pierderi de memorie

12-08-2011
leila22
Nu este medic/terapeut
leila22
am 46 ani si in ultimele 6 luni am observat ca am pierderi de memorie temporare.lucrez intr-un mediu stresant, 8 ore in fata unui calculator si in acelasi timp cu publicul. in afara programunlui de lucru duc mai mult o viata sedentara.
am perioade cand uit lucruri destul de uzuale.uit numele cunoscutilor, uit unde mi-am lasat anumite obiecte, uit ce-am vorbit cu colega cu 10 min in urma.sunt momente in care cu greu leg o conversatie deoarece uit subiectul sau ceea ce doream sa spun.curios este ca lucruri legate de servici imi aduc aminte perfect.am nopti in care nu pot dormi desi nu fac excese de nici un fel.mentionez ca-n ultimele luni am fost diagnosticata cu sindrom de premenopauza desi, cred ca nu ar avea prea mare legatura.am specificat ca aceste pierderi sunt temporare, dar ingrijoratoare pt mine.chiar de dorm 7-8 ore ma trezesc obosita, cu dureri de cap cu senzatia de "nauceala" zic eu.analizele periodice sumare sunt bune.
3 comentarii
0
12-08-2011, ora 15:44
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Draga Leila, cat de important este acel serviciu pentru tine?
8 ore la calculator, program cu publicul si apoi sedentara?
Pai cred ca si eu as uita..
Dincolo de asta- indicat ar fi sa iei legatura cu un neurolog. Exista un anumit chestionar pe care il face un psiholog sau un psihiatru (neurologul iti va indica aceste lucruri) si care verifica functia mnezica. Daca medicul neurlog va considera necesar, te va trimite si la un CT
Eu zic ca e importanta sanatatea..asa ca ia-ti un mic concediu si fa aceste investigatii.

Ti s-a intamplat vreodata sa nu -ti dai seama pe moment unde te aflii?
0
13-08-2011, ora 09:57
leila22
Nu este medic/terapeut
leila22
multumesc pt sfat.nu am ajuns nicioadata la faza sa nu-mi dau seama unde ma aflu.mentionez ca am prezentat medicului de familie situatia si dumnealui spune ca este de vina aceea spondiloza cervicala si circulatia periferica deficitara. pe care o am.imi cer scuze ca nu am mentionat acest lucru.specific ca, nu mi se intampla mereu.la inceput s-a banuit ca-i o infectie la urechea interna dar, la orl toate examenele mi-au iesit negative.daca mi se mai intampla voi ajunge si la un psiholog.oricum multumesc frumos pt sfat.
0
13-08-2011, ora 14:14
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Imi pare rau dar eu nu cred ca un medic de familie procedeaza corect atunci cand isi da cu parerea cum ca ar fi o spondiloza de vina pentru (pierderi de memorie???)si nu trimite pacientul la specialist
Eu am trecut prin aceasta faza cu mama mea - care uita si se simtea dezorientata dar am dus-o imediat la specialist. Dupa 45 de ani pot apare semne (vagi) ale unor demente si mai ales a Alzheimer. Poate ca nu este atat de grav, dar de ce sa lasi sa treaca neobservate eventualele simtome ale unei boli mai grave?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Retinopatia ar putea indica viitoare probleme de memorie
  • Pierderile de memorie pot fi tratate, inclusiv la bolnavii de Alzheimer
  • Pierderi de memorie la tineri - ce e normal și ce nu
  • Unele medicamente antihipertensive asociază o scădere a pierderii memoriei la adulții în vârstă
  • Fumatul sporește riscul de pierderi de memorie și declin cognitiv la vârsta mijlocie
  • Un medicament uman redă șoarecilor amintirile pierdute
  • Prevenirea pierderilor de memorie
  •