picior umflat si tare la pulpa

03-04-2009
anasabau
Nu este medic/terapeut
anasabau
fiica mea a avut un accident de masina in urma cu cativa ani, fractura de coloana la L1 si are paraplegie; face acasa exercitii la bicicleta de camera cam 2 ore pe zi si se ridica cu cadrul cu orteza la un picior, tot cam 2 ore pe zi; se intampla cateodata sa se umfle piciorul stang(acesta e tot timpul mult mai rece decat celalalt), mai ales la glezna; am zis ca poate forteaza prea mult la bicicleta dar astazi i s-a umflat tot acelasi picior la pulpa... nu e rosu sau fierbinte dar e mai tare; nu pot sa spun ca o doare fiindca nu simte picioarele; sunt cam panicata ca am citit atatea despre tromboflebita; ar putea sa fie tromboflebita? are doar 24 de ani; stam intr-un sat, nu am masina si mie greu sa o duc la medic; bineinteles ca daca dupa aceste simtome ar putea fi tromboflebita o sa fac cumva sa mergem la medic.
va rog mult sa-mi raspundeti si sa-mi dati un sfat...ar trebui sa ia ceva medicamente pt circulatie? medicul de familie nu ne da nici un tratament; stiu ca nu este tratament care sa o faca sa umble din nou, dar macar sa nu se mai iveasca altceva; nu sta in pat decat noaptea, ziua lucreaza ceva la calculator, apoi gimnastica si alte lucruri marunte pe care le face asa in scaunul rulant, ar trebui sa stea mai mult in pat? va rog, orice sfat e binevenit, va multumesc!
2 comentarii
0
05-04-2009, ora 21:10
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Poate fi o obstructie venoasa.Ea trebuie sa stea si culcata, cu piciorul putin mai ridicat [ pe o perna] pentru a ajuta intoarcerea sanguina, nu mereu cu picioarele atarnate, in carut..Ar trebui sa o vada cineva, macar medicul de familie.Cumpara un Lioton gel de la farmacie si fa-i masaj la picior.Poate ca saptamana aceasta ce vine gasesti o masina si mergi cu ea la specialistul cardio-vascular.Numai bine!
0
05-04-2009, ora 22:52
anasabau
Nu este medic/terapeut
anasabau
Multumesc de raspuns; sta aproape in fiecare zi cate putin cu piciorul ridicat, zilelea astea a stat chiar mai mult.peste noapte se desumfla, dar peste zi, astazi iar s-a mai umflat, dar nu asa tare ca ieri; nu e rosu sau vinetiu, nici fierbinte; o sa iau maine Lioton gel.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ai picioarele umflate? Sfaturi şi recomandări
  •