pilozitate la baieti prescolari

27-11-2008
dana_suciu
Nu este medic/terapeut
dana_suciu
Buna ziua.Am un baietel de 7 ani care s-a nascut cu hipospadias(peno-scrotal).Am trecut prin mai multe interventii chirurgicale care au avut o evolutie buna, dar medicul chirurg era nemultumit de dezvoltarea penisului.I-a prescris androgel(chiar daca este interzis sub 18 ani).Dupa administrare au inceput sa ii creasca fire de par (inghinal, mustacioara, pe picioare).Am oprit tratamentul, medicul lui spunand ca este o reactie normala a organismului dupa acest tratament.As dori sa stiu daca ii vor mai pica aceste fire de par(care sunt destul de inestetice pt.varsta lui) sau daca i-ar fi putut porni pubertatea.
4 comentarii
0
28-11-2008, ora 20:32
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Androgel nu numai ca este contraindicat, este ABSOLUT interzis copiilor sub 12 ani, iar celor peste 12 ani contraindicat.

Testosteronul administrat copilului dvs. a dus aparitia caracterelor secundare masculine care in mod normal apar dupa 11-12 ani. In mod cert acum este vorba despre PUBERTATE precoce.

Consultati de urgenta un endocrinolog pentru un tratament adecvat pentru ca pubertatea precoce duce la inchiderea cartilajelor de crestere mult mai rapid, baietelul dvs. riscand sa nu creasca mai mult de 1, 35 m sau chiar mai putin.

Nu va speriati pentru ca se poate trata!!!!!!!!

Numai Bine si Multa Sanatate!
0
29-11-2008, ora 07:03
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ai mai ridicat aceasta problema pe 21 octombrie si ai primit acelasi raspuns.Nu sta fara sa faci nimic, du-te cu copilul la un specialist endocrinolog daca intr-adevar esti interesata de ceeea ce i se intampla.
0
22-08-2011, ora 23:21
geo norv
Nu este medic/terapeut
geo norv
Am si eu un baiat acum are 13 si jumatate.La 12 ani i sa administrat androgel de 2 ori la interval de 3 luni.Sa inaltat foarte mult intr un an, i sa schimbat vocea are mai mult par pe corp dar sa rezolvat si problema legata de cresterea penisului.Intrebarea mea pentru dumneavoastra este legata de faptul ca la urechi are 2 "galme " in locurile unde noi avem cercei dar pe interior.Acum 3-4 luni erau mai mici dar constat ca se maresc si devin dureroase la atingere.Poate fi efect secundar la androgel? Va multumesc.
0
23-08-2011, ora 11:52
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună ziua!
Geo Norv, ar fi indicat să mergeţi cu băiatul dv. la un dermatolog. S-ar putea ca acele "gâlme", formaţiuni cutanate dezvoltate în interiorul ţesutului lobului urechii, cu manifestare expresivă şi în exterior, vizibil şi palpabil, să fie nişte chisturi sebacee, eventual nişte noduli (ţinând cont că Androgelul conţine testosteron, da, "gâlmele" respective pot fi un efect secundar al Androgelului, în condiţiile în care testosteronul este recunoscut ca fiind inductorul unor formaţiuni cutanate patologice, pe fondul măririi secreţiei de sebum şi a colmatării porilor de către excesul de sebum, mai ales la vârsta adolescenţei).
Dacă medicul dermatolog va constata că nu este de competenţa dânsului diagnosticarea şi tratarea condiţiei medicale a fiului dv., puţin probabil, adresaţi-vă unui medic internist.
Însănătoşire grabnică!
_

În speranţa că v-am putut fi de folos, cu iubire creştină, respect şi preţuire, dorindu-vă toate cele bune şi o zi splendidă, într-o săptămână relaxantă, într-o lună echilibrată, într-un an cumpătat şi într-o viaţă desăvârşită în adevăr, iubire, credinţă şi lumină,
Mister Nick ♥
_
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: