picior umflat dupa operatie de unghie incarnata

04-04-2013
danmed
Nu este medic/terapeut
danmed
Buna ziua. Am fost operat de unghie incarnata la degetul mare de la piciorul drept ptr ca era deja supra infectat. Nu mi s-a smuls unghia de tot (cred ca nu era cazul) dar mi-a sectionat din ea si din partea infectata a pielii apoi m-a cusut. Timp de aprox 10 zile am curatat locul cu betadina dupa care mi-a scos aţele. Pana a aici totul bine. La o zi dupa scoaterea aţelor am inceput sa ma irit si sa am mancarimi pe toata suprafata labei piciorului astfel ca ma trezeam noaptea din somn de la acele mancarimi.Si parca nu era destul, s-au umflat degetele de nici nu pot sa ma mai incalt. E ceva ingrijorator? Am fost inapoi la chirurg a zis ca e ok, am fost si la dermatolog a zis ca e o alergie.si mi-a dat un unguent dar parca nu vad nici o ameliorare. E normal sa fie asa umflat? Ce trebuie sa mai fac?
1 comentarii
0
04-04-2013, ora 11:38
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Din punctul meu de vedere, o alergie se trateaza cel mai bine cu un antihistaminic( Claritine) administrat pe cale generala.
Este greu fara examen clinic sa se stabileasca un diagnostic, ar putea fi si o celulita a piciorului si in acest caz este necesara administrarea de antibiotice si punerea in repaus a piciorului, eventual imobilizare pana la remiterea simptomelor.
Daca aveti si alte afectiuni cum ar fi diabet zaharat, arteriopatie sau insuficienta venoasa cronica, dislipidemie ( colestrol mai mare???), hipertensiune, fumati trebuie sa tinem cont si de acestea ca posibile etiologii si factori favorizanti pentru simptomatologie.
Ar fi bine sa faceti si o radiografie de picior si sa va mai vada un chirurg.
Si inca ceva, piesa operatorie a fost trimisa la examen histopatologic? Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ai picioarele umflate? Sfaturi şi recomandări
  •