. am inteles ca asta este placa bacteriana care se infiltreaza sub coroana si afecteaza rezistenta osului/gingiei si slabetse implantul. din cate am inteles este cam agresiva si ar fi trebuit sa ajung la asa ceva abia dupa mai multi ani de cand am implanturile. ma spal pe dinti si folosesc chiar si dusul bucal. acum am luat si o apa de gura cu clorhexidina. credeti ca in cazul asta, in care voi folosi toate acesta, se mai poate face ceva? adica, acea punga se poate retrage? exista vreun alt tratament?

sper sa ma poata lamuri cineva

Multumesc
1 comentarii
0
12-08-2015, ora 15:18
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Exista solutii de a face curatenie profesionala in jurul acelor implanturi eventual si aditie osoasa daca e cazul ca sa pastram implanturile cat mai mult. Trebuie verificata si muscatura pe care o aveti in cavitatea bucala pentru ca daca nu este echilibrata si forta masticatorie e mai mare pe partea cu lucrarea pe implanturi atunci apare iar un dezechilibru. Consider ca trebuie aflata mai intai cauza a ceea ce se intampla si abea apoi actionat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: