picior umflat, nedureros

07-09-2010
niki popescu
Nu este medic/terapeut
niki popescu
Buna seara, acum 1 an mi s-a umflat genunchiul drept apoi in urma cu o luna, mi s-a umflat si talpa, ca in final sa mi se umfle tot piciorul. In momentul in care s-au umflat, la nivelul articulatiilor am simtit o durere puternica ce a incetat dupa un timp destul de scurt. Celalalt genunchi nu este umflat dar ma doare cand urc sau cobor scarile si numai atunci. Mi s-a pus diagnosticul de gonartroza dar din am citit eu despre aceasta boala, stiu ca ar trebui sa am probleme de mobilitate mai ales dimineata, lucru ce nu se intampla in cazul meu. Am facut un tratament indelungat cu stopartroz, tratament ce nu a avut niciun efect. Am facut deasemenea tratament cu moldamin pt ca am avut VSH-ul mare. Nu stiu ce sa mai fac, eu lucrez f mult in picioare, merg f mult pe jos. Pot sa mai adaug ca talpile si gleznele mi umfla f tare la serviciu si deasemenea talpile imi transpira f mult. Ce ma sfatuiti sa mai fac?
2 comentarii
0
12-09-2010, ora 21:18
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Trebuie mai intai sa reduceti drastic timpul petrecut in picioare sau in mers pe jos.
Mai apoi, in functie de varsta, sex, greutate, ocupatie, antecedente traumatice si de alta natura, se poate trece la etapa ulterioara, respectiv un consult la specialistul in boli interne sau la chirurgul vascular.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
14-09-2010, ora 14:42
niki popescu
Nu este medic/terapeut
niki popescu
Buna ziua, multumesc f mult pt raspuns. O sa completez spunand ca am 43 de ani, sexul feminin, 73 de kg si lucrez la un Mcdonalds. Programul meu de lucru este 12 cu 36, timp la care se adauga inca 6 ore petrecute pe drumul de la si spre casa deoarece eu sunt din Alexandria. Nu am suferit traumatisme sau daca au fost, au fost usoare entorse, va pot spune totusi ca la varsta de 20 si ceva de ani, in timp ce coboram niste scari si avand copilul in brate, mi s-a facut rau, m-am dezechilibrat si ca sa nu scap copilul am incercat sa cobor scarile totusi. Nu stiu ce s-a intamplat dar odata ce am ajuns jos, am cazut si timp de cateva minute nu am mai putut sa ma ridic. M-am ridicat in final dar am simtit niste dureri f mari la nivelul articulatiei gleznelor, mai ales la piciorul stang. Durerile la acest picior au persistat mult timp si am inceput sa calc mai mult pe partea externa a talpei piciorului si asa merg si acum. La acest picior, de curand mi-au aparut niste dureri in calcai si cu ceva timp in urma, durerea de la genunchi care apare doar in momentul in care urc sau cobor scarile.
As vrea sa va intreb unde ar trebui sa merg daca nu-mi pot rezolva aceste probleme in orasul meu, din cate stiu eu, nu avem chirurg vascular.

Cu multa stima, Nicoleta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.